Публикации: 1
Теми: 1
Член от: Mar 2020
Здравейте Колеги,
Първо да изкажа благодарност за положения труд в този форум и най-вече добрите насоки и практики!
Какво Ви е мнението за H96 Max с чип RK3318 ? Разновидностите с 2GB и 4GB RAM. Софтуерните ъпдейти правят ли проблеми и изобщо налага ли се тази процедура. Моля ако някой колега тук има такова устройство да се свърже с мен, за да обменим малко опит, който ще ми бъде изключително полезен в бъдеще
С уважение и бъдете здрави!
Публикации: 424
Теми: 8
Член от: Jan 2016
Здрасти. Няма да е лошо да кажеш първо, за какво искаш да използваш бокса? Моето мнение е, че не трябва да се взимат боксове с чип различен от Amlogic, но някой може и да ме опровергае. Разгледай форума и се поинтересувай, какво може да правиш с тази кутийка и реши дали ще ползваш Андроид или алтернативен фърмуер.
Публикации: 1,435
Теми: 49
Член от: Nov 2015
Ако няма да му добавяш xxxxElec, не се занимавай с ментета, а си избери в зависимост от бюджета ти нещо което се поддържа от Амазон, те имат 3 модела които принадлежат на Fire TV Family.
С тях поддръжката на софтуера ти е гарантирана, работят стабилно и за това са най-популярното решение навсякъде по света.
Публикации: 856
Теми: 10
Rukomagic RK3318 (въпреки, че професионално не ги обичам) хич не е лош процесор, даже си е хубав.
Amlogic хубаво изкарват нови процесори, но по-старите, разбирай излезли преди 3 месеца... просто ги забравят. Финито с поддръжката. Леко съм разочарован.
Та H96 Max му нищо, стига само да попаднеш на коректен търговец, който продава истински боксове с реални Samsung памети - реални като модел и обем !
Иначе да, най-сигурния вариант си остава FireTV, за съжаление не толкова евтин.
Скоро би трябвало да започнат Великденските промоции в Амазон, тогава цените са в тези граници умножете канадският $ по 1.3 за да получите българската равностойност. Нямам представа каква е цената за доставка до България.
Публикации: 263
Теми: 13
@Topper,
На оферта FireTv 4K може да се вземе за 19,99 €. Два, три пъти в годината в Германия правят подобни намаления. "Боксът" може да се вземе от Амазон и не конфигуриран, т.е. не обвързан с твоя акаунт.
Аз имам вече 5 такива стика и съм пре-доволен, не мисля да се занимавам с други боксове, ромове, префлашфания, да следя за температури и т.н. Не ми се занимава вече...
Какво работи на стика без проблеми - Bulstacom, Kodi, Movian, Netflix, HBO, Amazon, Spotify, Sky GO, StbEmu, TuneIn... и много други приложения и игри, не мога да ги изброя всичките....
Разбира се, за някой, който иска да ръчка, тества, пробва, нещата не стоят така, това си един вид играчка за възрастни ![Smile Smile](https://kodibg.org/forum/images/smilies/smile.png)
Мога само да изкажа мнение и препоръка, без да се ангажирам официално.
Лек ден и се пазете!
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
Публикации: 856
Теми: 10
26-03-2020, 01:30
(Последна редакция: Преди 26-03-2020, 01:31 от Topper.)
Публикации: 29
Теми: 2
Член от: Feb 2018
Здравейте,
аз имам ето това от почти 9 месеца - до тук всичко работи и съм много доволен, не прегрява и има дуал буут.
Да цената е по височка но 4GB RAM са си 4GB.
http://www.bee-link.com/portal.php?mod=view&aid=129
https://www.geekbuying.com/item/Beelink-...16774.html
Поздрави
Публикации: 424
Теми: 8
Машинката е добра, но ако ще я ползваш с Андроид ще останеш разочарован след още 1 година, защото няма да имаш поддръжка. Това е разликата между китаеца и продуктите на Амазон или Nvidia. Хардуерно са почти еднакви, но от към софтуерна поддръжка идва и голямата разлика. Аз лично не ползвам Андроид за каквато и да е медиа и заради това ползвам китайски боксове с CoreELEC, един Маг 256 и един Octagon SF8008 4K които ми вършат все още перфектна работа.
С две думи.....всичко е въпрос на избор и желание на крайния потребител.
П.П : Надявам се че създателят на темата, вече си е добил някакви представи за това какво и как
Ако ще го въртя на Линукс (xxxxElec) бих купил най-евтиният бокс който намеря и е в състояние да работи поне с Андроид 5.1. За добре настроен бокс и 1G ram стига за коди, но е по-добре да са 2G.
Ако ще е Андроид нещо от Амазон, но ако бюджета е по-голям Nvidia.
Поне при нас ако искаш да гледаш телевизия от оператор на максимално качество единствените боксове на които може да ти се получи и да имаш поддръжка от оператора са тези на Амазон и Nvidia. Всичко друго е плява и никой не желае да си пилее времето със тях. Amazon Prime и Netflix с добро качество също може да се гледа единствено с посочените по-горе боксове (Забравих и китайските Mi box които работят на Android TV OS)
Погледнах цените които Топер е сложил, в България търговците направо бръснат на сухо ![Angry Angry](https://kodibg.org/forum/images/smilies/angry.png) и ми е чудно дали има хора които си пазаруват от там.
|