Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
СЕДЕМ
#1
Video 
Приставка за гледане на документални филми от от различни източници. Поддържа търсене на филми по заглавие и разлистване по каталози. Препоръчително е използването на широколентова интернет връзка! При отварянето на филмите от първия източник, може да забележите определено забавяне. Това не е дефект и се дължи на форматът на самите видео файлове, който не е предназначен за онлайн стрийминг. Заглавията от втория източник са разпръснати из най-различни видео-хостинги и затова разчитат на Universal UrlResolver addon-a. По същата причина, не всички сред тях могат да се зареждат в Коди.  Преди употреба, задайте предпочитанията си в настройките на приставката! Категориите от различните източници се визуализират разделно.Търсенето също се осъществява през (две) отделни търсачки.
[Изображение: screenshot_01.jpg]
Въпроси и отговори:

? При опит за влизане в някоя от категориите или отваряне на видеата получавам грешка. Какво да направя?
- Покажете ми log файла на Kodi за да открия проблема. Ако това ви затруднява, пратете ми лично съобщение с кратко описание кое заглавие се опитвате да отворите и под каква операционна система използвате Коди.

? При отваряне на втори, три или следващ филм, зареждат отново субтитрите на първия отворен филм. Това бъг ли е и какво да направя?
- Да, бъг е и нищо не може да се направи за момента. След като сте гледали един филм от Колибка и искате да гледате още един, рестартирайте Коди и отворете директно втория филм и ще ви се заредят правилните субтитри за него (ако разполага с такива). Останалите източници за документални филми нямат този проблем.

? Не ми зареждат субтитри. В Коди 19 ми излиза надпис: "Филмът е без външни субтитри!?". Филмите преведени ли са на български?
- Голяма част от филмите са преведени със субтитри. За да ви зареждат през първия източник, трябва на устройството ви да е инсталирана приставката за Коди - RAR archive support. За да го инсталирате в *ELEC, Windows или Android, потърсете го в Добавки>Инсталиране от хранилище>Всички хранилища>Виртуални файлови системи. Ако не го откривате там, има голяма вероятност вече да е инсталирано разширението, но да не е включено. Проверете във Добавки>Моите добавки>Виртуални файлови системи. За да го инсталирате в обикновените Linux дистрибуции, ще трябва от хранилището (където е Коди) да инсталирате допълнителния пакет, съдържащ този бинарен addon (при Ubuntu Official Team Kodi PPA, този пакет се казва kodi-vfs-rar) и после да го активирате от Добавки>Моите добавки>Виртуални файлови системи ако е предварително изключен.

? Не ми зареждат субтитри. В Коди 18 ми излиза надпис: "Филмът е без субтитри или ви липсва rarfile". Филмите преведени ли са на български?
- Голяма част от филмите са преведени със субтитри. За да ви зареждат през първия източник, трябва на устройството ви да е инсталирана питонската библиотека rarfile (python-rarfile), както и unrar библиотеката.
Използва се неактуална(стара) версия на модулът rarfile, защото най-новата вече не поддържа python2 и би могла да се използва само в Коди 19 и следващи версии. Накратко: ако инсталирате unrar в системния път(PATH) няма нужда да правите или настройвате нищо за да имате субтитри. Ако инсталирате unrar на друго място, трябва да отворите rarfile.py и на 170-ти ред да укажете точният път до unrar по следния начин:
Инсталиране на unrar под Линукс, можете да направите със следните няколко команди:
Код:
sudo apt-get install unrar unrar-free
Ако използвате друга ОС/дистрибуция, адаптирайте приложените команди.

Възможно е да инсталирате unrar в директорията на самата добавка:
1.Изтеглете WinRar за вашата архитектура Win32/Win64, Linux32/Linux64, Android, MAC,... от официалния адрес: http://www.rarlab.com/download.htm
2.Копирайте unrar(.exe, .dmg) в директорията на добавката СЕДЕМ: kodi/addons/plugin.video.sedem/
4.Редактирайте пътя до unrar на ред 170 във rarfile.py:
Код:
#: 'unrar', 'rar' or full path to either one
UNRAR_TOOL = "/home/[user]/.kodi/addons/plugin.video.sedem/unrar"

или

UNRAR_TOOL = "C:\Users\[user]\AppData\Local\Packages\XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p\LocalCache\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.sedem\unrar.exe""

или друго, според вашата ОС
5.Ако сте инсталирали unrar локално, запазете си негово копие на друго място, защото не мога да ви гарантирам, че ще оцелее след бъдещ ъпдейт на добавката - това си е решение на Коди дали презаписва съществуващите файлове или изтрива всичко и разархивира архива начисто при актуализиране!

? Ако имам проблем с гледането на филми през *ОЛИБКА, може ли да задам въпроса си в тази тема?
- Техническа поддръжка се осъществява в темата, която е именована с името на съответната добавка.

? Безплатна ли е приставката? Някой ми иска пари!
-Добавката СЕДЕМ винаги е била и ще си остане напълно безплатна за ползване и употреба. Няма основание някой/някъде да ви иска задължително пари за нея. Поддръжката, която аз осигурявам през този форум, също е безплатна. В случай, че имате собствена договорка с трето лице за осъществяване на процедура по инсталация, конфигурация или друг вид техническа поддръжка, това няма нищо общо с разработчика на добавката или с kodibg.org. Инсталирайки тази добавка, вие автоматично приемате тези условия (Terms of Service).

Последната актуална версия на приставката, може да изтеглите от ТУК . Свалете ръчно и инсталирайте от ZIP файл. Проверявайте регулярно за нови версии!
The last actual version of the addon can be downloaded from HERE. Download manually and install from ZIP file. Check periodically for updates!
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#2
Exclamation 
Оттук нататък добавката КОЛИБКА вече е само една - тази достъпна в българското хранилище, в SuperRepo и останалите места из Интернет. Тези, които са ползвали моята версия, моля деинсталирайте я, защото вече няма да я разработвам и поддържам. Добавката СЕДЕМ наследява моята колибка и може да се инсталира паралелно с kodi1 мод версията от интернет хранилищата.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#3
Успявам на две OS да подкарам субтитрите по този начин, но на Android не мога.
Как мога да покажа в rarfile.py на unrar? И в двата случая, в които успявам, е изпълним файл - unrar.exe/unrar - Windows и Linux.
Е, за Android как ще стане? Smile
Отговори
#4
Златев, инсталирай си официалния RAR от магазина и през някое command line приложение за андроид (има десетки - избери си) намери пътят до unrar и го въведи в rarfile.py. Накрая, опиши какво точно си направил, за да го добавя в упътването за следващият чудещ се Big Grin
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#5
Мъча се с whereis. Помня, че тва беше проблем преди време, когато се опитвах да подкарам субтитрите.
Отговори
#6
(27-11-2017, 19:27)ZZlatev написа: Мъча се с whereis. Помня, че тва беше проблем преди време, когато се опитвах да подкарам субтитрите.

Мисля че мога да го измисля за андроид

Вариант 1: рутнати устройства
Вариант 2: Коди предава файла на дадена програма unrar или каквато и да е, разархивира се от там и потребителят отново влиза в коди и посочва къде са екстрактнати надписите!

Само че имам нужда от опитно зайче/тестер/ понеже не ми се занимава да прехвърлям на боксът.
Отговори
#7
Втори вариант мен ме устройва. Ще тествам, когато почнеш.
Отговори
#8
(05-02-2018, 20:30)ZZlatev написа: Втори вариант мен ме устройва. Ще тествам, когато почнеш.

Ок избери си програма от магазинът пробвай коя работи най добре или е най лесна за използване и пиши линк или името към нея
Отговори
#9
Здравейте, 
Добавката с Leia не работи. ОС - Libreelec 9.0.2 CPU - arm
Под Krypton няма проблем. Грешките в лога са:
2019-05-30 17:01:29.030 T:1468777328   ERROR: CCurlFile::Open failed with code 404 for http://kolibka.com/download.php?mid=13483:
2019-05-30 17:01:29.063 T:1468777328   ERROR: Previous line repeats 1 times.
2019-05-30 17:01:29.064 T:1468777328   ERROR: Open - failed to open source <http://kolibka.com/download.php?mid=13483|User-Agent=Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64$
2019-05-30 17:01:29.065 T:1468777328   ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [plugin://plugin.video.sedem/?url=13483%40http%3A%2F%2Fkolibka.com%2Fthumbs$
2019-05-30 17:01:29.065 T:1468777328  NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
2019-05-30 17:01:29.213 T:1936591248  NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
2019-05-30 17:01:29.213 T:1936591248  NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2019-05-30 17:01:29.213 T:1936591248  NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
Отговори
#10
(30-05-2019, 18:46)vankogt написа: Здравейте, 
Добавката с Leia не работи. ОС - Libreelec 9.0.2 CPU - arm
Под Krypton няма проблем...
 Интересно, при мен си работи (също под Kodi v18.2, също под Linux):
[Изображение: 2019-05-30-21-34-34.png]
 Откъде разбрах, кое видео сте опитал да гледате ли? Ами кликнах върху линка в предоставеният от вас лог и файла, започна да се изтегля, въпреки, че на вашето устройство дава грешка 404 т.е. не е открит файла. За момента ме съмнява, че имате някакъв мрежови проблем. Ако искате да се уверим, може да направим така: Ще ви изпратя с ЛС два линка (не е позволено да ги постна тук), които вие поставете в два отделни *.strm файла. През раздела Video на вашето LibreELEC устройство, опитайте да отворите единия и другия *.strm файл и докладвайте за резултата.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Отваряне на: