Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VIKI®
#1
 Гледайте най-добрите световни телевизионни предавания, филми, развлекателни новини и друго съдържание във високо качество, достъпно на повече от 150 езика (включително български) в една общност от запалени фенове. Заедно, ние сме за премахването на бариерите, които стоят между голямото забавление и неговите фенове, без значение къде са те!

In VIKI.COM watch the best global TV shows, movies, entertainment news and other premium content in high quality, translated into more than 150 languages by a community of avid fans. Together, we’re breaking down barriers that stand between great entertainment and its fans, no matter where they are!

[Изображение: screenshot-01.jpg]
[Изображение: screenshot-02.jpg]
[Изображение: screenshot-03.jpg]

Въпроси и отговори:

? С кой сайт е обвързана добавката?
- www.viki.com

? В сайта на viki има повече филми и сериали, отколкото в добавката. Каква е причината?
- В добавката са достъпни по подразбиране лицензираните от Viki продукции, без т.нар. Fan Channels. Също така недостъпните в момента видеа (поради гео-локационни ограничения, еклузивни видеа за Viki Pass абонатите или предстоящи да бъдат добавени), не се показват, защото така или иначе няма да можете да ги отворите. Ако желаете, можете да включите поддръжката на Фен Каналите, но предвид факта, че се хостват на външни услуги като Youtube и DailyMotion не може да ви бъде дадена гаранция за безпроблемното им възпроизвеждане !

? Излиза ми съобщение: "Video is Unavailable <Δ>".  Какво означава това?
- Видеото, което опитвате да отворите е недостъпно и вероятно става въпрос за блокирано Фен видео, което няма да може да бъде възпроизведено, докато не бъде сменен линка към него от менаджера на съответната страница.

? Излиза ми съобщение: "Debug mode is no longer supported <!>".  Какво означава това?
- Видеото, което опитвате да отворите в дебъг режим няма да може да бъде отворено. В дебъг режим не се поддържа зареждането на никакви видеа. Този режим е предназначен да визуализира всички заглавия и епизоди в каталога на Viki. За да може да гледате, трябва да изключите дебъг режима!

? Излиза ми съобщение: "Addon cannot play this Video <R>".  Какво означава това?
- Възникнал е сериозен проблем !  Уведомете разработчика, като предоставите log file.

? Получавам грешка. Какво да направя?
- Покажете ми log файла на Kodi за да открия проблема.

? MPEG-DASH видеата ми дават грешка !
- Тяхното зареждане се прави по коренно различен начин. Използва се inputstream.adaptive addon, който е достъпен само за Kodi 17 Krypton и по-нови версии. Уверете се, че имате включен въпросният addon и настройте в него желаното качество/разделителна способност/битрейт.

? Избрал съм ... качество в настройките. Защо ми зареждат видеата с по-ниско качество ?
- Не всички видеа са достъпни във всички поддържани качества. Когато изберете да гледате видео с по-високо качество от наличното във Viki, plugin.video.vikir автоматично ще ви пренасочи към друго налично качество, за да може да изгледате желаното заглавие.

? Избрал съм български субтитри в настройките. Защо ми зареждат английски?
- Не всички клипове, филми и епизоди са преведени с български субтитри. Можете да проверите статуса на превода за конкретното заглавие в сайта на услугата, както и при отваряне на видео се извежда процента завършеност на превода. Когато българският или друг избран език е наличен с поне 80%, тогава ще зареди именно той. Ако липсва или е преведен частично под 80% ,тогава автоматично се превключва към английски субтитри (ако са налични такива с поне 1%).


Последната актуална версия на приставката, може да изтеглите от ТУК . Свалете ръчно и инсталирайте от ZIP файл. Проверявайте регулярно за нови версии!
The last actual version of the addon can be downloaded from HERE. Download manually and install from ZIP file. Check periodically for updates!
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#2
Днес го видях все още не съм го тествал, но като се вземе под предвид, че е продукт на Majide съм сигурен, че ще е ОК.
Защо не е добавено и в бгрепото?
 
Отговор
#3
Добавено е още завчера. Пробвай пак.
 
Отговор
#4
Добавил съм експериментално 1080p стриймове през MPEG-DASH. Ако не ви работят коректно, пробвайте с изключено хардуерно ускорение; с добавяне на libwidevinecdm.so/.dll в ...kodi/addons/inputstream.adaptive/lib директорията; с освобождаване на RAM памет чрез затваряне на страничните приложения/APP-ове, понеже inputstream.adaptive addon е с високи изисквания за да функционира нормално.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#5
Majide, когато ти остане време би ли погледнал настройките за избор на субтитри, при мен излизат някакви символи които не мога да разчета.

[Изображение: Screenshot_from_2016_12_27_08_33_13.png]
 
Отговор
#6
Това е напълно нормално, ако си поставил за език, такъв за който НЕ Е избран съвместим шрифт в Kodi. Предполагам си наясно, че стандартния шрифт не обхваща някои екзотични езици, за които се предлагат субтитри във Viki addon-a. Наименованието на всеки от езиците е изписано на него самия, защото всеки човек знае как се изписва родния му език, но не всеки знае английски. Повече хора на планетата говорят китайски, отколкото английски.

Workaround: Избери различен от стандартния шрифт и/или различна кодировка за нелатиница в настройките на Kodi

От списъка с наличните езици, първите два са именно английски и български, така, че не разбирам какво толкова си се разтърсил... Общо са 116 езика в списъка !
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#7
Благодаря, оправих се  Big Grin
 
Отговор
#8
xbmcbg, дай ми някаква обратна връзка 1080p стриймовете в тази добавка дали и как работят при теб. При мен отвреме на време замръзват. След ръчно паузиране в началото, епизодите се плейват нормално от край до край.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#9
В момента съм с много нестабилен интернет (сателит с много висок пинг който не е предназначен за телевизия) и дори не искам да си помисля, че мога да гледам 1080р  Smile , догодина когато се върна в цивилизацията ще го направя с удоволствие.
 
Отговор
#10
Уау, цяла година в "информационната пустиня". Ей на това се казва IT диета Smile  Пожелавам ти спокойна и безаварийна 2017-та година !
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
  


Отваряне на: