Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Източника е твърде бавен - Насичане
#1
Здравейте,

От време на време на някои филм ми дава "източника е твърде бавен" > възможно е прекъсване и т.н..

Сериал > 1080p, има към 30+ сийдъра, обаче върви върви, леко забива и изведнъж ми пуска филма супер бързо няколко кадъра и продължава нормално, това докато не стане отново така..

Интернета ми е супер и е вързан с кабел, нямам никакви проблеми с 4К видеа и т.н., но това с насичането много ме дразни.

Има ли как да вдигна някак си повече да буферира филма? Примерно да изчакам 5 минути, за да напредне с буферирането и да зареди повече или няма такъв вариант?
Какво решение мога да намеря на този проблем?

Благодаря.
Поздрави,
Отговори
#2
(12-03-2021, 21:22)johnbaker написа: ...Има ли как да вдигна някак си повече да буферира филма? Примерно да изчакам 5 минути, за да напредне с буферирането и да зареди повече или няма такъв вариант?
Размера на буфера на видео плейъра в Коди се определя автоматично според битрейта на заредения видео стрийм. Не е добра идея да го задавате ръчно и затова няма да обясня откъде. В тези времена на дистанционна работа от вкъщи, мрежите на всички интернет доставчици са претоварени и т.нар. гарантирани скорости варират нагоре-надолу. Това се отразява на гледането на стриймове с фиксиран висок битрейт. При услуги с адаптивен битрейт (YouTube, Netflix, HBO GO...) битрейта сам се качва или намалява според моментното състояние на интернет връзката ви (тя се замерва/измерва на всяка секунда). В случая с торентите (P2P), проблемът ви се дължи на ниската скорост до пиърите с които сте се свързали. Bittorrent протокола не е създаден да изпраща синхронно/последователно пакети с данни от сийдъра към лийчъра, а асинхронно/непоследователно. За да можете да гледате един филм онлайн, трябва пакетите с данни на които е разбит (битовете информация) да се изпращат последователно от началото на файла към края му. Това при P2P няма как да стане, освен да се използват неофициални модификации на стандарта, които не се поддържат от всички торент клиенти. От друга страна и форматът на файловете трябва да е предназначен за стрийминг. Хедъра на файловете (съдържащ служебна информация, като например дължината на видеото), изкуствено трябва да е преместен предварително в началото на файла, вместо да остане в края му (както обикновено). Ако хедъра е в края на файла, за да можете да гледате въпросното видео онлайн, то трябва предварително да е изтеглено цялото (на 100% буферирано/кеширано или какъвто друг термин предпочитате). Както разбрахте, проблеми има много и не трябва да вините само Коди за вашите неудобства.

Моята препоръка е, изтеглете си филмите през истински торент клиент, както си му е редът и след това си гледайте видеата локално с който плеър ви харесва. Гарантирам, че така няма да имате затруднения с буферирането, освен ако хардуера ви (някой TV Box) не се задъхва от прекалено висок битрейт !? Опитайте също да гледате през P2P по-малки по размер видео файлове и с повече сийдъри, за да се изтеглят много по-бързо и при супер-ниска скорост към сийдърите да не чакате прекалено дълго за буфериране.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#3
По изчерпателен отговор и да исках, нямаше от къде да получа. Благодаря за разяснението. Хубав неделен ден.
Отговори
#4
Още един вариант, с който да пробвате - нищо не пречи: Torrserve. Инсталира се на локален сървър на Андроид или пък на линукс машина, даже и на Уиндоус.

Ето видео от Technozone:


TORRSERVE MATRIX ИЛИ ТОРРЕНТЫ 4К НА МЕДЛЕННОМ ИНТЕРНЕТЕ БЕЗ ГИГАБИТА. ЭВОЛЮЦИЯ ТЕХНОЛОГИИ
https://www.youtube.com/watch?v=Y1EEaw7nepA


TorrServe - cмотрим ТОРЕНТЫ 80 Gb онлайн без тормозов! Обзор и настройка
https://www.youtube.com/watch?v=ImS1SfXcdc4
Моите играчки:
Mecool KM2
Xiaomi Mi Box 3
Xiaomi Mi Box S
Xiaomi Mi TV Stick
Amazon Fire TV Stick 4K
Roku Streaming Stick 4K
Chromecast with Google TV
Beelink GT King
Beelink GT1 Mini 2
X96 Max Plus 2



Отговори


Отваряне на: