Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хардуер?
#41
Ползвам "Коди" на телевизор SONY KDL W809C с операционна система "Андроид" Процесора е Mediatek-MT5890; GPU:Mali-T624. Всичко работи коректно. Всички менюта се управляват със стандартното дистанционно. Единствения недостатък на "Андроид" приложението е неактивното 3Д, което за мен е проблем. Дано разработчиците направят нещо по въпроса.
Отговори
#42
Здравейте! Нов съм тук, но като цяло имам що годе познания по андроидите. Сменям си сам софтуера на телефоните, било то с MTK или с Qualcom процесори. Имам бокс от Бу**ат. Тледам го на Samsung 43 инча с TIZEN. На него не може да се инсталира kodi. Инсталирах на лаптопа си съм много доволен. Пускам го към тв, но ми се ще допълнитерен бокс да си взема.Ако има инсталирано kodi добавки може ли да се инсталират или каквото има вътре това е. Тези андроид устройства подобни на телефоните ли са, да се инсталират приложения де?
Отговори
#43
Да, като телефоните са и могат да се инсталират приложения. Моят съвет е, махнете фабричната инсталация на Kodi, заедно с настройките и инсталирайте на чисто която версия прецените и които добавки смятате да използвате, без излишни неща. Специално за Android системата, знаете, че колкото повече процеси работят на заден фон, толкова по-бавно реагира системата. Ако мислите да използвате бокса предимно за Kodi, премахнете или изключете всички странични приложения, за да не ви заемат системни ресурси.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#44
А в сравнение с лаптопа и бокса, кое е по добро. Лаптопа ми е с Intel Core i5, 6GB RAM, Nvidia GeForce GT 520m- 1GB.
Отговори
#45
Лаптопа, естествено. Интелските процесори се поддържат от Коди, докато разните боксовски...
Отговори
#46
Пред двете, аз пък бих предпочел бокса. Коди се инсталира вече на всякакви боксове, а и ти като си вземаш Андроид бокс вероятно ще дойде с Коди, така че ще знаеш дали се съпортва.

Лаптопа стартира доста по-бавно, по-шумен е, заема повече място, харчи повече ток... Освен това няма да можеш да го командваш с дистанционно.
Отговори
#47
Хари, не мога да ти опиша в колко голяма грешка си.

Всички версии на Коди поддържат интелските процесори и хардуерното декодиране на H264 и останалите кодеци, докато разните ARM процесори, както и останалите, които се ползват от боксовете са много слабо застъпени, а и повечето от тях не поддържат хардуерна обработка на видео потока.

Лаптоп с SSD и Windows 7, например, стартира до десктоп за 30 сек.

Дисплея на лаптопа може да се изведе през HDMI на голям телевизор, на който да върви Коди, а на дисплея на лаптопа можеш да работиш каквото друго искаш, без да нарушаваш работата на Коди.

При мен вкъщи е точно така от много време насам и нямам проблеми с блурей филми с битрейт по 20 мбит/с, нито с буфериране на булсат телевизиите.

Боксовете все още за евтин компромис, който води със себе си много проблеми!

П.С. За дистанционно ползвам ето това. Варианти много; може да се ползва и официалното приложение на Коди за дистанционно управление за андроид.

П.П.С. Ето и едно доста точно описание на способностите на андроид боксовете: https://www.facebook.com/tivibg/posts/606476466153867

В статията се говори за боксове към дата Март.2015, но до този момент нещата не са се променили чак толкова много.

Поздрави!
Отговори
#48
Аз имам два TV бокса. Единият е S82. Амлоджик 802, 2 рам, 16 ром. Андроид 4.4.2 - $75. Другият е МХIII-G. 2 ram, 8 rom, Амлоджик 812 - H265, андроид 5.1 - $62. Включени са към Самсунг 6400 и LG 671. Изобщо не ползвам смарт функциите на телевизорите. Андроида хвърчи на тях и съм доволен от качеството на картината. КОДИ не крашва. Не греят, поне сега зимата. Двата бокса, мощен рутер, връзки на WiFi и LAN, таблети, телефони, десктоп, външни хардове, флашки, карти в боксовете ... Всичко е свързано и всичко вижда всичко. Не придирям чак толкова много и не правя изследвания. Ако слушам всеки, който говори за несъвършенствата на техниката и че трябвало да се чака още малко, няма да имам нито ТВ, нито бокс, нито даже фотоапарат. Лично аз препоръчвам китайските ТВ боксове. Идват с КОДИ, рутнати и знаещ човек може да си прави всичко с тях. Имам клавиатура за тях, но ползвам само по една безжична мишка. Ляв бутон напред, десен - назад. Просто и бързо. Пиша с виртуалната клавиатура. Дистанционните са негодни и ги захвърлих още щом разпечатах кутиите на боксовете.
Отговори
#49
Здравейте. Не знам дали това е правилната тема да поискам мнението ви за този плеър. Досега не съм ползвал такива и изобщо не съм ориентиран. Това е и първият ми пост в този форум, така че моля да бъда извинен, ако въпросът ми е лаишки и не на място. Как смятате? Заслужава ли си тази джаджа и дали HDMI 1.4 не е прекалено голям недостатък, за да бъде компенсиран с андроид 6 и коди 17?

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_452945.html
Отговори
#50
Не знам как ще работи Kodi на него, нито на подобни.
Ако лично аз ще купува бих избрал нещо на което Kodi ще работи със сигурност. Ако имам пари за прахосване бих рискувал с нещо с приятен вид (захранвано от Allwinner май бяха процесорите). Не че имам личен опит, просто впеачтления от прочетеното.

Има много малки боксове за които SOC-а (процесора) или firmware прави разни проблеми и Kodi не върви оптимално.

Понеже хората питат, а отговори няма може да помоля тези които вземат някоя джаджа да споделят как върви Kodi на тях. И по-точно:
  • Модел кутийка (и SOC)
  • Версия на Android (операционната система)
  • Версия на Kodi
  • И с кои файлове е тествана кутийката. Да изберем няколко файла, които да имаме за база за сравнение (ето и предложение):
А за по-работливите: Да придобием представа, защото за момента аз лично не знам кое как работи. Затова и залагам на сигурно (или по точно на кутика с минимални проблеми и голяма потребителска база).
Отговори


Отваряне на: