Оценете темата:
  • 8 гласа - средно 4.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bscfusion (СПРЯНА)
(28-06-2016, 12:50)tonywoolf написа: Вкъщи са 252 канала, а от работа са 240. Различни доставчици на интернет на двете места.

Не е от доставчиците при един и същи доставчик на едно и също място при конфигурация Самсунг единия ден са 245, а другия 176.
Тази разлика се получава поради зарибяващо (прИмоционално) временно добавяне на канали от Булсат.
Единственият канал за който плащаш на Булсат, но няма да го получиш на нито едно устройство различно от оригиналните им декодери това е " Animal Planet ",  за този канал това е световна практика която ако бъде нарушена от тях, те ще загубят правата за неговото разпространение.

Въпросният канал, а и другите от групата на "Discovery" имат два варианта
Американски - логото е в дясната страна на екрана
Европейски - логото е в лявата страна на екрана (Европейската версия на тези канали се излъчва с около 6-12 месеца закъснение спрямо оригинала)
(27-06-2016, 23:50)b_ignatov написа: Обяснете моля Ви, как става това с копиране на стрийма и как да се види видео и аудио кодека на    определен канал.

Най-лесно ако не знаете къде е запазена плейлистата (тя обикновенно в Windows е %AppData%\Kodi\userdata\addon_data\plugin.program.bscfusion\dat\bulsat.m3u ) в настройките на fusion адона отмятате "Enable copy" и давате път до директория където искате да запазите плейлистата. След това стартирате адона и изчаквате генериране на плейлистата. След това в указаната директория трябва да се е генерирал файл bulsat.m3u - може да го отворите с който и да е текстов редактор и ще видите стриймовете за отделните канали започващи с http.... Копирате който и да е и пробвате да го отворите в друг плеър, но на машина със същото външно IP. Например във VLC плеъра от меню Media > Open network stream и поставяте копирания стрийм и пробвате да възпроизведете нещо. 
От меню Tools > Codec information може да видите информация за кодека. Тя се вижда и при възпроизвеждане в Коди при мен когато натисна бутона за контекстното меню.
Благодаря за отговора. Явно аз не съм задал въпроса правилно, но ме интересува как става всичко това през самото Kodi? И аз намирам URL на стрийма за даден канал от самата генерирана плейлиста отворена с текстов редактор. След това на VLC виждам инфото за кодека. Въпроса е че за всеки канал ми показва H264 а не H265. Съмнявам се, че информацията на VLC не е вярна, защото някой от каналите просто ми прескачат все едно са изядени кадри, което идва от кодирането с H265.Именно за това исках да попитам дали има инфо за кодека на даден стрийм от самото Kodi.
Lightbulb 
Когато гледате видео/ТВ   в   Коди, натиснете буква О от клавиатурата ви и погледнете служебната информация за обработка на аудио и видео потоците в реално време. Възможно е също да разгледате и в Log  файла след края на възпроизвеждането, където също се пази информация за входящия поток/формат, разделителната му способност и разбира се вида на грешките, когато има проблеми.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
При мен на OSMC и Самсунг ТВ се появява при натискане на бутона за контекстното меню по време на възпроизвеждане, но на други ТВ/ОС не е така...
@Majide Благодаря за инфото с бутона "O".
Точно това нещо търсех, но на нито един канал не ми пише че е кодиран с H265. Чудя се от къде започна да идва това "изяждане" на кадри при HD каналите?
@b_ignatov>  До скоро наистина БНТ HD и и ще няколко канала (Alkatraz ги беше изброил някъде назад в тази тема) се излъчваха в HEVC. Сега и аз не забелязвам да са с нещо различно от H264.  Ако искаш пробвай с тестовия канал на Булсат какво е положението.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Някой задълбавал ли е защо на коди 17 стриимовете се отварят само ако е избрано PC.
И всъщност има ли голяма разлика освен няколкото променливи в адреса когато е PC или Samsung да речем? Някой ако е в течение с разработката на simple iptv има ли някакви промени в последната версия които биха могли да са свързани с това, че не се отварят стриимовете?
@otem  Погледни това и това.  Сигурно има и много други регресии, но с наближаването на официалния 17.0 stable Криптон, ефекта му върху нас, сигурно ще е същия като върху Супермен  Sad
[Изображение: notrobosmall.jpg]


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) forumadmins 954 1,260,883 20-02-2024, 11:44
Последна публикация: martinstz
  Приставка Теленет (СПРЯНА) ByJohnie 1 3,579 18-08-2022, 02:15
Последна публикация: zeraniex
  HBO GO Bulgaria (СПРЯНА) Majide 426 441,192 08-03-2022, 19:32
Последна публикация: Majide
  FILMBOX LIVE Bulgaria (СПРЯНА) Majide 1 7,553 24-04-2021, 18:34
Последна публикация: Majide
  BRIGADA (СПРЯНА) Majide 48 72,869 03-03-2021, 20:08
Последна публикация: Majide

Отваряне на: