Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Скрейпване" на данни за епизодите
За да функционират нормално DVR приложенията, в EPG следва да има информация и за епизодите на сериалите в xmltv_ns формат. През WebGrab++ е възможно да постигнете това, но ще са необходими няколко стъпки:
Код:
index_temp_1.scrub {regex||(\d+) сезон||}
index_temp_2.scrub {regex||(\d+) епизод||}
index_temp_3.scrub {regex||(\d+) част||}
index_temp_4.modify {set|'index_temp_1'-'index_temp_2'-'index_temp_3'}
index_episode.modify {set(pattern="'S1'-'E1'-'P1'" 'index_temp_4' not == "--")|'index_temp_4'}
index_previousshown.modify {set('index_description' ~ "/п/")|true}
1. Извличаме във временна променлива данните за сезона. Препоръчително е да използваме регулярен израз, чрез който да отсеем само цифровата част, за да не стават грешки.

2. Правим същото за текущите спизоди.

3. Правим същото и за филмите, които са разделени на няколко части и в ТВ програмата фигурират като първа/втора/n-та част...

4. Обединяваме ги в обща променлива с някакъв разделител между тях (аз ползвам тире).

5. Подаваме систематизираните данни на WG++, като използваме посоченият pattern и допълнителното условие, четвъртата променлива да не съдържа само тиретата т.е. да има някакви данни изобщо.

По този начин каквато и част от наличните данни да имате за конкретното предаване, тези няколко реда ще я систематизират и подадат по подходящ начин, така, че да получите верен резултат. Например в сайтът имате "АБВ /1 и 2 епизод/" - тогава ще получите <episode-num system="xmltv_ns">.1.</episode-num> т.е. алгоритъма възприема само втори епизод, което е ОК, защото ако ТВ канала излъчва и останалите на двойки (3 и 4; 5 и 6...), DVR софтуера пак ще ги различава един от друг (въпреки, че според него, ще ги записва през един).

6. Последният ред търси за наличие на /п/ (може и друго да е във вашия случай) - индикатор за повторение на предаването. Може да поставите също и индикатор за премиера, ако източникът на разписанието маркира тези излъчвания по някакъв начин: index_premiere.modify {set('index_description' ~ "премиера")|true}
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Да добавя и аз нещо от моя емпиричен опит с Коди.

За съжаление, IPTV Simple Client (не знам другите ПВР-и как са) на Коди явно не се брои за DVR софтуер и не импортира инфото за епизодите от XML файла с ЕПГ-то в локалната база данни и съответно то не се визуализира никъде в Коди.

Но пък ако има такива данни импортирани по друг начин (ръчно) в базата данни, Коди ПВР-а ги визуализира.

Да не би това да е променено в "Лея"? Ако не може би би било добре да се направи адон/скрипт, който да импортира инфото в базата данни вместо Симпъл IPTV PVR-а.
За по-добра визуализация може би ще трябват и промени и по графичния облик, защото този по подразбиране визуализира много малко информация.
Отговори
Има два стандарта за структуриране информацията за епизодите към XMLTV спецификацията: xmltv_ns и onscreen. Вторият (onscreen)  е всъщност "както-дойде" и не е никакъв стандарт и затова приема инфо във всякакъв възможен синтаксис. Затова и никой DVR софтуер не работи с него, а само със стандарта - xmltv_ns. TVHeadend напълно поддържа xmltv_ns и информацията за епизодите се визуализира коректно в Kodi EPG Grid:
[Изображение: 2017_12_30_19_15_56.png]
[Изображение: 2017_12_30_19_15_50.png]

TVHeadend:
[Изображение: 2017_12_30_19_34_37.png]

PVR IPTV Simple Client не е никакъв DVR, а се води PVR (Personal Video Recorder), въпреки, че официално не поддържа дори и записи (бидейки пачната версия на PVR Demo addon-a на Kodi). Нищо повече не може от него, освен това, че предлага настройки за въвеждане на източници/пътища.
Истинският DVR трябва да е самостоятелно приложение/сървър, който да работи денонощно, дори и когато клиентите (Коди...) са изключени.

Както и harry_gg отбеляза, IPTV Simple addon-a не импортира почти нищо в БД на Коди и това е очаквано (предвид, че и демо addon-а "майка" също не го прави). Явно начин има, след като другите DVR-и се справят без проблеми с това. Колкото до това, каква част от въпросните метаданни се визуализират в Коди или друг EPG клиент, това е решение на скин дизайнерите им.
Отговори
https://launchpad.net/~nkvoronov/+archive/ubuntu/vdr
Отговори
xbmcbg, и аз съм чувал за VDR още във времената, когато започнаха да го интегрират в XBMC. Както и TVHeadend, така и той е Linux базиран сървър и затова не е интересен за потребителите на Microsoft. За разлика от TVHeadend обаче, има много по-стара и доказана архитектура, която трудно се поддава на промени. Няма поддръжка на IPTV (официално) а бъдещето е именно в IPTV като наследник на DVB-C телевизията и във VOD като наследник на телевизията като цяло. Разбира се това са мои "прозрения" и не сте длъжни да се съгласявате с мен.
Отговори
Весела Нова Година на всички!
Аз нямам нищо общо с Microsoft и категорично не съм сред неговите потребители Big Grin , при мен работи доста добре с тунер & IPTV. Който има желание може да го пробва
Отговори
Ти нали каза одеве, че използваш MythTV... Или едното е допълнение към другото?
Отговори
За да съм честен с вас основно ползвам MAG box. Могат да рабоят заедно и разделено погледни Overview of published packages на посоченият по-горе линк.
Отговори
Желаният ефект вероятно е да изглежда така:
[Изображение: DVR.png]

[Изображение: DVR.png]
Отговори

Отваряне на: