02-12-2016, 05:30
(30-11-2016, 00:01)Alkatrazbg написа: Дичо знаеш ли колко струва пиъринга и международния трафик за мегабит ? А знаеш ли колко струва наем на сървър със 10 гигабита портове или в най лекия случай поне на 1 гигабит ? Знаеш ли как се плаща лиценз за 30 милиона град ? Чувал ли си за регионални лицензии ? А за сателитна антена чувал ли си ? Що си мислите ,че като давате 10 -20 лева за 300 канала и сте платили и надплатили услугата . Цената за SD канал е 3 лева а за HD e около 8-10 лева.Хващай сега един калкулатор и сметни колоко струват само каналите+ преноса+оптиката+ CDN сървъра . Начините за гледане от много абонати са или рестрймъри на много места или P2P технология. Всичко друго са фантазии и мечти.
Не знам колко струват межд. трафици, гигабитови портове и лицензи защото не ме е интересувало !
Но знам какъв беше сигнала на 0.8°W, 16°Е и сега на 39°Е и 45°Е пълен ужас и за настройки и за гледане от центр. Европа ! И що аз да хващам калкулатора и да правя сметки кое колко струвало на монополни дружества като БСК, това си е тяхна работа. И понеже технологията била много скъпа, и те взимали някакви си му там мижави приходи от такива като мен, каквито и да ги сътворят били извинени... страхотна логика. Преди 2 год. един от първите хората в Б-я който се захванаха да прави интерактивна тел. ми изпрати МАГ 250 с над 500 канала да го изпробвам, и всичко си работеше без проблеми, и нали се сещаш как е било "лицензирано" ? Не ми се вярва да не могат да направят качеството било то на сателита или интерн. а по-скоро не искат, в противен случай по-хубаво да не правят нищо. Всичко друго са фантазии и мечти.