Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi на стар лаптоп
#1
Здравеите. Дайте предложения за OS за Kodi за Aser Asire 5250  

AMD Dual-Core C-50 (1.0 GHz, 1024 KB L2 Cache )
ОПЕРАТИВНА ПАМЕТ
3GB DDR 3 1066MHz
ВИДЕО КАРТА
AMD Radeon HD 6250 -(APU)

Резолюция - 1280x1024 - в  момента с неработеща матрица , свързан на външен монитор ASER , с резолюция 1920x1080 през VGA.
Пробвани : Openpstv - работи коректно , но kodi 14.1 не иска да инсталира 90% от адоните . 
Libreelec - инсталира се и до там - черен екран с курсора на мишката . Мишката се движи , с ctrl+alt+f2 излиза поле за въвеждане на текст , ctrl+alt+f1 се връща курсора на мишката .Когато се вижда мишката ,  вляво на дисплея има тънка синя ивица , която се състои от три части .(Разбрах го ,  със стрелките на горе и на долу)
Първият път след инсталацията при смяна на ctrl+alt+f1 към ctrl+alt+f2  , за част от секундата се появява логото на Libreelec .
По спомен преди да започне инсталацията имаше съобщение от рода на - no irq handler for vector .

Openelec същото като Libreelec .

Alexelec не намерих безплатна версия .
 
Отговор
#2
Здравей!

Преди доста време използвах GeexBox на много стар лаптоп и работеше перфектно. Сега не знам в какво състояние е, но виждам, че има ъпдейт от преди 2 месеца с Коди 17.6
Остава да опиташ и да кажеш как е.
https://www.geexbox.org/

Почти съм сигурен, че ще стане и с LE. Ако ти се занимава, може да пуснеш снимки, и да видим какво може да се направи.
 
Отговор
#3
Посочил си видеокарта Radeon HD 6250. Това е сравнително стар/слаб модел, а по принцип драйверите на AMD за видеокартите не са от най-читавите (нито отворените, нито комерсиалните). Оттук и проблемите ти в момента. Вместо да инвестираш време и усилия във възкресителни експерименти, би могъл за 100-тина лв да си вземеш един модерен Android TV Box, който поддържа не само H264 1080p, но също така H265+HDR 2160p. Заедно с него ще получиш и дистанционно за по-удобно боравене с TV Box-a (разбирай с Коди). Въпреки, че ще бъде с Android, много лесно (и препоръчително) е да му сложиш един CoreELEC или LibreELEC (според зависи процесора на устройството на кой производител е). Ако ти е за занимавка да поправиш нещо и да го направиш използваемо, става - разбирам те. Ако ще е за реална употреба и за продължително време, според мен не си заслужава, защото хардуера не е подходящ за съвременните версии на Коди. Най-добре си направи от лаптопа стационарен компютър за интернет браузване, Facebook и т.н. с някакъв лек Линукс или ReactOS (препоръчвам, ако нямаш проблем с драйверите).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
[-] The following 1 user Likes Majide's post:
  • ZZlatev
 
Отговор
#4
Здравейте. Благодаря за отделеното внимание . Малко закъснявам с отговорите , но сега имам възможност .
Относно GeexBox - Първо не мога да инсталирам на диска , и второ при инсталация от зип  изписва addon structure incorrect . (Като Openpstv) .Намерих и инсталирах Alexelec  същото като при Openelec и libreelec . Проблем и с инсталацията на Lubuntu,Kubuntu Ubuntu,Mint и така. Явно има проблем при мен и в основата на който е - no irq handler for vector - поне така мисля. Сега форматирам диска , и после ще почна на чисто с инсталация Libreelec и ще снимам целия процес.
Наясно съм възможностите на хардуера и нямам намерение да го ползвам като основно устройство ,по скоро е чесане на крастата .
 
Отговор
#5
(08-08-2019, 22:25)nemal1212 написа: ...проблем при мен и в основата на който е - no irq handler for vector - поне така мисля...
 
Това не помогна ли? Ако предпочиташ *бунту, тогава така:

Цитат:1. sudo gedit /etc/default/grub
2. change GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash pci=nomsi,noaer"
3.sudo update-grub

 / Цитатът е от https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1234983 /
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#6
Малко съм начинаещ в тази материя . Използвал съм Linux само с графичен интерфейс . Ако може да предложиш стъпки след формата на HDD .(Mini tool partition wizard wipe method full sector to zero)
Поне да съм сигурен че не бъркам . Примерно за инсталация на Libreelec .Аз продължавам да чета , но скачам от тема на тема , и в момента в главата ми е една каша ... .
 
Отговор
#7
OK, да кажем, че вече си инсталирал LibreELEC. Свързваш се с лаптопа през SSH, после отвори конфигурационния файл на grub:
Код:
nano /etc/default/grub
В nano използвай стрелките за навигация и след като направиш корекцията:
Цитат:GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash pci=nomsi,noaer"
запиши промените с клавишна комбинация Ctrl+O и за да излезеш от него след това Ctrl+X. След това приложи промените за да влязат в сила:

Код:
update-grub
Паролата за LibreELEC е libreelec.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
[-] The following 1 user Likes Majide's post:
  • ZZlatev
 
Отговор
#8
Ще пробвам утре , и ще пиша . Лека вечер ти желая .
 
Отговор
#9
(08-08-2019, 23:37)Majide написа:
Цитат:запиши промените с клавишна комбинация Ctrl+O и за да излезеш от него след това Ctrl+X. След това приложи промените за да влязат в сила
Или направо F2
 
Отговор
#10
Здравейте отново . Пак отговарям  със закъснение , но дотук всичкое като преди. ZZlatev извинявай , но  от три инсталаций на Libreelec не запазих много снимки . Пробвах и с стари версии на Libreelec-8.2 и 7.3  нищо различно -приключва инсталацията рестарт  стартира и черен екран с курсора на мишката .Мишката се движи , със стрелките се вижда движение в лявата част на екрана ,  чува се звук от превключване  и до там . С ctrl+alt+ f2 се влиза във виртуален терминал (поне аз така разбрах) ,но там проблема е с логина , след въвеждане на име полето за парола е неактивно , след ентер - невалиден логин . Пробвах и други дистрибуции . Единственно с Arch Linux прескочих логването (оказа се автоматично). Опитах да реша проблема с -0.006665 do_irq:1.55 no irq handler for vector  -не мога да ъпдеитна промените ,[Изображение: IMG-20190810-163052.jpg] командата е  друга , но и снея не става[Изображение: IMG-20190810-164735.jpg] 

Инсталирах Kodibuntu, и там версията на Коди е 14 и не иска да инсталира адоните.  За днес приключвам .
 
Отговор
  


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Рестартиране на Kodi(LibreELEC) ZZlatev 3 3,210 23-12-2016, 23:28
Последна публикация: ZZlatev

Отваряне на: