Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mikrotik hAP Mini Routerboard RB931-2nD Wireless N 3xPort Router RouterOS L4
#1
Някой има ли впечатления от Mikrotik hAP Mini Routerboard RB931-2nD Wireless N 3xPort Router RouterOS L4 ? Искам да го използвам за access point до 2 видео камери, както е известно 802.11ac и OPEN VPN не са сред силните страни на Mikrotik което е довело до ниската им популярност в Северна Америка.


[Изображение: Screenshot_from_2018_01_15_10_30_39.png]
Отговори
#2
Аз да ти кажа съм много доволен от микротик само че го ползвам за пптп връзка и ако дистанцията ти е проблем може да му добавиш външна антена по Лан пое
Отговори
#3
Около година ползвам MikroTik RouterBOARD 922UAGS-5HPacD 5Ghz 802.11ac и не мога да се оплача, за VPN e OK само с PPTP и SSTP. Въпреки, че ми се струва, че са доста далече от качеството на UBIQUITI произведени в USA
Отговори
#4
Подмених всичките ми МТ с UBIQUITI и забравих за поддръжка и човъркане Wink Става дума за тежки бриджове, едни мост с RocketM5 търкаля 130 РС-та !
Отговори
#5
Да, EdgeOS има доста предимства пред RoutersOS, използваният хардуер от UBIQUITI е доста по-качествен от този MikroTik. Да не споменавам, че Mikrotik нямат нито един документ разработен за хартиен носител и всичко е с препратки към WIKI. MikroTik се разпространява като секта със семинари в някакви затворени общества, инструкцииte които са онагледени с видeо обикновено са руски, арабски и латино диалекти на испанският език .... и е добро решение за тези които искат с минимален бюджет да направят от нищо нещо.
На мен посоченото устройство ми свърши перфектно работа, дори съм го наказал да стои в херметизирана кутия на вън където в момента е близко до -30 по Целзий но работи добре вече 10 часа.
Отговори
#6
Подмених двата МТ с един UBIQUITI който върши по-добра работа и има доста по-стабилен сигнал от двата заедно.
Повече няма да се прецаквам с европейски стоки. Angry
Отговори
#7
Тогава това ще ти върши работа Wink
https://play.google.com/store/apps/detai...nt.umobile
Отговори
#8
Аз чакам две Ubiquiti UniFi Access Point UAP-LR, 2.4GHz, 300Mbit, 27dBm, 2x2MIMO 3dBi, PoE+ да наситя офиса (много бетон, много нещо)
Отговори
#9
При мен Amazon Prime прави доставката същият ден ако поръчам преди обед Cool
Защо залагаш на 2.4 Ghz, a не на 5 Ghz където всичко е много по-бързо и стабилно? Ползвам 4К IPTV декодери през WIFI (802.11ac) и никога не съм имал проблеми, скоростта е същата като през кабел, рутера е в бейсмата на вторият етаж имам 90% от оригиналната скорост, сега с Ubiquiti и целият двор е ОК. Big Grin
Отговори
#10
кое е лошото при 5ghz? не са ли дебелите стени
Отговори


Отваряне на: