Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хардуер?
#31
(28-01-2016, 17:44)xbmcbg написа: Интересна тема!
Всеки предлага различни решения, но в повечето случай нещата опират до бюджета с който разполагате. Аз съм пробвал много ТВ боксове и за хора с ограничен бюджет бих препоръчал един от най-масовите и с доказано добра цена от 39$ + безплатна доставка (понякога го пускат на промоция от 19,99$) Amazon Fire TV Stick http://www.amazon.com/gp/product/B00GDQ0...ZACX2NDTUO.
Инструкцията за инсталиране на КОДИ: http://www.redmondpie.com/sideload-insta...-tutorial/
Не си пилейте парите за фалшиви аднроид боксове от алибаба и подобните на него сайтове. Направете малко проучване в гугъл и ще се убедите, че отношението - цена/качество при него е на първо място.
Ако сте ценител или напреднал в материята, тогава можете дa подминете този пост.
Към момента ползвам Apple TV 1080p, 4th generation който е в класи над всичко което съм имал преди това.

RaspBerry Pi също не е за изпускане Smile (от немския Амазон за 39 Евро). Наскоро даже ми попадна на реклама и за 32 Евро.

За Apple TV съм съгласен понеже съм го виждал в действие. Уха. Но е скъпичко (64GB за 225 Евро Wink)
Kodi 16.1 (т.е. myKodi 16.1) на QNAP  Cool
Kodi 16.1 на Windows 10
Отговори
#32
Едното ми Распбери го поръчах от Комет Електроникс. Имат ги на склад в София на цена 71.33 лв + ДДС 14.27 = 85.60 лв. За тези пари от китайските сайтове щях да взема и кутийка, но не ми се чака 3 седмици...
Отговори
#33
Гледам на WeTek Play с дистанционното от пакета на 27" ips в спалнята. Като цяло вече процесора на wetek-а е старичък
и се задъхва на 1080p стриймове. Не съм ползвал никога plexus, защото не разбирам идеята му, но би следвало да тръгне, защото го държа на Андроид все още коди-то.
Отговори
#34
Не е случаен факта, че не намериха пазар зад океана.
Отговори
#35
Предното мнение е цензурирано докато решим дали да имаме секция купува/продава.
Отговори
#36
Амбулантните търговци не бива да се допускат в храма на бгкоди общността.
Отговори
#37
+1
Даже може и бан Angry
Отговори
#38
Той иска да продава твоят интелектуален труд, без твое разрешение и съгласие. Angry
Слагайте платен достъп до уебграбера за ЕПГ и до модула garepobg на булсат да видим какво ще продава тогава?
Отговори
#39
Преди време се беше зародила подобна дискусия в официалния международен форум на Kodi. Общото мнение беше, че не е проблем да се продава хардуер с предварително инсталиран Kodi + приставки. Проблем е обаче заблуждаването на клиентите в определени отношения, а именно:
  • Kodi не върви в комплект с безплатен достъп до всички канали от кабелните и сателитните TV оператори. Както и през обикновен интернет браузър имате достъп само до свободните такива, а платени може да гледате, ако за въпросната услуга има създаден съответния addon и въведете в настройките му валиден акаунт с платен абонамент. Освен IPTV, наличен е варианта да използвате и стандартен TV tuner за компютър и през него да си "захранвате" цялото домакинство с телевизия;
  • Kodi и добавките за него се разпространяват напълно безплатно (и под лиценз с отворен код) и не е редно никой да ви иска пари за тях! Заплащане може дадете на някой, за да направи инсталациите и настройките вместо вас. Софтуера в случая е безплатен и такъв ще си остане, докато за хардуера не е същото - той не може да се репликира с copy>paste, иначе братята китайци нямаше да имат пари за ориз Big Grin
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#40
Моят вот е положителен, що се отнася до разрешението на дребни търговци да си предлагат продуктите, който са внесли. Много пъти ми се е искало да си взема някое парче хардуер без да чакам доставка от gearbest или алиХ, та ако някой вече е внесъл вече такова да мога да го имам още на следващия ден с местен куриер. Естествено ще платя надценка, но очаквам да е минимална.
Отговори


Отваряне на: