Здравейте, на всички искам да споделя с вас едно скриптче, което направих с цел тренировка но ако може да свърши работа на някой чувствайте се свободни да го правита каквото искате .
Скирптчето има за цел да попълни User Icon колоната в tvHeadend, скрипта на теория би трябвало да работи със всякакъв вид сървиси стига Map-a във channels.json да бъде попълнен коректно. Аз ползвам IPTV-то на Булсат и картата е съборазена с Service Name Колоната във DVB Inuts > Services таб-а вижте картинката.
Ако искате да добавите ново лого е достатъчно да го добавите във channels.json и да посочите пътя до логото
http://prntscr.com/dcd3ds
За да работи скрипта правилно трябва да се посочат директроиите в който tvHeadend-a пази конфигурациите на каналите и сървисите за ОпенЕлек тези директории се намират на следните места
Channels - Канали
Ред: 5 на скрипта
Muxes - Муксове(нз дали е така на Български )
Ред: 6 на скрипта
Забележка часта MD5 hash-a (3a59055ab96600f2f22909550edd21e0) - тази част от пътя при вас ще е различна но това е нормално важно е пътят да бъде посочен както е показано по-горе.
Запазате промените.
Това е после остава само да изпълните файла със следната команда
След това рестартирате KODI в моя случай рестартирам, цялото распбери и логотата сe появяват.
Ако има въпроси съм насреща
Скирптчето има за цел да попълни User Icon колоната в tvHeadend, скрипта на теория би трябвало да работи със всякакъв вид сървиси стига Map-a във channels.json да бъде попълнен коректно. Аз ползвам IPTV-то на Булсат и картата е съборазена с Service Name Колоната във DVB Inuts > Services таб-а вижте картинката.
Ако искате да добавите ново лого е достатъчно да го добавите във channels.json и да посочите пътя до логото
http://prntscr.com/dcd3ds
За да работи скрипта правилно трябва да се посочат директроиите в който tvHeadend-a пази конфигурациите на каналите и сървисите за ОпенЕлек тези директории се намират на следните места
Channels - Канали
Ред: 5 на скрипта
Код:
channels_dir = glob.glob("/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.multimedia.tvheadend/channel/config/*")
Muxes - Муксове(нз дали е така на Български )
Ред: 6 на скрипта
Код:
muxes_dir = '/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.multimedia.tvheadend/input/iptv/networks/3a59055ab96600f2f22909550edd21e0/muxes'
Забележка часта MD5 hash-a (3a59055ab96600f2f22909550edd21e0) - тази част от пътя при вас ще е различна но това е нормално важно е пътят да бъде посочен както е показано по-горе.
Запазате промените.
Това е после остава само да изпълните файла със следната команда
Код:
python logos2.py
След това рестартирате KODI в моя случай рестартирам, цялото распбери и логотата сe появяват.
Ако има въпроси съм насреща