Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Избор на TV BOX
#1
Здравейте,

Какъв TV BOX бихте ми препоръчали за около 100-200 лв. Да могат да тръгват 4К филми без да прегрява, с LAN и да има легален достъп до HBO GO.
И ако може да е нещо, което да работи повече от 1 година!  Big Grin

Какво ви е мнението за MECOOL KM6 DELUXE EDITION 4/64 Gb ?
Отговори
#2
Аз съм със същия MECOOL KM6 DELUXE EDITION 4/64 Gb и съм много доволен.
Отговори
#3
(14-04-2021, 18:07)krasy76 написа: MECOOL KM6 DELUXE EDITION 4/64 Gb ?
 За ваша информация: устройството е сертифицирано, което ще рече е със заключен bootloader и не може да му сменяте операционната система. Не може например да му сложите CoreELEC дори и да искате и ще си работи с фабричния Android TV/Google TV. В Android-а можете от магазина да инсталирате както Kodi така и официалното приложение за HBO GO. Последното, би трябвало да може също да се управлява с дистанционно, както е при Kodi.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#4
(14-04-2021, 18:07)krasy76 написа: Здравейте,

Какъв TV BOX бихте ми препоръчали за около 100-200 лв. Да могат да тръгват 4К филми без да прегрява, с LAN и да има легален достъп до HBO GO.
И ако може да е нещо, което да работи повече от 1 година!  Big Grin

Какво ви е мнението за MECOOL KM6 DELUXE EDITION 4/64 Gb ?

Rasperi pi 4 4Gb
Отговори
#5
Благодаря на всички за отговорите!

А за Ematic SRT202 какво ви е мнението?
Отговори
#6
(15-04-2021, 12:18)krasy76 написа: Благодаря на всички за отговорите!

А за Ematic SRT202 какво ви е мнението?

Aлтернатива на MiBox, не толкова скопен , но и не чак толкова оптимизиран софтуерно като него Wink
За момента пишат, че има проблем със HDR .
Твърде висока цена за процесор кaто Amlogic S905X .
Като се има в предвид и че е със Android TV OS ....... която според мен повече взема/ограничава, отколкото ти дава .
Ако искаш студен процесор търси Amlogic S905X2 .
Aко искаш да си "гъвкав" гледай да е със AOSP OS .
Aко искаш да спестиш пари и главоболия, не се заглеждай по обявите на разни "Тигри" , "Колювци" , "ЕЮ" и т.н.
Поръчай си от Сайт с налични складове в Европа.
Пари за настройки не е нужно да плащаш на никой, всичко тук го има написано, сдъвкано и обяснено като за ......
Стига разбира се да не те мързи да отвориш и прочетеш.
Ако си от болшинството които не искат да си губят времето в четене, инсталации, чакане докато пристигне бокса .... все едно какво ще купиш или кой ще ти вземе парите .
Винаги съм твърдял, че подобни Android/Smart устройства, превръщат в Умен всеки Телевизор, но не и Човека Smile
Отговори
#7
Здравейте!
Какво ви е мнението за Amazon Fire TV Cube?
Заслужава ли си? Има ли много недостатъци?
Отговори
#8
(05-05-2021, 15:36)sovenik написа: Здравей те!
Какво ви е мнението за Amazon Fire TV Cube?
Заслужава ли си? Има ли много недостатъци?
+ Супер дизайн;
+ Вградена Alexa;
+ Поддръжка на 4K HDR;
+ Цената е добра за хардуера, който получавате;
- Магазина за приложения е Амазонския, и Amazon официално не предлага услугите си в България (Никоя от услугите! Стрийминг услугите им, облачните услуги и електронните им магазини, според европейските регламенти, трябва да са налични и равнодостъпни във всички държави членки на съюза);
- Като резултат от лимитирания магазин, Kodi може да бъде инсталиран само неофициално, чрез Sideloading. От това следва и че следващите версии на Kodi също ще трябва да бъдат инсталирани ръчно;
- Като всички брандирани и сертифицирани устройства с високо ниво на сигурност (и DRM защита), bootloader-a е заключен и липсва root достъп. За да направите малко по-използваемо устройството, трябва да използвате неофициални методи за получаването на суперпотребителски права;
- Хардуерно, липсата на RJ45 кънектор за кабелна връзка аз считам за голям недостатък, особено ако смятате да гледате видеа с много висок битрейт. През WiFi само ако "рутера" ви е в същата стая като кубчето, бихте постигнали задоволителна пропускателна способност на мрежовата връзка. През USB обаче може да свържете USB-LAN карта;

4/4 е резултата - малко на кантар. Аз лично не бих го купил, защото е софтуерно заключено устройство и преди време използвах друго, подобно на него... За да стане използваемо, се налагаше използването на всякакви хакове, а това в даден момент омръзва и поддръжката никога не е на перфектно ниво. За да няма нужда от "хакове", може да се преорентирате към някой ARM или x86 базиран едноплатков компютър или HTPC, на който да инсталирате или *ELEC (за 100% Kodi екосистема) или Android. Компютрите (с изключение на всички нови лаптопи) са софтуерно отключени и може да им инсталирате каквото си пожелаете и която поискате версия, без излишни гимнастики.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#9
Много благодаря за хубавия отговор.
Аз живея в Австрия и тук Амазон е много разпространен. Аз съм голям фен на Smart home и Alexa добре се вписва в това.
За цена от 60 евро не е скъпо. Към устройството има комплект кабел usb-Lan.
Вече си поръчах и се надявам да му се радвам. Ако не мога да се преборя с кубчето, имаm си едно добре познато MI TV Box S.
Отговори
#10
Здравей. Ще се радвам, ако споделиш личните си впечатления от кубчето, когато пристигне. Имам два стика, от които съм много доволен и ми е нужен трети и се колебая този път дали да не е куб. Що се отнася до плюсовете и минусите, много зависи къде ще се ползва устройството и ако е извън България, както се подразбира, че ще се ползва трябва да споделя, че в Германия е много удобен стика за ползване и да, направен е за мързеливи и неграмотни хора, които нямат проблем да имат няколко абонамента за стрийм услуги, каквито в България хората не са свикнали и не искат и не могат да си позволят поради финансови причини. Аз го използвам една българска стрийм услуга, за да гледам на запис тв, основно коди, приложенеито на Булсат и още нова плей и БТВ плюс като добавки в коди, за да имам качествен хд сигнал и без реклами в същото време. За айпитиви използвам още една платена услуга IPTV luxe, за да имам голям избор и да си правя избор на канали сам. Още се използва нетфликс и хбо като приложения и общо взето е това. Без никакви забележки за стика. Добавена е само мишка с едно разклонение преди усб и това е.
Отговори


Отваряне на: