Публикации: 1,642
Теми: 19
Член от: Nov 2015
(20-02-2020, 19:58)MPowered написа: Здравейте! Първо, големи благодарности на автора и старателно описаната ръководство! Мисля, че свалих нужните добавки за KODI. Имам достъп до торент тракерите и успявам да плейна торенти. Със субтитрите нещата не се получиха, обаче. Двете добавки не намират нищо. Пробвах на няколко торента. Едната дава грешка за връзка със сървъра. Тегава е и цялата процедура с буферирането. Скоростта на download е нестабилна. UHD и FHD контента си забива през някакво време. Връщането назад е бавно и зарежда. Като цяло не работи плавно. Използвам го на Android TV - TCL 55EP660, като връзката с рутера ми е директно с LAN кабела. Скоростта ми на download e 75 Mbps. Мисля, че е достатъчно. Има ли какво да пробвам или така си работи?
1. Има теми за добавките за субтитри, където да задавате въпросите си. Това е тема за хранилището.
2. От написаното не става ясно, кои добавки ползвате. Дайте пример с филм, за който не Ви намира субтитри.
3. Не става ясно и кои добавки за филми ползвате, през които да се търсят субтитри. За Елеметум в писано, че е препоръчително Коди да е на Английски, за да се търсят коректно субтитрите от там.
4. Буферирането си зависи само от Вашия интернет, колко големи са филмите, които искате да подкарате и колко сийдъра има за тях, от което зависи и скоростта на сваляне.
5. Писано е и за филмите с големи размери и тяхното гледане - чисто математически, със скоростта, с която се свалят филмите, е невъзможно да се възпроизведе онлайн голям филм от примерно час и половина, за когото е необходимо 2 часа да се изтегли. Просто няма как да стане, поради което е и съвсем нормално да забиват
6. Поради същите причини, че се гледа онлайн, а не с предварително сваляне, както и факта, че се буферират отделни сегменти от филмите в РАМ паметта, които след това биват изтривани, е трудно превъртането напред и назад на филмите.
7. Ако искате да Ви работи плавно, не препоръчвам филми над 15GB, както и да пускате такива, с повече сийдъри, за да може скоростта на сваляне да се поддържа по-висока.
Публикации: 93
Теми: 0
Член от: Jan 2016
Аз също не виждам смисъл да се гледат филми по-големи от 1080р (Full HD) освена ко ТВ не е по-голям от 65 инча. Няма да се види разлика - лично мнение.
Публикации: 76
Теми: 3
Член от: May 2016
24-02-2020, 15:40
(Последна редакция: Преди 24-02-2020, 15:43 от beatfan.)
Пускал съм спокойно филми от по 32 GB с Elementum и всичко върви плавно и нормално. Уникална добавка е! Относно субтитрите - за нови и екзотични заглавия просто няма субтитри на български и съответно добавката връща или съобщение за грешка или че няма намерени субтитри. Примерно аз сега почнах да гледам страхотен сериал - For Life, за който обаче няма бг субтитри и няма и да има според мен. Така че си го гледам с английски субтитри, чрез другите добавки за субтитри. За нормално стриймване на торенти с Elementum ви е необходим по-мощен хардуер, с достатъчно рам памет и процесорна мощност. Иначе ще забива и прекъсва. Говоря от опит. Повечето андроид устройства са доста слаби, най-вече защото самия андроид и инсталираните приложения вече са "изяли" голяма част от наличната памет и процесорна мощност. Примерно на смарт телевизор с Android, Коди не върви добре, особено след стартиране на Elementum и има накъсване и трудно буфериране.
(24-02-2020, 15:40)beatfan написа: Пускал съм спокойно филми от по 32 GB с Elementum и всичко върви плавно и нормално. Уникална добавка е! Относно субтитрите - за нови и екзотични заглавия просто няма субтитри на български и съответно добавката връща или съобщение за грешка или че няма намерени субтитри. Примерно аз сега почнах да гледам страхотен сериал - For Life, за който обаче няма бг субтитри и няма и да има според мен. Така че си го гледам с английски субтитри, чрез другите добавки за субтитри. За нормално стриймване на торенти с Elementum ви е необходим по-мощен хардуер, с достатъчно рам памет и процесорна мощност. Иначе ще забива и прекъсва. Говоря от опит. Повечето андроид устройства са доста слаби, най-вече защото самия андроид и инсталираните приложения вече са "изяли" голяма част от наличната памет и процесорна мощност. Примерно на смарт телевизор с Android, Коди не върви добре, особено след стартиране на Elementum и има накъсване и трудно буфериране.
Чисто математически, за да се гледа филм, който е около 2 часа, с размер около 30GB, минималната постоянна скорост на сваляне трябва да е около 4,5MB/s, което не е особено лесно достижимо при онлайн гледане от торенти през Коди, особено ако няма достатъчно сийдъри. Да не говорим и за многото други фактори, които влияят за да се поддържа постоянна скорост на сваляне. Иначе - да - могат да се гледат и по-големи филми, но тогава много фактори оказват влияние, докато колкото е по-малък размера на филма, толкова по-малко нещо влияе върху нормалното му гледане.
Публикации: 76
Теми: 3
Член от: May 2016
Ако не се лъжа, точно ти си описвал метода на кеширане на Elementum, който кешира определен размер от филма и го стриймва, след това кешира следващото "парче", а изтрива предишното. И всичко това е изчислено така че да няма насичане или забиване, стига хардуера да го позволява. По тази причина си мисля, че общия размер на видео файла не е от толкова голямо значение, стига да има достатъчно сийдъри. Защото се разцепва на парчета
(24-02-2020, 16:55)beatfan написа: Ако не се лъжа, точно ти си описвал метода на кеширане на Elementum, който кешира определен размер от филма и го стриймва, след това кешира следващото "парче", а изтрива предишното. И всичко това е изчислено така че да няма насичане или забиване, стига хардуера да го позволява. По тази причина си мисля, че общия размер на видео файла не е от толкова голямо значение, стига да има достатъчно сийдъри. Защото се разцепва на парчета ![Smile Smile](https://kodibg.org/forum/images/smilies/smile.png)
Колкото и да ти е мощен хардуера, колкото и да се кешират отделни сегменти, за да ги свали тези сегменти се изисква някаква скорост на сваляне. Ако скоростта ти е под 4,5MB/s е невъзможно да гледаш филм с размер около 30GB и продължителност около 2 часа, без да ти накъсва. Самото буфериране в РАМ паметта, все пак е сваляне на определения сегмент. Повечето сийдъри ти гарантират, донякъде, постоянство на скоростта за сваляне, но не и по-голяма скорост. Ако интернетът ми е 50Mb/s, което е около 6MB/s, при наличието на около 10% за "технологични нужди", реално максимумът ми ще е около 5MB/s и ако имам и други у-ва вързани към мрежата, то почти невъзможно ще е достигането на скорост, достатъчна за гледане на филми с размери по-големи от 15GB. Да не говорим и че, особено при андроид у-вата, рядко добавките правят скорост по-голяма от 3MB/s, което е достатъчно най-много за филми с размери до 20GB, при времетраене до около 2 часа или до 15GB за филми с времетраене около час и половина. И всичко това с много условности. За това и не препоръчвам гледането на по-големи филми през Коди. Естествено, при някои хора, при определени филми, при определени условия, може и да няма проблеми и 50GB филми да се гледат, но това са редки случаи.
Публикации: 3
Член от: Mar 2020
Здравейте колеги, бих искал да питам защо не мога да се логна в замунда/зелка. Постоянно ми изписва check login data, при положение, че са вярни юзера и паролата. Моля помагайте.
Публикации: 1,435
Теми: 49
15-03-2020, 16:25
(Последна редакция: Преди 15-03-2020, 16:45 от xbmcbg.)
(24-02-2020, 16:55)beatfan написа: Ако не се лъжа, точно ти си описвал метода на кеширане на Elementum, който кешира определен размер от филма и го стриймва, след това кешира следващото "парче", а изтрива предишното. И всичко това е изчислено така че да няма насичане или забиване, стига хардуера да го позволява. По тази причина си мисля, че общия размер на видео файла не е от толкова голямо значение, стига да има достатъчно сийдъри. Защото се разцепва на парчета ![Smile Smile](https://kodibg.org/forum/images/smilies/smile.png)
Aко ползваш коди на Линукс трябва да разрешиш "experimental kernel module zRam".
zRam isn't suitable yet for production computers, but only for test machines and other, non-essential computers.
Код: sudo apt install zram-config
The price you pay for this, is threefold:
- Your processor (CPU) is being taxed more heavily, because it'll have to compress and decompress all the time;
- When the system has filled the RAM swap, it'll start swapping on the hard drive as well. With a heavy burden: the chunk of memory that has been sacrificed for the RAM swap.
- For the time being it's still an experimental module, so this extra layer of complexity might cause instability.
Еdit @mitkohs без да ни покажеш съдържанието на "лог файла" само някой който има кристална топка за гадаене може да ти помогне
(15-03-2020, 16:00)mitkohs написа: Здравейте колеги, бих искал да питам защо не мога да се логна в замунда/зелка. Постоянно ми изписва check login data, при положение, че са вярни юзера и паролата. Моля помагайте.
Гледам, че във Фейсбук са ти написали (и снимка са сложили) да смениш визуализацията на резултатите в браузъра от мозайка на лист. Направи това и опитай отново през Коди. Добавката работи само когато визуализацията е настроена на лист.
Публикации: 3
Член от: Mar 2020
Благодаря за отговора, но не можах да го намеря в фс. Бихте ли ми пратили линк.
|