Здравейте гостенино! Вход Регистриране


Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Тунери
#1
Може би аз не съм намерил из форума, може би няма информация. Та интересно ми е, за TVH сървъра по какъв начин влиза входната телевизия? Какъв вид телевизия се ползва (ако не са збранени споменаването на имена), през какви тунери или ресийвъри.
Може аз да съм в грешка но при кодирани сигнали, тунерите задължително ли са със слотове ?
Споделете своя опит.  Rolleyes
 
Отговор
#2
Като за начало, може да изгледаш видеото сложено в официалната тема за TVHeadend - озвучено е на български (звука е зле, но се разбира).

Тунери стават всякакви: PCI/PCI-Express, USB, мрежови, сателитни, DVB-T/C... каквото имаш. Поддържа се също и IPTV. По отношение на кодираните канали, ако успееш да ги подкараш на официалния софтуер към твоя тунер, ще тръгнат и на TVHeadend. С тунери работи по-стабилно, отколкото с IPTV. Принципно може всичко, освен да "върти мотор на чиния".
[Изображение: notrobosmall.jpg]
 
Отговор
#3
Аз бих казал така: може да работи с всякакви тунери, които имат драйвери (фърмуер) за операционната система на която ще въртиш Tvheadend-а. Преди да купя моя сателитен USB тунер, разучих точно кое ще ми свърши работа.
 
Отговор
#4
А какъв тунер можете да ми препоръчате за цифрова кабелна телевизия, с кодировка конакс грифин, самата карта не е Pear със модула.
По конкретно става дума за Нетуоркс Русе.
 
Отговор
#5
(27-01-2017, 01:02)Binqta написа: А какъв тунер можете да ми препоръчате за цифрова кабелна телевизия, с кодировка конакс грифин, самата карта не е Pear със модула.
По конкретно става дума за Нетуоркс Русе.

Искаш да гледаш цифрова кабелна на компютър?

(27-01-2017, 01:02)Binqta написа: А какъв тунер можете да ми препоръчате за цифрова кабелна телевизия, с кодировка конакс грифин, самата карта не е Pear със модула.
По конкретно става дума за Нетуоркс Русе.

Погледни тук.
 
Отговор
#6
Ако искаш нещо което работи с всички видове активни операторски карти,  LNBF & professional switches единственият добър избор е DIRECWAY

[Изображение: direcway.png]
It's not my job to blow sunshine up Your ass.
 
Отговор
#7
xbmcbg ще те помоля да даваш  линкове за техника която може да се намери  във Европейския съюз. Пича иска да гледа Българска кабелна  телевизия  и има желание евентуално да си закупи платка   която  може да се купи за около 200 лева да речем. Във Канада и USA  може да има много работи дето  при нас ги няма . Ето тук се продава едно тунерче като за теб изгодно Тунер
[-] The following 2 users Like Alkatrazbg's post:
  • Binqta, Majide
 
Отговор
#8
Това което съм посочил по-горе работи без проблеми в България, тествано е и с трите ви сателитни оператори, не му пука дали картите са били "женени" преди това за точно определен ресивър

За кабелна телевизия -  HDHomeRun products available in your region имат и разработен собствен PVR за коди.

За тези който искат и двете (кабелна и сателит) slingbox - не изисква никакви задълбочени познания, включваш и гледаш
It's not my job to blow sunshine up Your ass.
[-] The following 2 users Like xbmcbg's post:
  • Binqta, ZZlatev
 
Отговор
#9
Не знам кога и с кои оператори наши си ползвал тия джаджи,но като пуснеш карта на Виваком или Мтел която да не е женена за конкретен приемник ела ми се обади да те почерпя. Никой в България няма да си купи предложените от теб джаджи за тази цена. За тази цена или ще си плати 5 години напред абонамента за някой оператор и ще гледа или ще си пусне шер за 10 години напред Smile Има кабелни оператор които предлагат не кодирани 70-80 канала в мрежите си и с DVB-C можеш да си ги рилейнеш кат стой та гледай.
[-] The following 1 user Likes Alkatrazbg's post:
  • ZZlatev
 
Отговор
#10
Продължавай да се ограмотяваш, но не от форуми в който основно се отговаря на въпроси от типа как да ми се покаже ЕПГ на коди  Idea
Това за което пишеш касае само операторски ресивъри (друг е въпроса, че в България такива не използва нито един оператор, всички оператори са с боксове гаражно изпълнение с изнесен и лесен достъп за JTAG)  в които оператора е заложил забрана за вътрешна размяна на картите между неговите модели ресивъри. Това не се отнася за качественият "thirt party" хардуер който лесно заобикаля тази забрана.
От години пишеш за SMW, а притежаваш втора употреба МАГ бокса от няколко месеца  Big Grin , погледни малко по-далече от носа си и не слагай всички под един и същ знаменател.
It's not my job to blow sunshine up Your ass.
 
Отговор
  


Отваряне на: