(12-06-2016, 22:01)Alkatrazbg написа: Ми Пи-то и наса са ти на цената на горните чаркове + една кутия . Като ги сложиш тия чаркаляци във кутията със един хард и нямаш никакво ограничение вече ни на място ни на опер. с-ма. Да не говорим че със един Минт мога да подкарам още 5 дуги IPTV сървъри . Нещо не можаха да ме грабнат тези мини компютри и андроид боксове като гледам какви проблеми имате с тях. На едно HTPC мога да сложа 1 сателина платка + платка за кабелна със Ci+ ефирен USB тунер. И във рамките на 500-600 лева ще имам реалната възможност да гледам всичко което е в небето и по земята . И ще имам възможност и да го споделя със който си поискам . Такива екзотики като NVIDIA SHIELD TV в България няма от къде да си купиш а и не съм сигурен ,че си заслужават цената.
Имам и по-мощна машина от описаното от теб и сателитен S2 тунер и предпочитам Ubuntu. Но за последните 2 години съм го пускал само 5-6 пъти. Нямам нужда от такова нещо за да гледам това което искам. Ако SHIELD-а беше на половината цена можеше и да се замисля, но не е. Затова просто ще потърся някакъв HEVC бокс, пък Малинката ще мине в областта на експериментите.