Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tronsmart S95 meta
#1
Здравейте, ползвам Tronsmart S95 meta с инсталирано KODI 16.1. Box-чето е доста прилично, но е една идея по-скъпо ( около 150 лв.). Преди имах raspberry pi3 с openelec и се усещаше лаг в менютата, докато тук е ок. За да мога да инсталирам и ползвам sambadroid трябваше да рутна устройството след което сега при опит да се ъпдейтне андроида излиза, че wireles update is desabled . Не съм сигурен, че е от руута, но след hardware reset рута си остава. Някой знае ли как да се премахне рута или да се върне към сток ром и някаква алтернатива на sambadroid (защото прехвърля файлове до 2 гб.)
Отговори
#2
Оригиналният софтуер за всички китайски боксове можеш да намериш ТУК
Отговори
#3
Днес, при по-подробно разглеждане на сайта, видях темата ти, затова сега отговарям.
Ако устройството е рутнато обикновено съобщението е "Няма нови ъпдейти, Вие ползвате последната версия" или нещо подобно, но така или иначе повече няма да имаш възможност да ъпдейтваш през ОТА. Това не е болка за умиране, защото програмистите на Тронсмарт са като умрели - последният ъпдейт е от 21.07.2016 (за сравнение Minix за Minix Neo U1 със същият хардуер пускат обновления на всеки 1-2 месеца и имат досега 11 ъпдейта, Ugoos за теххният ТВ Бокс Ugoos AM1- пак със същият хардуер - имат 7 ъпдейта, докато Тронсмарт има 3 или 4), т.е. рута ще ти донесе повече полза, отколкото загуба!
Между другото Самба сървърът е включен директно във фирмуера на устройствата Minix Neo U1 и Ugoos AM1.
Аз съм със същото устройство и за да реша някои проблеми с 3D се наложи да сменя доста ромове (включително и адаптирани от устройства на други производители), при което стигнах до извода, че независимо от удобствата и джаджите включени в другите ромове най-добри резултати се постигат именно с нашия си последен ром (от 21.07.2016) и с VidOn XBMC, а не с Kodi (1-поради хардуерната поддръжка на VidOn XBMC на Amlogic S905 и 2-възможността на Видон-а след безплатния ъпдейт до Pro версия да възпроизвежда блу-рей исо с пълна поддръжка на блу-рей менюто).
Аз постъпвам по следният начин:
1.Флашвам през PC/USB с последният официален ром "S95_META_Beta_USB_201607260152" с активирана опция "Erase->Force All", за да почна съвсем начисто.
2.Рутвам с "ezroot"
3.С помощта на Rashr_v2.3.14.apk сменям заводското рековери с TWRP_2.8.7.0 (с него чрез опцията „install zip file” можеш да инсталираш официалните ромове/ъпдейти, които са за SD карта)
4.Рутвам отново с "SuperSU-v2.65.zip", защото с това рековери предходният рут не действа.
5.Изтривам файла "allowbackgroundapp.list", с местонахождение "/system/etc/allowbackgroundapp.list", за да не убива фоновите процеси, които не са включени в листа и деинсталирам Rashr_v2.3.14.apk.
6.Инсталирам nextapp.sdfix.ver.0.7.build.7
7.Правя първоначалните настройки-език, дата, мрежи, дисплей и т.н.
8.Инсталирам и настройвам самба сървъра (файлове до 2GB) - SambaDroid+v2.1.2_Pro.apk - един път го настройвам и повече не се занимавам с него.
9.Инсталирам и настройвам FTP сървъра (файлове над 2GB) - FTPDroid (първо се инсталира FTPDroid_Unlocker._2.0.0, стартира се и след това се инсталира FTPDroid_2.1.0.apk) – него също един път настройвам и повече не пипам.
10.Понеже искам да използвам TV Box-а като DLNA сървър - инсталирам BubbleUPnP-Pro-2.7.3_RUS(Patched).apk - с него имам някакви проблеми – телевизора ту го  вижда, ту не го вижда, изглежда, че при рестарт не тръгва перманентно, както горепосочените сървъри; но ако ТВ Бокса ще се ползва само като DLNA Player, то тази програма става излишна, защото опцията за DLNA Player си е включена в Media Center-а на рома.
11.VidOn XBMC; В този ром е включен VidonXBMC_V15.2.5(20160418), деинсталирам го и слагам VidonXBMC_V15.2.8(20160727), след което го ъпдейтвам до Pro version и го настройвам (да си призная, аз не съм усетил някаква разлика между V15.2.5 и V15.2.8). Може да се сложи и VidonXBMC_V16.1.1(20160912), но има оплакващи се от лагване, дължащо се на буфериране, поради което не съм го пробвал.
 
Minix XBMC (също с хардуерна поддръжка на Amlogic S905), който е алтернативата на VidonXBMC за устройствата, произведени от Minix, с нищо не е по-добър от VidonXBMC (на всичкото отгоре, на последната му версия 80% от българските адони за Коди поради някаква причина не се инсталират).
Отговори
#4
Добре свършена работа, благодаря ти за отделеното време за да споделиш своят опит с всички
Отговори


Отваряне на: