Оценете темата:
  • 2 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVBG PVR Backend
С Kodi над версия 17 ще ви дава грешка „Непозволено използване“, освен ако не се сложи допълнителния add-on „TVBG PVR Backend“.
Отговори
(12-03-2022, 23:12)mari0 написа: С Kodi над версия 17 ще ви дава грешка „Непозволено използване“, освен ако не се сложи допълнителния add-on „TVBG PVR Backend“.

Това е интересно твърдение, но трябваше да го провериш първо. 
При мен работи, както можеш да видиш на видеото. Тоест следвайки ръководството в другата тема, ще успееш да го подкараш и ти. Премахни TVBG PVR backend-a от уравнението и използвай директно Simple PVR-a. 
Ето видео:
https://www.screenpresso.com/=Gq2Jc

Ако имаш въпроси, моля те питай в другата тема.

Успех!
Отговори
ZZlatev

PVR Puzzle не работи с Kodi 19, не може даже да се инсталира под Windows. Все още търся подходящо решение за да се ползва TiviBG
Отговори
Здравейте!
Използвам TVBg PVR Backend за да генерирам плейлист от TiVibg, който използвам в TVH и mp3 лист за timeshift.
От скоро timeshift спря да работи (каналите от листата изписват непозволено използване) и PVR addon започна да дава error: "Stream not found for channel timeshift"

Бих искал да попитам:
- Има ли начин да се оправи генерирането на , timeshift playlist: или
- може ли да се спре нотификацията за грешка в time shift channel (TVBG PVR addon) - т.е. да няма timeshift, но добавката да не ползва грешка?
Благодаря.
Отговори
Здравейте!
За всички, които използват TVBg PVR Backend за генериране на плейлист от TiVibg и имат желание да използват аддона на Хари за Kodi версия над 20, направих промени в кода, така че да не се използва повече xbmc.python.

Можете да изтеглите обновения аддон от https://github.com/danvanbg/plugin.progr...vr.backend

Всички настройки са без промяна, както са описани по-напред в тази тема.
Отговори
Здравейте,

За момента успях да премахна несъвместимостта на “TVBG PVR Backend” с по-новите версии на Kodi, но редица по-дребни проблеми като липсата на иконки за някои от каналите, все още не са решени.
Все пак, лъгина може да се ползва с текущата версия на коди, по ссъщия начин:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
This is for Kodi versions 20 and above, without using xbmc.python
  1. Инсталирайте от локален ZIP файл script.module.garepobg, като вземете ZIP файла от https://github.com/atanas-vladimirov/scr...e.garepobg.
  2. Инсталирайте от локален ZIP файл plugin.program.tvbgpvr.backend, като вземете ZIP файла от https://github.com/danvanbg/plugin.progr...vr.backend
  3. Добавете MAC address на вашето устройсво в настройките на plugin.program.tvbgpvr.backend
  4. Може да укажете къде да се записва плей листа, ако желаете да е в ралична директория от показанато по долу, която е по подразбиране
  5. Инсталирайте от стандартното репо Simple IPTV PVR
  6. В насройките на Simple IPTV PVR settings добавете:
a) General -> Location: Local Path:
Код:
<your-kodi-userdata-folder>\addon_data\plugin.program.tvbgpvr.backend\playlist.m3u
или указаната от вас диретория.

b) EPG -> Remote Path:
Код:
https://is.gd/tvbgepg
Кеширането трябва да е изключено.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

За съжаление, след приключването на тестовия период няма да мога да продължа работата по проекта. 
Aко някой има желание да го доразвие, може да го намери в GitHub:

https://github.com/danvanbg/plugin.progr...vr.backend
Отговори
Здравейте,
Интересно ми е по каква причина сте решили да преправите добавката за нови версии на Коди. Не работи ли и без нея? По принцип, добавката не се разработва повече за Коди > 19, защото защото там не съществува проблема, който тя решаваше в предните версии, а именно Коди вече не изпраща по 2 заявки за видео поток, които се инвалидизираха от сървърите на ТВБГ.
Както е писано по-горе, в последните версии на Коди може да си добавите пътя до m3u плейлистата на ТВБГ директно в Симпъл ПВР адона и ще работи.

Един съвет от мен, когато копирате чужда добавка оставяйте името на автора в полето provider-name и след това добавяйте своето като съвместен разработчик.
Отговори
(11-02-2025, 11:39)harry_gg написа: Здравейте,
  Интересно ми е по каква причина сте решили да преправите добавката за нови версии на Коди. Не работи ли и без нея? По принцип, добавката не се разработва повече за Коди > 19, защото защото там не съществува проблема, който тя решаваше в предните версии, а именно Коди вече не изпраща по 2 заявки за видео поток, които се инвалидизираха от сървърите на ТВБГ.
Както е писано по-горе, в последните версии на Коди може да си добавите пътя до m3u плейлистата на ТВБГ директно в Симпъл ПВР адона и ще работи.

Един съвет от мен, когато копирате чужда добавка оставяйте името на автора в полето provider-name и след това добавяйте своето като съвместен разработчик.

Здравейте Хари,

Моля да ме извините за това че съм променил "provider name".
В никакъв случай не се стремя да ви отнема авторските права.
Полето е променено, както предлагате.

Относно защо ми бе нужно да го ползвам:
Оказа се, че при мен на Коди 21 без добавката не работят над 80% от каналите.
Ползвам МАК и не живея в България, но не мисля, че това е причината.

Писах на съпорта на тивибг и те ме посъветваха да ползвам добавката.

Ето цитат от техния отговор:

"Без add-on “TVBG PVR Backend”, Kodi след версия 16 не работи с нашата платформа, 
защото отваря каналите по два пъти и "изгаря билетчето". 
Обикновено това е причината каналите да стоят на черен екран.
Има малък брой третостепенни канали без такава защита, 
но на основните я има от десет години и нито е променяна, нито ще бъде променена. 
“TVBG PVR Backend” е предназначен да я преодолява, но както казах - този адон не е правен от нас, 
не знаем дали все още работи с текущата версия на коди и дали ще работи в бъдеще."

И наистина, след като подкарах добавката, на същия лаптоp, на същата инсталация на Коди, със същия IP адрес, каналите работеха без изключение.

Даже се чудех по какви причини не я поддържате вече.
Допуснах, че нямате ресурс за това, и тъй като явно тивибг без нея не може да се ползва към днешна дата, поне при мен, реших да пусна кода в случай че и други решат да я ползват.

Надявам се, че нямате нищо против, съгласно принципите и добрите практики на отворения код.
Отговори

Отваряне на: