Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VPN за Kodi и Bscfusion в чужбина
#11
Адона OpenVPN manager има функция да пуска през ВПН само трафика на определени адони, останалите си минават през нормалната мрежа.

@Игнатов, аз имам същата комбинация и работи перфектно, макар че я ползвам само за достъп до съдържание от локалната ми мрежа главно през работния ми ПС и телефона. Така че не мога да кажа как би се държало с булсат адона.

Но иначе за Linksys Wrt1200ac първото нещо, което трябва да направиш е да смениш фърмуера с dd-wrt Smile
Отговори
#12
Микротика се споменава за втори път, затова се спирам на него. По-горе беше споменато (35$) , но аз никаде на намирам на тази цена. Не,че има значение. Аз така или иначе трябва да се бръкна с 150€ за рутер за нов фрицбокс. Кой модел Микротик трябва да купя?
Отговори
#13
Извинявай, но стъпвайки на скромния ми опит, да купиш Mikrotiк за домашни нужи за 150€ малко ми е в повече.
Отделно, че MikrotikOS не тъмна Индия, ами няколко кръга на ада ще ти сторят, така като преценявам по приказките ти.
Парите са си твой, ама вземи прочети малко, най-малкото как и какво се прави за да се вдигне VPN сървиз на MIkrotik, пък оторизация (тип и сетъп) и после рутиране по дестинейшън и ако си уверен, че поне имаш основата да опиташ си дай парите.
Отговори
#14
Аз не разбрах ако ще купуваш нов рутер защо просто не вземеш модел с VPN поддръжка вместо микротик?
Отговори
#15
Ако въпроса се свежда до избор на рутер, аз препоръчвам Ubiquiti EdgeRouter X SFP. Струва около 100$ и има поддръжка както за VPN server и client, така и за доста enterprise функции, които не би намерил в SOHO устройство за домашни нужди. Настройва се по-лесно от Microtic и аз самия поддържам няколко такива с uptime от последната ревизия на енергото Big Grin т.е. няма нужда да го рестартираш. Работят върху един къстъм форк на Debian Linux (Vyatta/EdgeOS). Този модел е с един оптичен порт, два самостоятелни WAN/LAN също гигабитови портове и още три суичнати - "стиковани", вързани като суич. Всичките 5 са напълно програмируеми и със PoE. Ревюта и цени можеш и сам да потърсиш. Принципно съм много доволен от продуктите на този производител: редовни ъпдейти на фърмуера (на два-три месеца), силно развито комюнити и разработчици, които се вслушват в желанията на клиентите си - това за първи път го виждам!

Ако искаш да го монтираш някъде в България и му активираш някой от наличните VPN сървъри, можеш да се свързваш към него от цял свят. Дори и да получава динамично реално IP от българския доставчик, може да му пуснеш DynDNS и в последствие да се закачаш към него по домейна, вместо по IP. Ако пък в него ще въвеждаш настройки на външен VPN доставчик, мисля ще бъде възможно да го настроиш през конкретен LAN порт порт да ти пуска тунелирана през VPN-а връзка, а през останалите портове - нетунелирана, директна връзка.

П.С: Ето и още по-евтин модел със съизмерима функционалност и почти идентичен хардуер.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#16
При микротик, тези възможности са още повече Smile
Колко до това за настройките в интернет има хиляди изписани статии за настройки, също така с SlaSerX ще помогнем за настройката на мтик-а, routerboard 951ui-2hnd (бюджет 100лв в БГ - 50$ в чужбина) това е единя вариант който върши перфектна работа за домашни условия, ако доставчика ти предлага скорости над 100 Mb/s и желаеш SFP порт.
RB2011UiAS-RM тук имаш 1 SFP Port - 1GB - 5Порта и 5Порта 100Mb - Екрана му е тъч Tongue Може да гледаш колко трафик минава през даден порт Smile

П.С. Микротика също има поддръжка и обновяване както и доста повече How To за какво ли не
Отговори
#17
(21-04-2017, 22:08)Topper написа: Извинявай, но стъпвайки на скромния ми опит, да купиш Mikrotiк за домашни нужи за 150€ малко ми е в повече.
Отделно, че MikrotikOS не тъмна Индия, ами няколко кръга на ада ще ти сторят, така като преценявам по приказките ти.
Парите са си твой, ама вземи прочети малко, най-малкото как и какво се прави за да се вдигне VPN сървиз на MIkrotik, пък оторизация (тип и сетъп) и после рутиране по дестинейшън и ако си уверен, че поне имаш основата да опиташ си дай парите.

Пълни глупости впн на микротик и каквото и да е се прави с 3 клика Smile явно опита ти наистина е скромен Smile

http://greentechrevolution.com/index.php...configure/
Отговори
#18
Така е, скромно имам 20-30 инсталации като системен инженер за известно веме. За това казвам, че микротик не е за домашни нужди.
Отговори
#19
Според мен с 3 клика се прави PPTP VPN. Ако сложиш OpenVPN си мисля че не е с 3 клика. Не че имам опит с микротик, но така си мисля.
Отговори
#20
PPTP (което не е върха на сладоледа) се прави и на Linux/Win OS, ако е за въпрос. И на всеки 30$ рутър.
OpenVPN колега да прочете, да тества с Windows машина как ще се получат нещата и тогава да инвестира в рутър.
https://community.openvpn.net/openvpn/wi...dows_Guide
Няма значение какъв е, въпроса е после да няма ядове при експлоатация.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
Wink Проблем с Kodi за AppleTV undeath 4 1,118 29-02-2024, 05:07
Последна публикация: sarika78
  Проблем с Kodi и Zamunda Kose 1 549 19-12-2023, 16:34
Последна публикация: martinstz
  Kodi PC qbadabaduuu 9 1,483 15-12-2023, 13:11
Последна публикация: m1TeT0
  Kodi 19: Грешка-dependency xbmc python 2.1.0 could not be satisfied i_deni 22 13,489 30-10-2023, 20:55
Последна публикация: irongrip
  Kodi 18.9 Бг добавки teyri 2 845 30-10-2023, 13:06
Последна публикация: teyri

Отваряне на: