Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WebGrab+ - конфигурация и настройки на ini файлове
Днес реших (от скука) да погледна какво става с Webgrab++ за употреба от TVH
Нова версия от януари 2021, супер и .... вече има лицензии?

Код:
cat WGLicense.log.txt
[        ] WebGrab++ license request and update log
[        ] 2021/02/10 14:52
[        ]
[Warning ] No License request in WebGrab++.config.xml
[  Info  ] Consider to add a license request , like this:
[  Info  ] <license wg-username="your username" registered-email="your email" password="license password"/>
[  Info  ] The program will run with performance settings : 'default'
[  Info  ] License check .. done
[        ]
[        ] Actual settings of the various licenses (may change from time to time) :
[        ]
[        ]                  default          donator_license  donator          registered_user  un_registrd_user  developer
[        ] channels/ini      20                250              50                30                20                1000
[        ] channels total    20                250              50                30                20                1000
[        ] siteinis          2                15                10                3                2                100
[        ] decryption keys  without userkey  enabled          enabled          enabled          without userkey  enabled
[        ] decryption mode  legacy (V2)      new (V3) & (V2)  new (V3) & (V2)  legacy (V2)      legacy (V2)      new (V3) & (V2)
[        ] index only        yes              no                no                no                yes              no
[        ] postprocess MDB  disabled          enabled          enabled          disabled          disabled          enabled
[        ] postprocess REX  disabled          enabled          enabled          enabled          disabled          enabled
[        ] debug            False            False            False            False            False            True
[        ] show details *    ttd              full              full              ttsd              ttd              full
[        ] update mode      force            all              all              light            force            all
[        ] channel delay    4 secs            0 secs            0 secs            2 secs            4 secs            0 secs
[        ] index delay      4 secs            0 secs            0 secs            4 secs            4 secs            0 secs
[        ] show delay        2 secs            0 secs            0 secs            1 secs            2 secs            0 secs
[        ]
[        ] * showdetails : 'tt = times & title, 's' = subtitle, 'd' = description
[        ]
[        ] license update interval time : 168 hours

Това от кога е така ?

Не че е проблем за 5€, просто ми стана интересно.
Отговори
(10-02-2021, 16:58)Topper написа: ...какво става с Webgrab++ ...Нова версия от януари 2021, супер и .... вече има лицензии?...Това от кога е така ?...
 Така е още от v.3.0 насам. Вариант е да ползваш стара версия (v2.1) и да си пишеш сам siteini-та, без лицензи и без криптиране. Техните "нови" siteini-та обаче са всичките криптирани и на стара версия (без лиценз) няма да тръгнат. Бизнес.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
Здравейте! До скоро си генерирах сам .xml файл от vivacom, но вече не тегли никаква информация. Има ли нов .ini файл за виваком? Знам че има готов .xml файл от вивата, но там са по-малко програми. И бях си променил имената в конфиг файла за да ги разпознавам, затова предпочитам сам да го генерирам. Имам лиценз за Web Graber.
Отговори
(07-12-2021, 18:05)milstan написа: Здравейте! До скоро си генерирах сам .xml файл от vivacom, но вече не тегли никаква информация. Има ли нов .ini файл за виваком? Знам че има готов .xml файл от вивата, но там са по-малко програми. И бях си променил имената в конфиг файла за да ги разпознавам, затова предпочитам сам да го генерирам. Имам лиценз за Web Graber.

Виж тука дали няма да ти помогне нещо! : https://github.com/SilentButeo2/webgrabp...k/Bulgaria

М/у другото, ако сам и правиш листата, има и друг вариант за промяна на имената!
Отговори
Точно този .ini файл ползвам, но вече не работи. За имената, в момента единствено съм се сетил да заменям секцията </channel> в готовия .xml файл.

<channel id="БНТ 1 HD">
<display-name lang="bg">БНТ 1 HD viva</display-name>
</channel>
Отговори
Защо siteini-тата за WebGrab++ след време се "чупят" !?

Цитат на колегата doglover>
Цитат:Страниците с разписание за само един канал нямат добра репутация.

Те спадат в една от следните две категории:

1. Уебмастъра има съвсем малко време.
Такива сайтове се поддържат лошо и често се забравя да им се "качи" актуално разписание.

2. Уебмастъра има прекалено много време.
Уебмастъра научава нови трикове всяка седмица и разбира се трябва да ги приложи.
Такива сайтове се променят постоянно.

Много точно казано Big Grin Angel Tongue
Отговори
Здравейте , ползвам сравнително от скоро webgrab. Платих донейт, но пак ми остана канал без epg - Nostalgia. В siteini.pack към България работят vivacom.ini , tvbox.ini, тв-програма.ini и tv.dir.ini, но и в сайтовете им не виждам да поддържат epg за Nostalgia , за да добавя ID ред в channels. Единствено в дневник го има, но ini файла не работи сигурно от години. Някой има ли xml източник на този канал или работещ и поправен индекс за dnevnik.ini .
Отговори
Заповядай:
Код:
**------------------------------------------------------------------------------------------------
* @header_start
* WebGrab+Plus ini for grabbing EPG data from TvGuide websites
* @Site: dnevnik.bg
* @Revision 0 - [16/11/2016] Harry_GG
*   - creation
* @Remarks:
* @header_end
**------------------------------------------------------------------------------------------------

site {timezone=Europe/Sofia|maxdays=3|cultureinfo=bg-BG|charset=UTF-8|titlematchfactor=90}
url_index{url|http://www.dnevnik.bg/sled5/tv/|channel|/|urldate|}
urldate.format {datestring|yyyyMMdd}
index_urlchannellogo.modify {addstart|http://logos.epg.cloudns.org/'config_xmltv_id'.png}
index_urlchannellogo.modify {cleanup(style=lower)}
*
index_showsplit.scrub {multi|section class="block-channel|<tr>|</tr>|</section>}
index_start.scrub{regex||td>(\d\d:\d\d)<||}
index_title.scrub{single(includeblock=2)|<td|>|<|/td>}
**  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _  _
**      #####  CHANNEL FILE CREATION (only to create the xxx-channel.xml file)
** Follow the guied http://www.webgrabplus.com/documentation/configuration/sitechannelsxml
** enable the next four lines to create a channel list (file needs editting)
** @auto_xml_channel_start
*scope.range {(channellist)|end}
*url_index{url(debug)|http://www.dnevnik.bg/sled5/tv/}
*index_site_id.scrub {multi()|class="tvproglist">|for="channels|"|</ul>}
*index_site_channel.scrub {multi()|class="tvproglist">|prgs">|</label|</ul>}
*end_scope
** @auto_xml_channel_end

и инвокъра:
Код:
<channel update="i" site="dnevnik.bg" site_id="335_Nostalgia" xmltv_id="NOSTALGIA">NOSTALGIA</channel>
Отговори
Thumbs Up 
Благодаря Majide  , да си жив и здрав.
Отговори

Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  WGmulti за WebGrab++ harry_gg 21 440 21-01-2017, 01:39
Последна публикация: ZZlatev

Отваряне на: