Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Помощ за конфигуриране на Коди на Philips smart TV
#1
Здравейте,

Нов съм в материята и се опитвам безуспешно от няколко дена да вкарам листа с БГ каналите в пвр клиента но някак си не ми се получава и след многото обяснения в мрежата не  намирам хранилище от което да сваля add ons и не знам къде да намеря необходимата m3u листа.Някой може ли да обясни подробно как да се справя? Кодито е инсталирано на Philips smart tv  с андроид. Благодаря предварително.
 
Отговор
#2
Здравейте,

Като инсталирате Коди, това не означава автоматично, че ще гледате безплатна телевизия.
Трябва да имате плейлист с канали, предоставена ви от оператор или друго лице, за да я интегрирате в PVR-a на Коди.

За начало, може да прочетете темата за хранилището на Мартин - там има добавки, подходящи за гледане на телевизия на живо, но не очаквайте плейлист подреден с канали, фаворити и справочник!

Ако сте абонат на Булсатком или имате познат, който е абонат, можете да използвате добавката за Коди.
Същото се отнася за Виваком и А1.

Ако имате проблем с някоя от добавките, пишете в съответната тема.
 
Отговор
#3
Ето как да си генерирате сами плейлиста с TV канали за Kodi PVR IPTV Simple client:
1. Влизате на адрес http://epg.kodibg.org и натискате бутона "генерирайте образец на m3u листа"
2. Копирайте с мишката съответните "шапки" на TV каналите и поставете всичко в Notepad. Запишете файла с името tv.m3u
3. Под всяка "шапка" на канал, поставете стрийма на съответната телевизия (от ваш доставчик на IPTV или от официалните сайтове на телевизиите), например:
Код:
#EXTINF:-1 tvg-id="BulgariaOnAir" tvg-name="BulgariaOnAir" tvg-logo="bgonair.png" group-title="Новинарски",България във Въздуха [B][COLOR violet]SD[/B][/COLOR]
https://lb-hls.cdn.bg/2006/fls/bonair.stream/playlist.m3u8|User-Agent=Mozilla%2F5.0%20%28X11%3B%20Ubuntu%3B%20Linux%20x86_64%3B%20rv%3A84.0%29%20Gecko%2F20100101%20Firefox%2F84.0
В сорс кода на web страниците на телевизиите е посочено от какъв стрийм адрес могат да се гледат онлайн. Често, умишлено адресът е временен и става невалиден след кратко време т.е. не можете да го използвате в такава статична плейлиста като вашата. Както колегата ZZlatev вече ви предложи, можете да използвате някой от официалните скриптове за големите оператори. Те генерират временна плейлиста (гледаема само за определено време) и след като изтече нейният "живот" се регенерира с нова актуална плейлиста и т.н. Операторите предпочитат този вид защита, за да не може никой, който не си е платил абонамент, да не може да гледа каналите им през статичен адрес, който винаги да е валиден. Естествено има и изключения от всяко правило.

4. Отворете файла с Notepad и изтрийте "шапките" на каналите, с чиито стриймове не разполагате или не искате да гледате. Запишете промените със Save
5. Следвайте указанията посочени на адрес http://epg.kodibg.org за да завършите настройките на Kodi PVR IPTV Simple client
Конкретно за тази плейлиста на тази страница, тя е обвързана с конкретното програмно разписание (EPG), което от своя страна предлага и логата на каналите за ваше удобство.
Забележка: IPTV услугите са платени услуги и ако отнякъде гледате кабелни/сателитни канали (които не се излъчват и ефирно през националните мултиплекси), това означава, че някой друг плаща за тази услуга (IPTV) вместо вас. Може това да е друг потребител на съответния IPTV доставчик или самата телевизия да осигурява стрийм, за да бъде гледаема през нейният web сайт.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
[-] The following 2 потребители Харесвам Majide's post:
  • mehanic, ZZlatev
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  PANASONIC TX-40JS800E TV и коди satmaniq 1 181 24-10-2021, 16:49
Последна публикация: satmaniq
  Две различни инсталации на Коди ROBERT 6 436 21-10-2021, 17:52
Последна публикация: mehanic
  Архивиране на Коди Nikolaov 15 1,159 07-09-2021, 00:09
Последна публикация: Nikolaov
  Коди на линукс не вижда директориите в /home dimov81 7 2,257 15-03-2021, 12:57
Последна публикация: dimov81
  Коди заема прекалено много място? madwolf^ 3 1,152 07-03-2021, 23:58
Последна публикация: martinstz

Отваряне на: