Публикации: 10
Теми: 1
Член от: May 2017
Не намерих в форума нещо което да ми помогне за това създадох нова тема.Проблема ми е следния имам твбокс от кабения оператор на кото имам и коди последна версия споделих си през мрежата папката с филми на лаптопа и всички филми тръгват но, субтитрите не искат.Пробвах да са с същото име като филма ,всички кодировки на субс. и не ги вижда само ако са в контеинера могат да се пуснат!Ако някаде има упътване което не съм намерил или някой,има желание да направи един гайд ще е много полезно! Мерси!!!
(23-07-2019, 22:36)Majide написа: Например филмът е следния release: Iron.Man.2008.720p.BluRay.x264-KiNGS.mkv. Поставяш в неговата папка файлът със субтитрите, преименувани по следният начин: Iron.Man.2008.720p.BluRay.x264-KiNGS.Bulgarian.srt. Тогава, след като пренастроиш Коди да предпочита първо български субтитри, а след това другите езици, които владееш, Коди ще ги зарежда в посоченият от теб ред на предпочитания. Ако искаш да насилиш Коди задължително да зареди конкретен файл със субтитри, добави думичката forced както следва: Iron.Man.2008.720p.BluRay.x264-KiNGS.Bulgarian.Forced.srt
Настроил сам го да прочита първо български субтитри пробах и по 2 та начина и изобщо не ги вижда даже изтеглих и англиски да пробвам и тях не вижда единствено ако ги дръпна през някоя добавка тръгват
Публикации: 2,022
Теми: 130
Член от: Oct 2015
TV Box-a с Android ли е? Как точно свързваш Коди със споделената директория на лаптопа ти? Опиши по подробно.
Да с андроид е коди ерсия 17.6 с UPnP media servers (auto-discover) съм споделил папка
Публикации: 424
Теми: 8
Член от: Jan 2016
За последно за Upnp server ползвах платената версия на Mezzmo и там нямаше проблем със субтитрите. Лошото е че трябва да имаш включен компютър за целта под Windows. Програмата не е лоша.....има и транскодинг в реално време. Демек ако плеъра на поддържа формата на видео контейнера, го транскодира в реално време, така че да тръгне.
Успех.
Sent from my OnePlus 2 using Tapatalk
С SMB протокол ми дава (неуспешна връзка)аз за това и го направих през UPNP с вин 10 съм
(25-07-2019, 21:36)Majide написа: В Коди настройките за споделената през SMB директория въведе ли потребителско име и парола? Трябва да въведеш потребителското си име и парола за windows, който ползваш на този лаптоп. Отново посочвам
ЛИНКА към wiki-то, защото там всичко е обяснено стъпка по стъпка.
В инструкците там пише" Ако вашият дял изисква потребителско име и парола, въведете ги в съответните раздели" Нямам създадени такива тя се достъпва свободно!Необходимо ли е да задам такива?