Анкета: Кое разписание искате да използвате ?
3-дневното
37.50%
6 37.50%
7-дневното
62.50%
10 62.50%
Общо 16 гласа 100%
* Гласували сте за този елемент. [Резултатите]

Оценете темата:
  • 7 гласа - средно 4.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ и радиа
(25-02-2024, 20:38)DIVAK22 написа: Ще може ли да се добави ЕПГ  и за останалите Big Grineluxe Rock/Deluxe Lounge/Deluxe Flashback/Deluxe Dance by Kontor/Deluxe Rap/Schlager Deluxe
https://deluxemusic.de/sender/deluxe-music
Добавям ти ги... НО, пак няма пълно щастие за теб  Dodgy   От седмицата 27.11.2023 - 03.12.2023г, от API-то на DELUXE, не подават нови дати на разписанието си по дни, а въртят "последното" си разписание оттогава насам - едно и също всяка седмица, а дотогава за всеки отделен ден са подавали коректно дата и час. Сега подават само час, без актуална дата. Това ме затруднява да синхронизирам тяхното време на предаванията към нашата часова зона, защото...
Ние все още преминаваме между лятно и зимно време, а Германия... Дори и тя да е така или да не е така, няма гаранции, че това ще става в същия момент като нас и при всички случаи, ще очаквате от мен, да нанасям ръчно корекции два пъти в годината за всичките им канали. Това няма да стане, защото няма и да си спомням за това след няколко дни. Затова оставям разписанието на каналите им на "местно", германско време (GMT+1 към този момент) и си остава ваша работа, да си ги синхронизирате към българското време.

Ако от DELUXE започнат отново да подават дата, ще получавам времената на предаванията им по UTC и оттам ще мога коректно да ги синхронизирам към българско време - автоматично!

П.С: Основният канал получава (и ще продължи да получава) разписание от друг източник и това не го касае в никаква степен!
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Information 
Информация за настройването на часови зони

PVR софтуерът разбира коя е местната/локална часова зона от операционната система в която той е инсталиран: Windows, Linux или друга. Когато на PVR софтуерът подадем разписание за канал в друга часова зона, например
Цитат:<programme start="20240226180000 +0100" stop="20240226220000 +0100" channel=...
негова работа е да направи необходимата вътрешна корекция, за да напасне посоченото време и часова зона към местното време и часова зона. Това PVR IPTV Simple Client за Kodi Media Center не го прави автоматично !!! и затова трябва ръчно да си задавате в настройките му или през плейлистата съответното отклонение за дадения канал/и.

ВСИЧКИ времена посочени в XMLTV спецификацията трябва да са спрямо нулева часова зона GMT и да е посочена часовата зона спрямо която са генерирани, например +0200 или +0300 за България.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Канал БС(П)ТВ се закрива и затова го сваляме от EPG платформата ни.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
По проблема с евроспорт.....Интересното е че Евроспорт (Уорнър Брадърс) не дават достъп до ФТП на лица които не били техни партньори.
Та интересното е как @Majide си получил достъп до там?
Изглежда няма начин да получа достъп до програмата на Евроспорт 2 от никъде официално. Това според мен е някаква тотална глупост......
Отговори
(29-02-2024, 14:11)DimitarCC написа: По проблема с евроспорт...
Скъпи Димитре,  НЕ си четеш личните съобщения във форума. Вместо да изпадаш във философски разсъждения прочети, каквото ти е написано. Имаш повече от всичко необходимо.

В случай, че се почувстваш затруднен, винаги можеш да си реимпортираш метаданните от този EPG проект Cool
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Ами извинявам се но тъй-като форума няма попъп нотификация за нови съобщения нито нотификация на емайл и съм го пропуснал.
Благодаря за инфото свърши ми чудесна работа. Все пак ситуацията там ми изглежда странна.... Както и да е...Важното е че си свърших работа.
Благодаря отново.
Отговори
Здравейте! Напоследък забелязвам, че History особено събота и неделя е с грешна информация. Примерно това предаване го няма в програмата.
[Изображение: History.jpg]
Отговори
@milstan, възможно ли е причината за разминаването да е тази: http://dtv-bg.com/showthread.php?p=597132  ?

Понеже големите оператори вече са превключили на българският фийд (с местни реклами), може и в програмната схема да има някакви малки разминавания?  Специално при History Channel, разписанието получаваме от един голям български доставчик на ТВ услуги (към този момент). Ако желаете, може да го превключим към някой уебсайт, където за вас разписанието да отговаря на 100%?
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
От утре, ще имате достъп до разписанието на възродения Канал 3 с ID: Kanal3
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  addon за български торент сайтове stoqn99 2 9,396 14-04-2019, 14:29
Последна публикация: stoqn99

Отваряне на: