Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Заключената тема
#1
Здравейте!
Заключихте темата ми, сигурно защото се разгорещиха нещата. От моя страна, уверявам, че са хладнокръвни и премислени. Позволявам си да отворя нова тема тук в "Общи приказки", не само защото искам да отговоря на всички, които се включиха, а и защото смятам, че темата е хубаво да се обсъди. Освен това дълбоко вярвам, че в дискусии се ражда истината. Нали форумите са и за това? Човек да си постави проблема на обсъждане и в този ред на мисли, очаквах вашето идейно противопоставяне - това е нещо много нормално.

Обаче аз пък твърдо вярвам, че бъдещето на телевизиите е именно безплатното им разпространяване. Не говоря тук за безплатен хардуер и/или софтуер, който да съпортва това разпространение. Но самите тлевизии печелят от реклами, а не от таксата, която разпространителите искат на зрителите. Освен това, не съм против таксата и за разпространение. Против съм, че е пакетна! Винаги, когато ми кажат "пакетна" и ме наляга тежко подозрение, а когато разбера, че освен пакетно, не мога да платя по отделно за каквото искам, тогава ми става ясно, че ме мамят. Принципно не участвам в такива "сделки". И тъй като съм ортодоксален атеист, приемете, че това ми е и религията.

Сега почвам да отговарям на който беше подред от заключената тема:

zdravkos, явно ти на този етап не разбираш кога едно изречение е отправено към някого персонално и кога е уместна твоята намеса. Освен това, както сме тръгнали с поставянето на диагнози (ти пръв започна), мога да обобщя, че хем вярваш в едно, хем твърдиш точно обратното, при това последното е поднесено умилително неграмотно. Искам да ти обърна внимание на нещо важно, което сигурно в бързината си пропуснал - за Всички Грамотни Хора по Света има значение същността на написаното, едва след като то е представено Грамотно. Защото Всички Грамотни Хора по Света са наясно, че когато авторът не уважава собственото си слово, е смехотворно някой друг да го уважи.
И може би ти един ден ще можеш да оцениш стойността (а не цената) на човешкия прогрес и ще установиш, че е много по-интересно да се върви по неутъпкани пътеки и че човек освен да е консуматор може да е и други неща. Wink

Topper, благодаря за адекватния отговор и че преобладаващото настроение в темата не те лиши от безпристрастност.
За т. 1. си прав. Точно така стоят нещата. При мен обаче някои неща са принципни и направя ли компромис с ТВ, както си се знам, ще направя компромиси и с други неща... за които вече ще съжалявам.
т.2. - Тук също си прав, но пак искам да ти обърна внимание, че не става дума просто за липса на техническа възможност да ми предоставят искания пакет от 5 канала. Просто на никого не му се занимава, това е истината. Разбирам, че ако някога ми го предложат, вероятно ще струва поне 3 пъти повече, отколкото ако е пакетната им листа, но дори и с това съм съгласна. Лошото е, че в България и по този казус се работи на ангро и клиентът следва да съобрази избора си сред кофти възможности.
И аз съм била абонат на Близу за една година, от която за 9 месеца нямах ТВ, защото имаха някакъв бъг в системата, която ми предоставяше време за плащане около 2 секунди (буквално), след което ме изхвърляше като "платил абонат", а това не беше така. И последното биваше установено след изтичане на периода за плащане, когато ми врътваха кранчето. Опитвах да платя на каса и онлайн, но не можеше преди да ме изплюе системата им. Водехме безконечни разговори по телефоните и на живо, скъсаха ми нервите...

Alkatrazbg, не е хубаво да ме амбицираш така. Wink Уверявам те, че мога да намеря много лесно, както се изразяваш "толкова тъп човек", дето го нямало, който и без да му бия буци на лозето (каквото и да значи това), ще плати няколко пъти исканите плей листи. Ще плати и ще пита за още! Пиша ти го съвсем отговорно. Но не това е същината. Дали аз ще намеря толкова тъп човек или сама ще платя - не е от значение. Практиката да купувам пакети от 200 и кусур канали, при искани 5, е порочна, разбираш ли? И не, че не мога да се оправя сама, като нацъкам звездички където ми трябват, ами просто се заинатявам. Щом те така, аз пък иначе!

chrisj, за мен времето не е изгубено, когато пиша - романи ли, повести ли, разкази ли... От писане не се губи, печели се. Wink Ти за Коди плащаш ли? Би ли платил? А според теб защо хората, създаващи безплатни адони биха апелирали към това да си плащаме за телевизия? (Тука може сега Дауджонсът или да ти скочи рязко или да се срине на нива от преди ВСВ. )Между другото музикантите печелят сега главно от концерти, но така ли беше преди мп3-ките?!

harry_gg, този път рулз!

xbmcbg, аз живея в България; тук уча и работя; тук си плащам данъците и животът ми е много приличен. Т.е. изкарвам добри пари. Нямам проблем да замина да работя и живея на друго място в света, достатъчно добре се изразявам не само на майчиния си език, освен това не ми липсват и предложения да го сторя. Не съм го направила още, не смятам и че ще го направя, защото на мен тука ми е екстра.
Та не знам кого имахте предвид с това изказване, но с мен няма нищо общо. "Госпожата" е госпожица, с 30 години по-млада от вас, дето няма защо да бяга от родината си. И дето цял живот живея в България не мога с такава убеденост да твърдя, че имам реален поглед върху материята, та вие ли, дето изобщо не сте тук...
Отговори
#2
Не ми стана ясно защо трябва да отговаряш на всички, след като ти беше отговорено в предишната тема, която именно поради тази причина беше заключена. KODI е безплатен софтуер, винаги е бил такъв, винаги и ще бъде, просто такава е идеята. А защо трябва да гледаш телевизия на KODI? Това в отговор на твоя въпрос, а какво е било преди, е било преди, защото в момента живеем в настоящето (това относно музикантите).
Пробва ли меду другото да потърсиш забранени добавки в нета за телевизии, за да се увериш, че не стават и че не е удачно да гледаш небългарски телевизии на KODI. Това между другото е лично мое мнение. 
Отговори
#3
И аз да се намеся между шамарите Smile
В приставката за ексклузивно българско съдържание BRIGADA, има ТВ раздел в който можете да гледате официалните онлайн стриймове на българските ТВ канали. Повечето ползват наета инфраструктура за излъчванията си и няма да имате забивания, буферирания и т.н., не при всички, но поне при повечето. Сега добавих даже детската телевизия Vatim TV - програмната й схема е налична на адрес: http://vatim.xyz/TV

В момента са 60 канала и са доста повече от наземното цифрово разпръскване a.k.a. "Българската цифровизация". Който иска повече, най-лесно е да си плати на съответен оператор, разполагащ с правата за разпространение. Ако не ви се плаща, инсталирайте си и други безплатни приставки/добавки/скриптове и прочие, за които не можем да ви дадем някакви гаранции и се разпространяват във вида в който са, без официална поддръжка, защото не са официални.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#4
И понеже сме в раздел "Животът извън Kodi" има и други алтернативи, например Flipps TV под Андроид. Инсталираш си я от google play, избираш си съответния раздел и чрез wi-fi си гледаш на телевизора, каквото искаш. Друга на същия принцип е samsung TV media.
Отговори
#5
Извинявам се на госпожицата, грешката ми се дължи на факата, че обръщението госпожица - "mademoiselle" се използва основно за лека жена и ако не се отнася за дете има доста обиден отенък.
Обикновенно разсъждавам на езика който използвам към даденият момент, но тук се е получила грешка. Извинявам се отново.
Отговори
#6
Аз бих казал само едно браво на госпожицата. Представя своята гледна точка, без да позволи някой да й каже как би трябвало да изглежда тя Smile
Отдавам го на младостта й, вероятно и на липсата на повече сблъсъци от рода на "Близу" и на непрегорял ентусиазъм.
Но пак браво, че има позиция и си я защитава !
Отговори
#7
И моите 5 ст. 

И аз като Topper смятам, че дамата има правото да каже каквото мисли стига да не престъпва правилата на добрия тон, което е на границата да се случи. Иначе има право, но с няколко забележки.
Всеки доставчик на ТВ услуги се бори на конкурентен пазар и се мъчи да обхване колкото се може по-голяма аудитория, на по-ниска цена. Колкото повече клиенти има толкова по-ниски цени може да получи на дадени канали или пакети канали. Ако всеки от клиентите иска да си подбере неговите 5-10 канала, ще се окаже, че ще се покрият 95% от платените канали, но на много по-висока цена. Тук трябва да включим и разходите за поддръжка на такава система. Така че телевизия по поръчка все още е невъзможна. Поне докато не започнат напълно да действат пазарните механизми. Вече има доставчици, които за 5 лева ти дават тези 200+, че и повече канала, пък смятам, че всеки може да си позволи 5 лева за 5-те канала които гледа, като забрави за останалите.
Форуми като този са създадени с цел да си помагаме един на друг. Къде с акъл, къде със знания, къде с информация. Те разчитат изключително на доброволното сътрудничество и никой няма право да изисква от хората тук, каквото и да било. Разбира се това предполага и наличието на сериозно количество хора с комплекси (независимо от наличието на куп плюсове), които ги избиват по един или друг начин. На други им липсва жизнения опит, който да им каже, че Човек се става не само с акъл, но и с добро отношение към другите. Някои не го научават и до смърта си.
Гореизложените невчесани и може би (поради многократното прекъсванена писането им) с доста грешки мисли не са насочени само към дамата предизвикала дискусията. 
Всеки е умен колкото е, и всеки е възпитан колкото е. Приемете, че хората са различни и ако не можете или не искате да помогнете на някой, поне не се правете на велики.

Лично аз благодаря на всеки, който ми е помогнал и тук и във всеки един форум в който съм търсил помощ през последните повече от 20 години!
Отговори
#8
Мисля, че темата е изчерпана, както вече споменах няколко пъти, понеже беше отговорено на въпроса на госпожицата няколко пъти и то от хора, които разбират. За тези които се съмняват, да видят горните мнения. Между другото, това не е литературен форум, а софтуерен такъв. Аз дадох алтернативи, понеже сме във форум "Животът извън Коди" т.е. flipps, който е правен от българи - http://www.flipps.com/flipps-team/. Та в тази връзка, нека всеки даде своя принос, и да посочи алтернатива за гледане на ТВ извън Коди, няма значение в каква платформа ще е.
Отговори
#9
Здравейте!
Първо искам да се извиня, че едва сега отговарям! Случи се така, че нямаше как да ползвам форума повече от месец и половина.
Второ - благодаря на всички за идеите!
Трето - пак имам време да почовъркам по телевизорите си и да опитам да подкарам някоя телевизия.
Видях, че има отделна тема за bTV +, но не искам да "цапам" там на добре свършената работа от страна на Хари. Сега ще опитам чрез блондински методи да опитам да гледам пропуснатите предавания на Карбовски. Някой ако знае как, ще съм безкрайно благодарна ако сподели. Smile
Отговори
#10
В youtube има серии от предаването. Може би така ще ти е най-удобно. Не знам дали ги има всичките и тези, които ти трябват на теб, но със сигурност има предавания. Добвката може да се синхронизира с акаунта ти и всичко да става много по-лесно и удобно.
Отговори


Отваряне на: