Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVBG PVR Backend
Последните 1-2 месеца имам проблем с EPG-то. След по малко от ден примерно ми изчезва ЕПГ-то, трябва да рестартирам кодито за да се появи, ако само пусна и спра simple iptv addon-a не се оправя. Ползвам стандартното ЕПГ от tivi.бг базирано на МАК-а. В менюто на коди ъпдейт интервала ми е 120 мин, и да не кешира в локалната баз. В адона също е сложено да не кешира. Някой има ли подобен проблем или идея как може да се оправи?
Отговори
Можеш да го оправиш , като ползваш това EPG: https://kodibg.org/forum/thread-284-post...ml#pid4551
Отговори
Здравейте, отскоро ползвам добавката и като цяло Коди, за да гледам ТиВи.бг. Всичко си работи нормално, но не мога, естествено, да ползвам опцията, която имам на MAG254 за гледане на по - стари предавания, както и тяхното сваляне (Time Shift и Download). Бихте ли ми препоръчали/насочили към някой аддон, който би се справил с това?Идеята не е само това да се случва на Коди под Windows, а и на Андроид ТВ (ако въобще съществува такава опция...)

Поздрави
Отговори
Колеги, преди два дни направих чиста инсталация на ОС, сега съм Ubuntu 18.04 LTS и последната стабилна версия на Коди  - 17.6. Още отначало на инсталацията имам проблеми с TVBG Backend - дава ми грешки при зареждането на каналите; два пъти при рестартиране на Коди ми изчезва МАС адреса и трябва да го въвеждам наново; някои канали - напр. каналите на Nova, съчествуват в списъка, но не се отварят и са без EPG... Не мога да разбера какъв е проблема. Бихте ли помогнали?

По-долу прилагам лог:

https://pastebin.com/j3UyMey8
Отговори
Този адд-он има проблем с тиви.бг с Коди 17(.6) за това че доста канали се превключват изключително мъчително и бавно, а често и изобщо, и то канали като Нова, Диема, и производни на тях, и някои други. Пробвах с Коди16 и нормална настройка, няма никакъв такъв проблем, но Коди16 е отвратителен.

Пробвах Коди17 без адона да настроя с надеждата вече да няма проблем с barebone Коди 17, но уви, не тръгват каналите.

Има ли някаква нова версия на адона или начин да се подкара телевизията на Коди 17 без споменатите бъгове?

Edit. Явно няма да го бъде с тази бакенд-приставка. Неизползваемо е като се бави по 5-10 минути докато превключи на дадени канали! Мъчих се и без нея, вкл. на Коди 18 бета, не тръгва и не тръгва. С приставката има доста проблеми, вкл. крашва Коди чат пат, затова просто сложих Kodi 16.1, за минута настроих и всичко върви идеално.
За съжаление.
Отговори
Здравейте!
Наскоро открих на сайта на ТиВи би , че вече имат  timeshift не само на маг боксове, но  и на други устройства (SSIPTV, Perfect player - за Андроид).  Пробвах на Perfect Player Android TV  и действително в листата действително имаше архив на определени канали, които си работят перфектно. В текстов редактов се вижда, че в листата има нова секция с архив на предаванията.
Въпросът ми е: Има ли възможност този архив да се изважда и от добавката? Или поне да се експортва в m3u листа, която да ползвам за TVH?
Благодаря!
Отговори
Само в допълнение на по-горния ми пост, да споделя пак, че освен като сложих Коди16, телевизията тръгна веднага с обикновените настройки за 1 минута, а и качеството е по-добро спрямо Коди17+тази добавка от темата. И ХД, и СД каналите са видимо по-качествени, макар и не с много.
Отговори
Трапатони, добавката няма никакво отношение към качеството на картината, а колкото до забавянето на зареждането на каналите - то е пренебрежително малко и не си заслужава да го обсъждаме.
Предполагам гледаш на Windows базирано устройство. На такова и аз съм забелязал незареждане на някои от каналите, на Linux и производните му няма никакъв проблем, но това няма нищо общо с добавката.
Отговори
Аз ползвам добавката на OSMC, и също имам проблем с някои от каналите - HBO, Cinemax, Nat Geo HD. Понякога сетварят се от втория път. Но може би проблемът е в това, че ползвам  TVH.
Повече ме интересува въпросът за архива на тиви.бг. Ще може ли да се извлече от плейлистата?
Отговори
harry_gg, мерси за инфото. Явно просто под Windows работата не върви.
Коди 16 от друга страна както казах, е Ок, вече няколко дни. Коди 17.Х +добавката не става, може би така е по-точно, а къде точно е проблемът не знам. Първоначалният проблем явно е в tivi и неподдръжката им на Kodi17 и неговия "начин" да гледа iptv, не знам.

За качеството също, всичко по дефолт инсталирано, това ми бяха впечатленията, вероятно е от самото Коди.

За забавянето, с Коди16 вече е Ок, но при Коди17+добавката, както казах, както и други казваха, както и ти потвърди, забавянето на някои (доста) канали е в минути! Често и не зарежда.
Както и да е, засега с 16-ката се закрепиха нещата, добре че само за тази цел ползвам Коди-то, та това че е стара версия не е особена мъка.
Отговори


Отваряне на: