Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ODROID-N2 - ARMLogic S922X
#11
Като гледам недоверието е повече от хвалбите, не бързайте ARM e странна птица нека прочетем повече ревюта и тогава да решаваме.
Цитат:....Wayland traditionally solves the presentation part.
.... For example if output if 1080p50, the benchmarks may not go over 50 fps.
Отговори
#12
60 лв за доставка - не благодаря.
Отговори
#13
Вече е наличен  Big Grin от тук! С всички необходими аксесоари и доставка 121,50 €
Доставката до Германия е 20,50 € - може да се поръча и от други магазини, но едва ли ще излезе "по-тънко"! 
Явно са гледали да смогнат за Великден  Smile
| < Laziness is stupidity of the body, stupidity is laziness of the mind > |
| < Faulheit ist Dummheit des Körpers, Dummheit ist Faulheit des Geistes > |
Отговори
#14
(21-04-2019, 01:41)zdravkos написа: Вече е наличен  Big Grin от тук! С всички необходими аксесоари и доставка 121,50 €
Доставката до Германия е 20,50 € - може да се поръча и от други магазини, но едва ли ще излезе "по-тънко"! 
Явно са гледали да смогнат за Великден  Smile

Ако си в Германия - https://www.pollin.de/search?query=odroi...XOhFQiD9t8
Аз го взех от Англия,щото германците се забавиха малко.
Отговори
#15
Аз взех Плюс версията малко след като излезе.
С CoreElec борда е звяр! Единственото което не поддържа и то се знае официално е DV. Очаква се Коди 21 да го поддържа, но релно проблема е по-скоро в борда или процесора му. Но мисля че това са бели кахъри.
Пробвал съм го с андроид - работи, но от там не може да се изкара TrueHD и DTS-X.
Имам за него и Batocera. Успях да подкарам игри за GameCube, но малко лагват. Всичко по-долу върви чудесно.
Проблем е може би цената. Мисля, че дори на мен ми стъпи към 200 лв или малко отгоре за 4GB версия. Според мен ако човек може да си намери стандартната версия 2GB на добра цена не бива да му мисли и да взема.
От към видео най-голямото натоварване, на което съм го подлагал е около 50GB 4К филми с TrueHD или DTS-X, т.е. 20-35 МБ.сек видео поток и около 6 МБ/сек за аудио. Не са му проблем.
Като гледам в момента тв-бокса Уго ам6... дори в Амазон е към 300 лв. А мисля бе със същия процесор. Т.е. за тези характеристики явно 200+ цена е нормално, въпреки че процесора вече не е първа младост.
Това са ми наблюденията от първа ръка.
Отговори
#16
miros-ps, позволи ми да внеса малко яснота по някои въпроси (като фен на едноплатковите компютри). Когато купувате устройството отворено и отключено за различни операционни системи и за експериментална работа, никоя уважаваща себе си стрийминг услуга няма да го сертифицира и да го поддържа официално т.е. ако към него стриймвате видео от да речем NETFLIX, максимума, който ще получите (дори с най-високия план е 480p, а да говорим за HDR е несериозно - по легален път).
За да гледате на максималната налична резолюция някоя стрийминг услуга поддържаща 4K Dolby Vision + Dolby Atmos се нуждаете от:

1. Процесор/Видеокарта/SoC който да поддържа хардуерно декодиране на въпросните формати;
2. Фабрично инсталирана операционна система без root + заключен bootlooder + вградени софтуерни лицензи от асемблатора (например libdovi библиотека в андроида) - всичко това капсуловано с L1 Widevine сертификация + HDCP + VMP;
3. Софтуер, който да използва наличния софтуер и хардуер по правилният начин (например InputStream Adaptive Addon към Kodi Media Center);
4. Съвместим Телевизор/Дисплей (HDR10/HLG/HDR10Plus/DolbyVision) + Ресивър (DolbyAtmos) + съответното окабеляване със също сертифицирани кабели.

Не е лесно да се сглоби всичко това и полученото да работи с други апликации освен официалните в магазините на Google, Apple, Samsung и сие... Например до момента не е възможно да подкараме Apple TV+ през Kodi заради собственическият им формат на DRM защита, но се работи по въпроса. И в крайна сметка, ако си плащате за легални стрийминг услуги за момента най-добрия вариант да си ги гледате/слушате през Kodi остава да си вземете или телевизор с Google TV или отделен сертифициран Android TV Box, където въпросните плъгини ще функционират нормално използвайки VMP, HDCP и Windevine L1 на това устройство. За всички останали случаи, single board computer's си остават по-доброто решение: много по-добра и продължителна поддръжка, различни операционни системи, по-мощен хардуер от вградените чипчета в операторските боксове и смарт телевизорите в магазинната мрежа. За домашна видеотека с 4K HDR BluRay рипове, един HTPC с Nvidia видеокарта би свършил прекрасна работа, а за да гледате новините на БНТ през съответната Коди добавка - абсолютно всяка хардуерно-софтуерна сглобка ще върви!
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#17
Благодарско за допълнителната информация!
Просто споделих моят опит с платката. За моите нужди е перфектна! Но аз все пак не ползвам Нетфликс и подобни услуги.
За А1, което ползвам предимно като телевизия е перфектно - 1080p, Elementum, Дебрид и т.н. - никакви проблеми!
А ако човек няма поне 5.1 озвучаване, според мен, просто може да си вземе един Амазонски стик, когато е на промоция покрай празниците и да си гледа всичко, което му трябва.
Отделно благоадря на всички, които разработват БГ аддоните за Коди! Реално вие правите Коди това, което е, а не просто плейър!
Отговори
#18
(24-11-2023, 23:59)miros-ps написа: ... просто може да си вземе един Амазонски стик, когато е на промоция покрай празниците и да си гледа всичко, което му трябва...
Скоро, Amazon ще пусне ъпдейт заменящ Android-а в техните телевизори, таблети, смарт колонки, смартфони, стикове, кубове и прочие устройства за стрийминг с друга операционна система по тяхна разработка. Първо Huawei си повлече краката (под натиска на американските санкции) и сега същото правят Xiaomi и Amazon за да намалят разходите за лицензия към Google. Имайте го в предвид, че на новите им системи може да не е възможен sideloading-a на Kodi. Когато стане, ще разберем дали е така.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Odroid C1+ и Коди медия център harry_gg 8 15,624 02-03-2016, 22:59
Последна публикация: harry_gg

Отваряне на: