Оценете темата:
  • 8 гласа - средно 4.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bscfusion (СПРЯНА)
За Kodi ти трябва телевизор с AndroidTV. Смятам, че
40 инча + AndroidTV > 1000лв
И да изкараш повече пари след две години Kodi няма да работи на Android 4.0, а телевизора няма да е получавал ъпдейт от близо година / лично мое мнение, по-скоро предположение

Ако ще купувам телевизор за Kodi бих взел най-големия и най-тъп телевизор до 1000 лв. Тук вече може да вземеш 37 инча спокойно. А за Kodi си взимаш една евтина кутийка (ARM базирана или Raspberry), като за начало, а по-късно може да си вземеш нещо по-добро.

Не съм фен на умните телевизори от опита ми с актуализациите им (Philips и LG). За мен оптимален вариант е глупав телевизор и малко компютърче.

И да не забравя - Philips са доста флегматични. Подлъгах се преди време заради Ambilight, но никога повече. Другите производители слагат Tegra X1, a Philips по рекламите в България ги хвалят заради двуядрения процесор!
За момента Sony е доста по добрият вариант за избор на телевизор с Android TV(лично мнение). На него съм тествал и всичко работи(без Pulsar). Така, че моя съвет е Sony, но излизаш от бюджета със сигурност.
харесай си един телевизор до 800 лева   и му бучни едно ей такова  и гледай квото искаш  . Като му махнеш Уиндоуса и сложиш едно леко линукс дистро ше забравиш изобщо за смарт телевизорите . И това ти е пълноценен компютър в джоба който можеш да мушнеш и на монитор и на телевизор и да си свършиш някаква работа ако ти се наложи.

Intel® Compute Stick STCK1A32WFC, Intel® Atom™ Z3735F, 2GB DDR3L, 32GB eMMC, Windows 10 Home

· Четириядрен 64-битов Intel® Atom™ Z3735F процесор
· 2GB DDR3L памет
· Intel HD видеокарта
· 32GB eMMC съхранение
· Разширителен microSD слот
· 802.11b/g/n Wi-Fi и Bluetooth 4.0 безж. свързаност 
· Операционна система Windows 8.1 with Bing (upgrade до Windows 10)
· HDMI™ 1.4b
· USB2.0, OTG порт за захранване
· Едногодишен абонамент за McAfee Antivirus Plus
· Включен 5V/2A адаптер в комплекта
[Изображение: 210918_compute_stick_stck1a32wfc_vertical.jpg]
Благодаря на всички за дадените съвети и препоръки. Тъй като от серията на Сони с андроид операционна система най малкия диагонал е 43 инча и ще ми дойде голям, а с Филипс не ми се занимава имайки предвид негативните  отзиви за тях . Бихте ли ми препоръчали конретен телевизор между 37  и 40 инча, какво е мнението ви за Самсунг,  има ли го приложението за коди в техният смарт хъб .  Относно препоръките на NEOhidra и Alkatrazbg съм напълно съгласен, в момента ползвам такаъв смарт тв бокс с андроид http://ru.aliexpress.com/item/M8S-Plus-M...eb201560_5 . Телевизора ще бъде подарък за майка ми и изискаването е  да се инсталира коди за да може да се гледа фюжън пакета на Булсатком.
Общо взето няма какво да добавя, защото предложенията ми не са изпробвани, от мен. А и не ползвам фюжън пакета на Булсатком. Не знам също така върви ли на ARM и Android.

Тази кутийка М8S струва около 96 лв затова давам и следните предложения:
  • Ако върви на OpenElec бих взел Raspberry Pi 2 за 82 лв (и ако нямаш тряба и захранване за 24 лв, кутийка ако искаш за 20 лв и от някъде един HDMI). Дистанционно второ няма да ползваш - ще включиш CEC на телевизора, и понеже Raspberry Pi-тата поддържат CEC ще се работи само с едно дистанционно.
  • Ако настояваш за Android тогава виж предложенията на MINIX (99 лв пълен комплект) или на WETEK (от 213 лв пълен комплект).
Предлагам MINIX и WETEK защото са спонсор на Kodi и се предполага, че Kodi ще работи без проблем (или с минимален брой забележки на техните продукти). Идеята е да се избегнат теми като тази дето се оказва, че Kodi не работи и продавача на кутийката купена от АлиЕкспрес не отговаря.

Тук вече може да поемат хората, които притежават подобни кутийки и да кажат вършат ли ти работа.

За телевизор аз бих гледал следното:
  1. брой HDMI портове - 1 за кутийката и един поне да остане за нещо друго
  2. тунери - искаш ли да гледаш и ефирна (DVB-T), кабелна (DVB-C) и сателитна телевизия (DVB-S / DVB-S2)
  3. наличие на CEC функционалност (всеки производител я кръщава различно - поне бутоните за навигиране в менюто и контрол на възпроизвеждането трябва да функционират, независим от производителя на телевизора) 
  4. цената
С предложение не се наемам - отиди в магазина и виж кой ти харесва. Ако настояваш ето например 42'' LG 42LF561V за 729 лв - има DVB-T и DVB-C и DVB-S тунери, но как гледа и бърз ли е... кой знае. Разгледай!
Масово андроид боксовете са със преинсталирано Коди което е стара версия и ще береш ядове. WETEK нямам но колега от форума има такава джаджа и като видях колко ядове брахме с него при опит да качим нова версия на Коди им се чудя какви спонсори са и за какво се борят изобщо. Не си взимай телевизор заради умрялата добавка на Булсат а го вземи да е максимално читав за парите си.
На мене ми харесва LG 40LF630V LED или Sony KDL40W705CBA за 999.00 лв.от Зора или PANASONIC TX-40C300E LED за 700 кинта и ти останаха 300 лева да купиш и компютърчето и подарък за коледа. На турските сериали разлика няма да видиш . Майка ти с гаранция не разбира и не е чувала никога за Коди та тия изисквания са си лично твои. Интелската флашка бучната в който и да е телевизор го прави Хипер смарт и със един USB Hub може да има и камера и външен хард и каквото друго се сетиш като периферия.
Мое мнение е да поръчаш на майкати нормална кабелна телевизия за да си гледа това което обича да гледа, а убиването на времето с коди да го оставиш за теб.
Ако ще правиш подарък направи го като хората или по-добре не прави нищо.
Варианта, който аз избрах е 50 инча лед + Wetek Play. Всичко ми излезе 800лв. Телевизора не е известна марка, сканидавска е, но това няма значение. Wetek play можеш да го използваш под андроид + ТВ(какъвто тунер имаш) + Коди и си правиш ТВ-то абсолютния смарт, а другия вариант е някой имидж с Енигма2. Там е ТВ(какъвто тунер имаш) + Коди за клипове, филми, музика и сериали и за каквото го използваш.
Тук най-хубавото е Коди, разбира се. Чрез него можеш да гледаш и ТВ и филми и сериали. Можеш да заредиш директория от друг компютър в мрежата, от СД карта, от USB флашка, интернет телевизия и не на последно място плъгините. За сателита си имаш sharing, който с Енигма2 можеш да гледаш ТВ от цял свят срещу скромните 20 лв на месец. Разбира се, че зависи и какви чинии имаш Smile Най-интересното е, че този приемник вади доста по-добро качество на HD каналите от Булсатя. Сигнала е абсолютно същия само приемниците са различни, но разликата е голяма.
Естествено, че има и проблеми, няма как! Както спомена AlcatrazBG версията, която идва с wetek-a е по-стара и ще трябва да се маха и да се слага по-нова, за да върви конкретно Fusion TV. На мен така или иначе не ми върви на 2 лаптопа и се отказах, защото ме дразни много. Има други начини, макар качеството да не е най-доброто за Булсатя. До сега само това е проблема, който срещнах, но се кося много, защото има решение. Просто нямам нерви. Щом веднъж стана, значи пак ще стане.
Мога да пиша много. Не знам дали ще съм ти полезен, но ти препоръчвам този вариант. Един хубав, голям ЛЕД + wetek-a и правиш много-Смарт телевизора си. Имаш варианти. Коди по 2 възможни варианта- чрез Андроид и чрез Линукс. Аз още съм нов и ще разучавам, но досега съм много доволен.
Поздрави!
Благодаря на всички за дадените съвети и препоръки. Мисля да се спра на ето този телевизор с андроид http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-SONY-...ED/p/16057, като имам възможност да го взема от Технополис с 15 процента отстъпка . Не ми е удачен варианта телевизор с мини пс, тъй това допълнително ще затрудни майка ми при боравенето с още едно дистанционно. Още веднъж благодаря за компетентните мнения и препоръки. Весели празници !
Аз съм с този модел само че с 50 инчовият. Коди забива при изключване/включване на тв'то. Трябва първо да се излезе от коди, след това да се изключи телевизора.


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Bscfusion fork (ИЗОСТАВЕНА) forumadmins 954 1,241,087 20-02-2024, 11:44
Последна публикация: martinstz
  Приставка Теленет (СПРЯНА) ByJohnie 1 3,501 18-08-2022, 02:15
Последна публикация: zeraniex
  HBO GO Bulgaria (СПРЯНА) Majide 426 431,878 08-03-2022, 19:32
Последна публикация: Majide
  FILMBOX LIVE Bulgaria (СПРЯНА) Majide 1 7,426 24-04-2021, 18:34
Последна публикация: Majide
  BRIGADA (СПРЯНА) Majide 48 71,667 03-03-2021, 20:08
Последна публикация: Majide

Отваряне на: