Публикации: 2,022
Теми: 130
Член от: Oct 2015
(24-10-2024, 20:13)Surround Sound Tests написа: ...Възползвам се и от възможността да попитам кой ви е лююбимият Media Player? Хардуер.... В момента съм в търсене на High End такъв....
Висок клас SBC без поддръжка на софтуерни лицензи за Dolby, DTS или TrueHD: (работи както с Android AOSP, така и с LibreELEC): https://libreelec.tv/2023/09/28/rpi5-support/ от тип направи си сам: сглобяваш си частите, инсталираш, настройваш...
Ако търсите качествен звук (предвид Nickname-а ви), достатъчно е телевизора ви да поддържа комерсиалните формати за аудио и в Коди да зададете PassTrough - така телевизора ви, ще декодира тези формати. Ако не активирате тази функция, външния приемник ще трябва да ги декодира и ако няма лицензи за тях (от производителя му), ще се наложи да прави това софтуерно, изцяло вътре в Коди. При първия модел TV Box, който ви описах има всички лицензи за комерсиалните видео и аудио формати и сертификация за заключено устройство (за да ви работят стрийминг услугите, без дискриминация). При SBC, имате отворена операционна система, която не е заключена и можете да си я ръчкате на воля, но нямате лицензи, сертификация и затова някои неща, може да не ви работят!
Публикации: 3
Теми: 1
Член от: Oct 2024
(25-10-2024, 00:24)Majide написа: (24-10-2024, 20:13)Surround Sound Tests написа: ...Възползвам се и от възможността да попитам кой ви е лююбимият Media Player? Хардуер.... В момента съм в търсене на High End такъв....
Висок клас SBC без поддръжка на софтуерни лицензи за Dolby, DTS или TrueHD: (работи както с Android AOSP, така и с LibreELEC): https://libreelec.tv/2023/09/28/rpi5-support/ от тип направи си сам: сглобяваш си частите, инсталираш, настройваш...
Ако търсите качествен звук (предвид Nickname-а ви), достатъчно е телевизора ви да поддържа комерсиалните формати за аудио и в Коди да зададете PassTrough - така телевизора ви, ще декодира тези формати. Ако не активирате тази функция, външния приемник ще трябва да ги декодира и ако няма лицензи за тях (от производителя му), ще се наложи да прави това софтуерно, изцяло вътре в Коди. При първия модел TV Box, който ви описах има всички лицензи за комерсиалните видео и аудио формати и сертификация за заключено устройство (за да ви работят стрийминг услугите, без дискриминация). При SBC, имате отворена операционна система, която не е заключена и можете да си я ръчкате на воля, но нямате лицензи, сертификация и затова някои неща, може да не ви работят!
Имам подобен на първия предложен от вас, X96 max+ със същите характеристики....
Кодито и други много ми забиват. Като цяло работи много тегаво и бавно...
Четох из форуми как да го забързам, но нещо не ми се получи.
В момента обмислям покупка на R_volution Player One 8K Authentic Cinema. Имате ли опит с подобен или със Zidoo UHD 8000?
Публикации: 2,022
Теми: 130
Член от: Oct 2015
(25-10-2024, 01:48)Surround Sound Tests написа: Имам подобен на първия предложен от вас, X96 max+ със същите характеристики.... За "повече конски сили" спрямо устройствата с Amlogic S905X4, ви трябва висок клас SoC. Такива са S912 (прекалено стар модел), S922X, S928X ако държите да е с производител Amlogic. Оглеждайте се за сертифицирани модели операторски STB, чиито чипове са със суфикси -K или -J , което показва, че разполагат със лицензи за Dolby Atmos и Vision (в случай, че това ви интересува):
-J : Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Vision
-K : Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, Dolby Vision
Ако са руутнати, не е възможно да са сертифицирани. Ако са с отключен буутлоудър - също.
За максимална производителност, може да използвате специализирана операционна система, специално за Коди (ако не ви трябват други Андроид приложения): CoreELEC или LibreELEC.
За описаните от вас модели (R_volution Player One 8K Authentic Cinema, Zidoo UHD 8000) нямам информация. Може би колегата rtk (от форума), ще може да изкаже впечатления?
|