Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с RCA (композитно аналогово видео) под OpenELEC и LibreELEC
#1
Здравейте,

    Така и не успях да подкарам KODI с OpenELEC и LibreELEC през RCA(комопзитния видео изход) на поостарял настолен компютър с видео карта ATI RADON x1300 (има си 7 пинов din аналогов изход) към поостраяло CRT 30' Samsung телевизорче с аналогови входове.

     Не е до кабели и преходници защото под Windows 7 вдигам KODI-то и всичко си се вижда на аналоговото TV, но все ми се иска за основа да не ми е Windows а някой ELEC (хем по-пъргаво, хем по-стабилно).

    С ELEC-ите стигам до логото на ELEC-a и нормално всичко се вижда и от там всичко позеленява и замъглява и се ориентирам по това че менютата на KODI-то вече до болка са ми познати ( е или закача нормален монитор :-), така че не става въобще за гледане през RCA видео изхода.

  Та питането ми е някой драйвер ли трябва да се добави , борил ли се е някой успешно с подобен проблем.

Пробвал съм ELEC-и с KODI от 16.1 до 17.6 и все не се получава?

Не съм пробвал само с AlexELEC, малко се поуморих от експерименти та реших да питам :-)
Отговори
#2
А DVI или VGA изходите същия проблем ли дават?
Отговори
#3
(23-11-2017, 23:57)harry_gg написа: А DVI или VGA изходите същия проблем ли дават?

Не, на DVI и VGA към монитор или TV с такива входове, всичко си е нормално, а RCA-то към CGA TV (в случая S-Video изхода) работи само когато KODI е инсталирано върху Windows 7 (8-ца и 10-тка не съм пробвал), но все ми се иска да не съм с Win под KODI-то. Ако не се беше получило под Win щях да обвиня картата и преходника или кабелите и да съм се отказал, но то взе че тръгна по Windows и с Kodi 16.1 даже работи стабилно без прекъсвания и тем подобни и с форка на BSCFusion на Мартин и свободните канали.
Отговори
#4
Дали не е от PAL/NTSC?
Отговори
#5
Имаш 2 сценария:
1) Намираш си подходящите драйвъри който да ти обслужат RSA Smile (късмет, телевизорите с кинескоп са спрени за продажба по препоръка на EU от 2007)

2)   
[Изображение: WMB1YE7l.png]
Отговори
#6
Аз пък съм на мнение, че има проблем с драйверите и никой няма да си играе да ги отстрани.Според мен най-добрият вариант ще бъде да пробваш с някоя Linux дистрибуция и Коди на нея.Тези Elec билдове за PC са гола вода и нямат сериозен support, както Elec за китайски боксове.
Отговори
#7
И аз мисля че е от драйверите в ЕЛЕците, както спомена b_ignatov (и да чакам някой случайно да вземе да ги сложи в дистрото е да чакам от умрял писмо :-) ), та опитах с по-лекота дистрибуция на Lubuntu и на него инсталнах KODI и се получи (сега се замислям че можеше да пробвам с OSMC - мисля че още по-леко и пъргаво щеше да бъде, е разбира се ако се получеше - ама ще опитам някога ако имам излишно време).

Благодаря за съдействието и идеите!

P.S. Просто поостарялото 30 инчово CRT TV си работи още прекрасно и не ми се хвърляше заедно със старото PC, все ще влязат в някаква употреба :-)
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблем с mount на network share под LibreELEC 8 ZZlatev 10 122 5 часа
Последна публикация: Topper
  Проблем с pvr bulsat Ifancho 0 635 16-03-2023, 21:05
Последна публикация: Ifancho
Information LibreELEC върху PC с nVidia карта Majide 0 765 17-09-2022, 17:21
Последна публикация: Majide
Question Как да инсталирате VPN на LibreELEC Hangman 1 1,150 15-09-2022, 12:32
Последна публикация: harry_gg
  Имате ли проблеми с LibreElEC 18.4?? Di40 7 11,441 24-11-2019, 17:15
Последна публикация: Di40

Отваряне на: