Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
 • 0 гласа - средно 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Коди за Андроид и работа с NFS
#1
Question 
Имам следния казус за решаване: Коди инсталиран на Андроид устройство не иска да работи с NFS протокол. След като укажа ръчно пътя за добавяне на видео файлове се извежда съобщение, че източника не може да се добави тъй като липсва мрежова връзка?! Ако направя същото но със SAMBA протокола няма никакъв проблем, но аз не искам да използвам него. Андроид устройството (TV Box) е свързан чрез LAN порта му в мрежата и мога да си пускам по отделно филмите, което означава че има връзка до сървъра. Ако се опитам да търся автоматично NFS устройство не се случва нищо. За кратко се появява долу в дясно съобщението "Работи" и след няколко оборота на колеленцето се скрива без резултат.Същата версия на Коди е инсталирана на лаптоп и там нещата с NFS се случиха въпреки липсата на кабелна връзка. Използвам същите параметри както на лаптопа при указване на пътя но уви. Къде може да е проблема? Някой друг колега успял ли е да подкара този протокол на Андроид устройство?
Благодаря предварително на всички.
           " Ако е тъпо, но работи значи не е тъпо "
 
Отговор
#2
И аз загубих 1 ден по същият казус, достигнах до твоите изводи. Ако се опитваш да вкараш булсат плей листи генерирани от програм плугина, директно забрави за идеята - не работи. Трябва да използваш това:

Цитат:You need to add a new Network Location. At first i could not find the right area to add the location so I done it as follows:
1. VIDEOS/FILES/ADDVIDEOS then when the add source box appears click on BROWSE. Go all the way to the bottom and you will see ADD NETWORK LOCATION
2. Scroll through the protocols and select WEB SERVER DIRECTORY. 
3. Add the domain name in the SERVER ADDRESS without the HTTP:// for example www.yourdomain.com
4. Add the remote path location where the XML file is located. For example REPOS/IPTV/ (So the final location would be www.yourdomain.com/repos/iptv/)
5. Port = 80
6. As long as the directory is not password protected you wont need to add a username and password.
7. Thats it. You will now have a new Network Location on a remote server. 
8. Just click OK and exit back to the Main Screen

Now when you go to Ivue (Or FTV Guide or TV Guide) you can change the XMLTV Type to CUSTOM FILE and then browse. The new network location will show up and you can select the XML file here

Thats It. Load the program and you will have the EPG using the remote XML File.

Благодаря на тайландеца Phew (автора на цитата)
 
Отговор
#3
(22-11-2015, 17:07)xbmcbg написа: И аз загубих 1 ден по същият казус....   

Благодаря за бързия отговор!!! Идеята не е провокирана от плей лист. Целта е по високата скорост на трансфер по NFS протокола. По този начин филми от типа Blu Ray и други с висок битрейт не засичат, а вървят гладко. Да не говорим ако звука е DTS, а протокола е Samba  примерно. Става мазало. Ще опитам с добавяне на място от мрежата както е написал колегата който си цитирал и да видим какво ще стане въпреки че не ми се вярва да съм го пропуснал като вариант.

Да не пускам нов пост ще добавя, че разиграх предложения вариант по множество начини и не става и не става!!! Въпреки че и преди съм го правил (сетих се почти веднага) сега реших да ползвам различни похвати - път, адрес, папка.... но без успех : ( .
Някой може ли да обясни парадокса защо с Коди под Уиндоус няма проблем, а с Коди под Андроид няма оправия?!
           " Ако е тъпо, но работи значи не е тъпо "
 
Отговор
#4
В крайна сметка въпроса се свежда до това, че Коди не иска по никакъв начин да превключи на желания от мен протокол (NFS). Някакви свежи идеи или каузата е обречена?
           " Ако е тъпо, но работи значи не е тъпо "
 
Отговор
#5
Каква версия на Коди ползваш? Също ако може сподели някакви скрииншоти да видим, също е важно и андроид устройството на което го ползваш какво е? Много китайско или по-малко Smile това в кръга на шегата
 
Отговор
#6
В моята LAN мрежа имам NAS server, чието медийно съдържание споделям именно през NFS. Досега никакъв проблем не съм имал в достъпването на това съдържание от андроид базирани устройства с Kodi или друг вид Линукс дистрибуции! Версията на Kodi която съм им инсталирал си е официалната през Google Play. Ако и вие използвате същата версия, може би трябва да проверите по подробно своите NFS настройки в сървъра ви. Опитайте със директория, на която дайте пълен достъп за четене/писане отвсякъде, без ограничения.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#7
(22-11-2015, 16:05)frizera написа: Имам следния казус за решаване: Коди инсталиран на Андроид устройство не иска да работи с NFS протокол. След като укажа ръчно пътя за добавяне на видео файлове се извежда съобщение, че източника не може да се добави тъй като липсва мрежова връзка?! Ако направя същото но със SAMBA протокола няма никакъв проблем, но аз не искам да използвам него. Андроид устройството (TV Box) е свързан чрез LAN порта му в мрежата и мога да си пускам по отделно филмите, което означава че има връзка до сървъра. Ако се опитам да търся автоматично NFS устройство не се случва нищо. За кратко се появява долу в дясно съобщението "Работи" и след няколко оборота на колеленцето се скрива без резултат.Същата версия на Коди е инсталирана на лаптоп и там нещата с NFS се случиха въпреки липсата на кабелна връзка. Използвам същите параметри както на лаптопа при указване на пътя но уви. Къде може да е проблема? Някой друг колега успял ли е да подкара този протокол на Андроид устройство?
Благодаря предварително на всички.
Здравей,

Когато използваш NFS трява да разрешиш IP адреса на устройството, в твоя случай андроид бокса, също така трява да провериш файеруола дали не блокира порт 2049 UDP. Но информацията, която даваш е доста оскъдна, какво устройство(сървър) искаш да достигнеш?NAS? Linux?
С толкова малко инфо, което си дал, само стъклената топка може да ти каже нещо повече...шегувам се... Пиши повече, и ако мога ще ти помогна. Аз ползвам NAS с NFS протокол!
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
 
Отговор
#8
Да, вярно че е оскъдна към момента предоставената от мен информация, понеже темата е нова, а коментарите малко... Но ето че нещата се развиват и ще подам това което е необходимо. Използвам NAS4FREE със FreeBSD платформа и версия 10.2.0.2 - Prester (revision 1814), хардуера е домашна сглобка. Работи от година и половина с два плеъра - DUNE HD и Mede8er MED1000 именно с NFS протокола. Правата които съм задал разбира се са само за четене (плеърите могат само да четат), въпреки че когато гледам филм на MED1000 и няма предварително свалени субтитри чрез функциите на плеъра ги свалям и продължавам да гледам. После като отворя папката на филма субтитрите са там?! Току що указах на лаптопа пътя до сървъра и нещата се случиха от раз. Понеже ми е прясно в главата реших да направя същото и с въпросния Андроид, но уви! Отново не стана. Само ще отбележа, че лаптопа и тв бокса НЕ СА със статични IP адреси, но явно това не е проблема ( мина ми през ум една такава вероятност ).
Ето и модела на китаеца дето ме мъчи: http://www.banggood.com/MXIII-G-Amlogic-...85181.html. Със SMB не става въпреки кабелната връзка. Ако филма има DTS звук нищо не помага. Нито хардуерните ускорители на Коди нито абсолютно разтоварване на домашната мрежа и сървъра. Интересното е, че не мога да задам статичен IP адрес. Когато го направя плеъра изключва  LAN порта и преминава на WiFi и няма начин да го накарам отново да "види" LAN порта си освен като изключа WiFi модула, но вече адреса не е статичен. Знам че мога през DHCP на рутера да го направя. но смятам че самото устройство трябва да разполага също с такава възможност. Например другите ми плеъри, телефони, таблет, сървър.....
Попаднах на това ръководство, но и то не свърши работа: 
 • Select Video from the Kodi home menu

 • In the files view, select “Add videos…”

 • Select Browse

 • Scroll to the bottom of the list and select “Add Network Location…”

 • Choose the “Protocol” as “Network File System (NFS)”

 • Browse for new share on your home network e.g, 192.168.1.39

 • Select the “Shared folder” on your NAS e.g, Movies

 • Enter a name for this media source, e.g, Movies

 • Click OK

 • In the “Set content” menu select what type of media this directory contains (e.g, Movies)

 • Click OK

 • Answer “Yes” to the Change content question.

 • Depending on the size of your media library, it will take a while to scanning for new content.
Какво става не мога да разбера  Huh

Ей сега реших да инсталирам Коди на телефона ми - Lenovo Vibe X2 (купуван от България, това не го прави по-малко Китайски) и познайте какво се случи? Ами нищо разбира се. Същата ситуация "няма достъп до мрежата", не до указаното устройство а до мрежата. Брей че умен се докара тоя Андроид.
           " Ако е тъпо, но работи значи не е тъпо "
 
Отговор
#9
(30-11-2015, 01:14)frizera написа: Да, вярно че е оскъдна към момента предоставената от мен информация, понеже темата е нова, а коментарите малко... Но ето че нещата се развиват и ще подам това което е необходимо. Използвам NAS4FREE със FreeBSD платформа и версия 10.2.0.2 - Prester (revision 1814), хардуера е домашна сглобка. Работи от година и половина с два плеъра - DUNE HD и Mede8er MED1000 именно с NFS протокола. Правата които съм задал разбира се са само за четене (плеърите могат само да четат), въпреки че когато гледам филм на MED1000 и няма предварително свалени субтитри чрез функциите на плеъра ги свалям и продължавам да гледам. После като отворя папката на филма субтитрите са там?! Току що указах на лаптопа пътя до сървъра и нещата се случиха от раз. Понеже ми е прясно в главата реших да направя същото и с въпросния Андроид, но уви! Отново не стана. Само ще отбележа, че лаптопа и тв бокса НЕ СА със статични IP адреси, но явно това не е проблема ( мина ми през ум една такава вероятност ).
Ето и модела на китаеца дето ме мъчи: http://www.banggood.com/MXIII-G-Amlogic-...85181.html. Със SMB не става въпреки кабелната връзка. Ако филма има DTS звук нищо не помага. Нито хардуерните ускорители на Коди нито абсолютно разтоварване на домашната мрежа и сървъра. Интересното е, че не мога да задам статичен IP адрес. Когато го направя плеъра изключва  LAN порта и преминава на WiFi и няма начин да го накарам отново да "види" LAN порта си освен като изключа WiFi модула, но вече адреса не е статичен. Знам че мога през DHCP на рутера да го направя. но смятам че самото устройство трябва да разполага също с такава възможност. Например другите ми плеъри, телефони, таблет, сървър.....
Попаднах на това ръководство, но и то не свърши работа: 
 • Select Video from the Kodi home menu

 • In the files view, select “Add videos…”

 • Select Browse

 • Scroll to the bottom of the list and select “Add Network Location…”

 • Choose the “Protocol” as “Network File System (NFS)”

 • Browse for new share on your home network e.g, 192.168.1.39

 • Select the “Shared folder” on your NAS e.g, Movies

 • Enter a name for this media source, e.g, Movies

 • Click OK

 • In the “Set content” menu select what type of media this directory contains (e.g, Movies)

 • Click OK

 • Answer “Yes” to the Change content question.

 • Depending on the size of your media library, it will take a while to scanning for new content.
Какво става не мога да разбера  Huh
Дефинирал ли си кои устройства могат да имат достъп до кои папки в сървара?

/etc/exports files


/името на папката с филми  -maproot=името на андроид бокса

След като си редактирал exports file с новите правата трява да рестартираш сървъра за да приеме промените!
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
 
Отговор
#10
(30-11-2015, 01:49)zdravkos написа:
(30-11-2015, 01:14)Дефинирал ли си кои устройства могат да имат достъп до кои папки в сървара? написа: /etc/exports files


/името на папката с филми  -maproot=името на андроид бокса

След като си редактирал exports file с новите правата трява да рестартираш сървъра за да приеме промените!
Не, няма ограничения в броя и вида на устройствата. Просто никога не съм го активирал. Преди малко си редактирах поста, та няма отново да пиша какво се случи, за да не повтарям едно и също...
           " Ако е тъпо, но работи значи не е тъпо "
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Коди на Андроид ТВ Malincho 1 713 04-05-2020, 15:48
Последна публикация: rtk
  Проблем с коди 17,6 gotin28 0 1,392 29-12-2018, 09:12
Последна публикация: gotin28
  Коди за Tizen OS Tsonev 4 3,214 26-11-2018, 22:06
Последна публикация: Majide
  Как да гледам булсатком с коди на андроид тв bayrah 44 71,138 05-10-2018, 13:14
Последна публикация: hideman79
  Инсталиране на Коди на iOS без джейлбрейк harry_gg 1 1,284 16-08-2018, 18:04
Последна публикация: mehanic

Отваряне на: