Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хардуер?
#61
А вярно ли е, че може през Коди да се гледа Нетфликс например, както и да се инсталират на тв бокс игри като Асфалт 8, на които да се играе на тв екран с блутуут геймпад? От вчера разглеждам сайтовете и за всички тези опции са съвсем нови. Някои ми се виждат и невероятни Smile
Отговори
#62
(27-09-2016, 18:16)TUISTERa написа: А имаш ли фюжън приемник? Понеже колегите ще преработят аддона с клониране на фюжън мак адрес, за да може да има качество на картината. Иначе през фюжън приложението е отврат и е само за таблет качеството. Тоест, не разчитай на фюжън и коди

Точно това е причината да търся алтернатива. Този фюжън приемник е меко казано "голямо дърво", само проблеми има с него, да не говорим че е доста бъгав и бавен. Идеята ми е да го сменя с нещо по-добро, пък и да си надградя малко и телевизора, който е 32 инча между другото и е HD ready. С малко дете съм и доста често ми се налага да пускам клипове през компютъра от youtube, мисля че с едно такова устройство ще направя 2 в 1.
Но защо казваш, че не става, от четенето ми тук останах с друго впечатление? Кои колеги имаш предвид, че ще сменят "аддона с клониране на фюжън мак адрес"?

(27-09-2016, 19:45)Alkatrazbg написа: Skruji  имаш ли нещо против ако освен Android   със неговите благини бокса може да работи и със сателитни оператори като Mtel,Vivacom  `чрез  Ci+ модул за карта ? Ако не си против погледни този приемник  HD BOX Supremo. Приемника струва 6400 рубли или 178 лева.
.....
Не, нямам против, макар че там където живея, не мога да слагам чинии по фасадата на сградата. Но ме притеснява това:
Код:
Операционные системы Android 4.4.2 (Linux)
Четох че е хубаво версията да е поне 5.1, иначе цената е ОК ако е крайна, т.е. с включена доставка, останах с впечатление, че трябва да го поръчвам от чужбина.
Отговори
#63
Всеки вариант различен от сателитната на нашите балабурници е по-добър!!! Ако използваш тяхна иптв да, но сателитната би трябвало да е само когато нямаш алтернатива. Относно фюжъна, булсат забраниха каналите с високо качество за всички устройства освен фюжъните, съответно през коди картината не струва в момента. Варианта който измислиха тук колеги е да направят коди-то да се представя за такъв фюжън чрез клониране на мак адреса, но за това трябва да имаш активен фюжън у дома. В противен случай, докато ти гледаш, някъде фюжъна със същия мак ще спира. Доколкото съм прочел във форума добавката не е готова още, така че за момента сме със стария аддон, но там няма хд канали(освен имената им разбира се).
Отговори
#64
На добавката дето уж се прави ти показаха ей това . Виж ,че резолюцията и качеството  е еднакво .Умишлено не беше показан канал който си е на Булсатком защото нямаше как да ти  извади 720p  чрез Kodi.
[Изображение: Screenshot_20160928_212810.png]
Отговори
#65
Разбрах ви напълно. Имам активен фюжън в нас, така че клонирането не би било проблем. Просто много ме дразни недодяланият им приемник, но пък съм доволен от интернета и програмната схема и за това търся варианти. Както ви казах, готов съм да си купя нещо по-добро, било то за момента и само с СД картина, а и само заради пробата и опита, който ще придобия. Кажете кой от какво е доволен и да скачам с двата крака.

П.п.
Взех един китаец MX4 с дистанционно аеро мишка. Добре работи, но честно казано това Коди не това което очаквах. Дали защото е под андроид, но много бавно превключва между програмите. Пуснах си и един абонамент към тиви.бг така за пробата и там положението е същото, а и качеството на картината не е добро. 
Обаче за онлайн филми и приложения боксчето е супер, пуканката зарежда много бързо, а до дойде и с още много инсталирани програми.
Отговори
#66
Здравейте колеги, малко помощ ако може от вас .Реших да си купя Тв бокс предимно за kodi кой от тези да си избера ( може и други , предлагай те ) M8S AMLogic 812 или KIII Amlogic S905 TV BOX 2G/16G
Отговори
#67
Аз имам Mini M8s и не мога да се оплача. Обаче: M8s/T95 е с S905 SoC.
Със SoC S812 е MXIII-G (моят фаворит за безпроблемна работа).
Заради това препоръчвам ,според бюджета, да е базиран бокса на S812.
Ако ли не, по-добре S905X (с поддръжка на HEVC/H265).

А да, единствения проблем с Mini M8s е немощна безжична връзка, но се оправя с един руски пач... не е перфектно, но работи прилично.

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/p...d=10003385
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/p...tml?wid=21

Да не сте имали в предвид M8S+ ? http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/p...tml?wid=21
Отговори
#68
Мерси колега ,а на този кодито ще върви ли.
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_416057.html
Отговори
#69
В интерес на истината, на всичко ще върви Smile
С променлив успех, в пряка зависимост от RAM и процесор (най-вече за харуерно декодиране)
Аз нямам опит с 912, но можеш да видиш сравнения и да си направиш изводи.
Лично за мен, няма смисъл от двойната цена, освен че е със зверско графично ядро Mali-830
http://www.cnx-software.com/2016/09/19/a...omparison/
Странно, но информацията е оскъдна, тук го няма и за сравнение:
http://system-on-a-chip.specout.com/comp...logic-S905
Отговори
#70
Здравейте

попрочетох някои неща и си поръчах тази "джаджа"


   Markenname: VONTAR
   Modellnummer: MXIII G II
    Solution: Amlogic S912 Octa core ARM Cortex-A53 CPU up to 2 GHz
   OS: Android 6.0 marshmallow
   RAM: DDRIII 2GB
   ROM: eMMC Flash 16GB/32GB(Optional)
   GPU: Mali-T820MP3 750MHz
   Support-1: Bluetooth 4.0
   Support-2: H.265 HEVC up to 4Kx2K 60fps

Линка е тук, но дали е добро не знам.

https://de.aliexpress.com/store/product/...0.0.PUW477
MXIII G II Amlogic S912 2G 16G 32G Android 6.0

Ще бъда благодарен ако ми отговорите .

Благодаря..
Отговори


Отваряне на: