09-12-2016, 19:44
maxdays=3 ще свали програма за 4 дена а maxdays=6 ще свали програма за 7 дена.
WebGrab+ - конфигурация и настройки на ini файлове
|
09-12-2016, 19:44
maxdays=3 ще свали програма за 4 дена а maxdays=6 ще свали програма за 7 дена.
09-12-2016, 23:40
Благодаря за инфото.
Веднага ще се пробва и ще споделя какво се случва.
09-12-2016, 23:45
Alkatraz бъркаш maxdays и timespan. Maxdays си е точно maxdays.
10-12-2016, 20:39
Да Хари....тук си прав.Параметърът timespan в конфига на Webgrab върви с едно число назад,а Maxdays в ini фаила си е точно.В твоето ini на Дневник maxdays=2 и си генерира за 2 дни.Лошото е,че като го променя на 3 или 4 обаче пак си генерира за 2 дни.Има ли как да се оправи този проблем?
П.П:Извинявам се!Всичко е точно.....явно е трябвало да махна стария guide.xml фаил,преди да пусна да генерира отново. Благодаря за помща.
13-12-2016, 14:04
Добавил съм ИНИта за следните сайтове (виж първа страница). Както знаете предпочитам да източвам информацията директно от сайтовете на телевизиите:
БТВ Нова ТВ Fox България NatGeo България Sky Sports UK Fox Sports NL Опитах INI за bg.filmbox.pl, обаче се оказа, че сайта не позволява скрапване от роботи т.е. позволява само клиенти с браузърски юзър агент. За нещастие от УебГраб са решили да спазват този стандарт и скрапването на сайта е невъзможно, въпреки че слагам юзър агент за Гугъл Хром в конфига, той не се взима под внимание, когато има роботс.тхт със забрани. Тъпо! Ако някой знае как да се заобиколи тази забрана да казва. Относно ини за moviestar.bg. Там има проблем защото в УРЛ-то се зареждат две дати и за момента не знам как да пусна две дати в УРЛ, ако някой знае да казва. Отгоре на всички сайта им е недостъпен от чужбина и няма как да го скрапя през седмицата.
10-01-2017, 21:25
http://www.cosmotetvgo.gr/EPG/jsp/webtv/...ogramGuide
harry_gg ще можеш ли да спретнеш едно ini от тука извинявай за нахалството.
18-01-2017, 16:30
Здравейте.
Имам следния проблем с ini фаила на Fox Sports! Когато генерирам xml фаил,в него времето е винаги с един час напред(без часово отместване) от времето в самия сайт.Принципно не е болка за умиране и тази разлика може да се оправи,но ако harry има време може да погледне. Благодаря предварително. ![]() ![]()
18-01-2017, 17:48
Промени си в инито таймзоната да е "timezone=Europe/Sofia", а не Амстердам както е сега.
Защото сървъра им праща времената вече конвертирани според времето на твоята машина, което вероятно е в БГ. Ако не си в БГ настрой таймзоната където си.
20-01-2017, 00:25
Абсолютно правилно!!
Времето се генерира според часовата зона на машината.След като промених "timezone=Europe/Sofia" ми даде префикс +02:00 UTC.Вече всичко е точно.Благодаря отново. |
|
Теми, които вероятно са свързани... | |||||
Тема: | Автор | Отговори: | Прегледи: | Последна публикация | |
WGmulti за WebGrab++ | harry_gg | 21 | 440 |
21-01-2017, 01:39 Последна публикация: ZZlatev |