Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с SMB Share
#1
Здравейте. Нов съм тук. Попрегледах форума, но не видях тема за моят проблем.

Имам android box Tronsmart MXIII plus /Android 5.1.1/- супер съм доволен от машинката.
Позвам я предимно за филми и някоя и друга игричка.

Филмите са качени на външен хард диск закачен за рутера /TP-Link/.

В рутера съм сложил парола за достъп до харда.

Добавям си го като network location и всичко си работеше екстра. От известно време, не знам от кога точно, спря да помни паролата, с която достъпвам харда...
Изтривам  го като source, започвам пак да го добавям - IP адрес, споделена папка... и като стигне до въвеждане на user и pass казва, че няма такъв. А в настройките на рутера съответния потребител го има.
Интересното е, че като цъкна Cancel бутона при паролата, харда се добавя в списъка с източниците?!?
След това си добавям във Videos съответните папки от него : Movies, Serials и т.н. След което мога да вляза в тях през Коди и да гледам. НО! След рестарт на устройството достъпът до тези папки се блокира и пак казава, че няма такава парола. Полудях.
Пробвах с Kodi 17, 16,15, SPMC - едно и също.

Телефонът ми е с Android 4.4.4. Инсталирам Коди/SPMC на него  - хардът се добавя без проблем. Спирам - пускам Коди - всичко е наред.

Това ме води до мисълта, че някоя програмка на Box-a прави мизерии, или самия Андроид 5.1.1 ?!? Имах активирана SMB Share App - за да си достъпвам Android Box-a от компа/ телефона - спрях я. Спрях Xposed Framework-a, въпреки, че има инсталирани само 2 добавки в него и те нямат общо с мрежата.

п.п. Хардът се достъпва абсолютно безпроблемно от телефона, компютъра, таблета на жената. Също така няма проблем и на андроид бокса когато го достъпвам през ES Explorer.

Моля за някакви идеи.

Крайният вариант е да му направя Hard reset, но не ми инсталира и настройва пак всичко отначало - има доста игрички на хлапето :-).
Отговори
#2
В TP-Link рутера изключете защитата с парола на директорията. Ако искате да сложите парола на някоя монтирана в Коди директория е много по-надеждно да го направите през самото Коди. При опит за отваряне на заключената директория Коди ще ви пита за съответния ПИН код за отключването й. Коди>Меню "Система“>Интерфейс>Заключване с код>Заключващ код и настройки. Има доволно много настройки, а принципно споделената в LAN папка през рутера не би следвало да позволява достъп отвън - през Интернет, така, че споко. В най-добрия вариант може да споделяте харддиска през NFS протокол (не SMB) с whitelist за достъп по IP адрес и никой освен описаните няма да може да достъпва ресурса, освен ако не нацели валидно IP.

П.С: Използването на отделни профили, също е вариант за защита и е подходящо решение за многолюдно домакинство, където не ви оставят да си изгледате спортните новини на едно място Dodgy
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#3
(29-05-2017, 20:29)Majide написа:
В TP-Link рутера изключете защитата с парола на директорията....

Интересното е, че когато започна да ми прави този проблем се опитах да направя точно това. Оворих настройките на рутера, но се оказа, че вече съм махнал искането за парола за USB share-а на рутера...

А най-дразнещото е, че на телефона всичко работи идеално.

п.п. Сложил съм парола като малко допълнителна сигурност от към външен достъп. В рутера има опция за FTP достъп, но съм я изключил, така че наистина не може да се достъпи харда извън домашната мрежа, но все пак.

Ще пробвам пак...Ако не стане - пускам "гумичката".
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблем с Коди RAKCHO 16 1,380 , 15:56
Последна публикация: rtk
  Проблем с Bulsatcom Fusion tv след ъпдейта от 2024 година eurii 3 137 15-04-2024, 15:07
Последна публикация: eurii
  Kodi проблем с торенти FS 4K Max crusheraaa 14 2,949 02-04-2024, 13:17
Последна публикация: Aashvi78
Wink Проблем с Kodi за AppleTV undeath 4 1,251 29-02-2024, 05:07
Последна публикация: sarika78
  Проблем с субтитри kaneto007 3 485 21-02-2024, 17:21
Последна публикация: martinstz

Отваряне на: