Оценете темата:
  • 3 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KOLIBKA
#31
(06-05-2017, 18:46)Majide написа:
Готово, можете да изтеглите следващата версия от първия линк на тази тема. Всички докладвани бъгове са оправени и дано се задържи работеща поне до по-следващия гергьовден [Изображение: bicedobro.gif]

Благодаря - едно гергьовденско агне от мен! Smile

Страничен въпрос - как се обновяват версиите? Трябва ли да се деинсталира старата и след това да се инсталира новата? В случая просто замених файловете, понеже когато посочих install from zip, ми върна update failed.
Отговори
#32
Ако използвате устройство с Убунту, Дебиан или производна дистрибуция, следвайте инструкцията в първи пост за инсталиране на rarfile и unrar. След това просто инсталирайте новите версии на колибката от ZIP файл и няма да ви дава грешки при опит за инсталация. Ако сте под друга дистрибуция или операционна система, принципа е следният:
1. От първи пост изтегляте архива на добавката и го разархивирате в addons директорията на Kodi (за LibreElec: /storage/.kodi/addons/);
2. От сайта на rarlab изтегляте unrar за вашата платформа и го разархивирате в същата тази директория (само изпълнимия файл на unrar);
3. Изтегляте актуална версия на rarfile.py и го отваряте през текстов редактор. В него въвеждате абсолютния път до локацията на unrar и записвате промените (За LibreElec пътя ще бъде респективно: /storage/.kodi/addons/plugin.video.kolibka/unrar);
4. Поставяте rarfile.py в същата директория на приставката kolibka;
5. Ако работите под не-windows и сте инсталирали ръчно въпросните зависимости, трябва да влезете под команден ред (ssh/telnet) и да направите unrar изпълним с chmod +x /път/до/unrar

Общо взето това е. Препоръчвам да инсталирате зависимостите глобално на ниво операционна система ( в системния път ), за по-лесно и  за да нямате затруднения при обновяване със следващи версии.

Грешката, която получавате при опит за инсталиране като ZIP файл е отсъствието на python библиотеката rarfile. Нея Kodi не може да инсталира автоматично и затова се налага да го направим ние, а без тази библиотека не мога да ви гарантирам разархивирането на субтитрите. Ако вие предложите работещ по-удобен начин, ще ви бъдем благодарни !
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#33
При мен има проблем. Обнових си добавката с тази от посочения тук линк и сега не иска да се стартира- изписва ГРЕШКА. С Коди 7.1 съм и ОС Андроид. Ще съм благодарен за малко помощ..
Отговори
#34
Пусни LOG-а, иначе няма как да ти се помогне. Наистина няма как.
Отговори
#35
Грешката е предварително известна каква е: не може да се осигури автоматично зависимостта от rarfile.py

Имате два варианта:
1.След като изтеглите добавката на компютър, отворете през текстов редактор файла addon.py и в началото на 8-ми ред (преди import rarfile) поставете знак # и запишете промените във файла и в архива. След това ще можете да инсталирате добавката и тя ще работи почти нормално, с две изключения> ще ви показва някакво общо съобщение за грешка и няма да ви зарежда субтитрите. С изключение на това всичко останало би трябвало да работи. За още по-лесно, можете да изтеглите модификацията на добавката от БГ хранилището за Коди.

2.От Google Play инсталирате RAR за Android, а също и един Линукс терминал. Стартирате Линукс терминала и в него въвеждате команда
Код:
whereis unrar
или
Код:
locate unrar
или някаква тяхна алтернатива (потърсете в Google) и се молете, да ви върне резултат, подобен на този:
Код:
unrar: /usr/bin/unrar /usr/share/man/man1/unrar.1.gz
Това ще означава, че пътя до изпълнимия unrar файл е именно /usr/bin/unrar или какъвто е там във вашия случай. Отворете първи пост на тази тема във форума и следвайте указанието за редактиране на файла rarfile.py, който поставете в директорията на добавката за колибка, след като я инсталирате по нормалния начин.

Забележка: Този втори метод все още не е изпробван, но теоретично ако RAR за Android включва unrar, който поддържа същите параметри, като в другите операционни системи, може и да се случат нещата по желания начин.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#36
Трябва да направя още малко тестове, но забелязах, че дори и библиотеката да е в папката на аддона, инсталацията не минава, докато не се редактира скрипта да сочи към валиден файл за winrar. Мисля ако скрипта се дистрибутира с аддона и временно води до валиден файл, дори и да не е winrar изпълнимия файл, пак ще мине инсталацията. Проблема идва обаче в момента, в който няма как това да стане едновременно за Windows и Linux, по-скоро трябва целия ред който търси приложението на Winrar да се закоментира или да му се присвои някаква друга стойност - това не съм тествал.
Отговори
#37
Ето същата (последна) версия с предварително изключена зависимост от библиотеката rarfile. Ако в последствие решите да я включите, откоментирайте 8-ми ред във файла addon.py. Пробвайте и кажете впечатления: можете ли директно да я инсталирате, при отваряне на видеа дава ли грешки и т.н.

П.С: Мислил съм скрипта да го разпространявам с addon-а, но rarfile също си има свои зависимости, а те от своя други и т.н. А какво да кажем за unrar библиотеката тогава? Тя е със затворен код и нямам право да я дистрибутирам, без да давам отчисления на производителя и някакви договорни отношения с него.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#38
Супер, тествах го и работи отлично! Smile Инсталирах addon-a на една нова инсталация на Kodi на машина, която досега не е имала нито Kodi, нито Addon-a (Windows) и всичко тръгна веднага Smile
Отговори
#39
Windows 10. Kodi 17.1. Инсталирах добавката от първия пост в темата. Направих всичко, както е написано в нея. Проблем - не зарежда субтитри.

https://pastebin.com/dl/1eJDBiTa

П.С. Въведох в addon.py на ред 149 sub = 'true'
Грешката изчезна, но субтитри пак няма. Предишния път, докато още нямаше решение за субтитрите под Windows, поне файла със субтитри се появяваше, но сега не го виждам.
Отговори
#40
Твърдо не иска да показва субтитри.

Версия 0.1.2 работи безупречно.
Отговори


Отваряне на: