Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lutris
#1
Какво е Lutris ?

Играйте всичките си игри на Linux !
Lutris е игрална платформа с отворен код за Linux. Той инсталира и стартира игри, така че можете да започнете да играете веднага. Импортирайте игрите си от GOG, Steam, Battle.net, Origin, Uplay и много други източници, работещи на всяка игрална машина с Linux.

Хубаво, ама има ли нещо общо с Коди ?
Има плъгин на Lutris за Kodi 18 Leia и следващи версии. Когато го инсталирате, ще имате достъп до всичките големи комерсиални платформи за игри и нативно инсталираните в операционната система - хост, където пребивава и вашето Коди. Ще можете да стартирате игрите през удобния интерфейс на Коди, раздел Игри, който се появи във версия Kodi 18 Leia.
[Изображение: 2019-02-02-21-14-57.png]
[Изображение: 2019-02-02-20-58-28.png]

OFFTOPIC: Моля в темата не пишете за други методи, за стартиране на игри, освен през Lutris. Създайте отделна тема, ако се налага и я именувайте както се казва съответния ROM емулатор, поддържан от Kodi.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#2
Как става добавянето на игри към КОДИ ? Не е ли от значение на какво се добяват ? Съмнявам се твбокса ми да понесе натоварването на тези игри.
Благодаря.
Отговори
#3
(03-02-2019, 19:08)x_wing написа: Как става добавянето на игри към КОДИ ? Не е ли от значение на какво се добяват ? Съмнявам се твбокса ми да понесе натоварването на тези игри.
Благодаря.
Добавянето на игри през Коди е описано накратко в официалното WiKi. Ако желаете, да използвате Lutris за целта, първо инсталирате Lutris, вписвате се през него в съответните платформи (GOG, Steam...), инсталирате необходимите емулатори, които искате, включително Wine за емулиране на Windows и т.н. Добавяте игрите, които имате за съответните конзоли и нативните, предназначени за инсталация извън всякакви магазини.
Следващата стъпка е да инсталирате lutris addon-а за Коди и вече през раздела за Игри ще имате достъп до тях, през интерфейса на Коди.

От значение е на какво се добавят, защото ако устройството ви е маломощно, логично игрите няма да работят нормално или изобщо. TVBox-а ви може и да понася доста добре въпросните игри, ако е с геймърски характеристики (Nvidia Shield, различните варианти на Steam Mashine и др. Линукс базирани, на които бихте могли да инсталирате Lutris). Напоследък става модерно повечето производители да пускат геймърски модели ARM устройства.

Конкретно за задвижваните под Android устройства, на този етап нямам информация за съвместимост с Lutris.

За в бъдеще очаквам, масово разпространените TV Box устройства (които имат сравнително слаби геймърски възможности), да се сдобият с функционалността на терминал-клиенти. Сървър ще се явява компютъра ви, игрална конзола, нает сървър в облака или друго мощно устройство, което ще стриймва видео и аудио поток към терминал-клиента (слаб TV Box, смарт телевизор). Ще има и обратна връзка между контролерите/входно-изходни устройства, закачени към клиента и командите получени от тях, ще се предават към сървъра. Вече съществуват такива концепции (включително на Nvidia, Microsoft, Sony, Google и др.) за играене в облака, срещу месечна такса (за използваният от вас изчислителен ресурс на отдалечен клъстер високо производителни видеокарти).
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Отваряне на: