Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронно разпащане с epay.bg
#21
Не съм плащал нищо за електронния сертификат, когато си направих акаунт преди 7-8 години.
Пожелавам ти скорошно и приятно пенсиониране. Между другото те смятах за някоя малка надувка, която от няколко години живее в чужбина и вече е голямата работа. Явно съм бил в грешка.... моите уважения и наздраве. Smile
Отговори
#22
Конкретен пример за ипей и изипей - Два пъти ми се е случвало и налагало до сега да тегля пари от картата на жена ми през ипей=>изипей . Картата е Виза от Пощенска банка . Първия път беше повече за пробата отколкото поради нужда - такса 1 лев, ипей тегли 50 лв от картата на жена ми и я превежда по моята сметка(егн) в изипей, като аз отивам на каса и ги тегля.
Втория път беше по-интересен , загубих картата на жена ми, и когато и преведоха заплатата трябваше да изтегли парите на каса . Представете си усмивката на жена ми , когато в офиса на банката и казали, че за 100 лв теглене на каса ще дължи 10 лв такса Smile Звънна ми, и след 10 минути парите бяха на касата на изипей и тя си ги взе срещу левче.
В момента, дебитната ми карта е към пощенска банка(пак виза), и ме дерат с такса (0.20-1.5 лв) при всяко движение по нея - дебит, кредит, за всичко ме таксуват с такса, даже оня ден видях и такса за такса ... И това е през е-банкирането, а не през ипей... Плащане на пос терминал - такса, плащане онлайн - такса, теглене - такса...
В Уникредит ми искаха 5 евро такса на месец за Е-банкирането... В Райфайзен също ми искаха пари за банкирането(нямам спомен колко)...

Че ни е скапана системата, че ни е скапана държавата, така е, само че ще кажа, че е скапана заради хората в нея, а не заради нещо друго... Докато търпим тия неща, ще се радваме на системи като ипей, които според някой са супер скапани, но в актуалната бг цивилизация са хиляди години пред банките или поне по-евтини от тях...
Отговори
#23
ОББ (с КЕП), Алианц(с токън), ЦКБ (с КЕП), Уникредит(със сертификат), Райфазен (с КЕП) - няма такса за е-банкиране. Повечето от тях имат и мобилни приложения, та не ти трябват и подписи и сертфикати, най-вече досадното преиздаване и таксите за това ВСЯКА година.
Обаче пък те таксуват за SMS-ите като стой та гледай, по едно време бях забелязал, че стигнах до 20-25лв за SMS-и на месец и предприех злобно закриване на сметки, рязане на кредитни карти и от където мога се откачих. Сега от една банка плащам комунални сметки, от друга пазарувам онлайн (+PayPal) и те това е.
Още днес ПАК ще искам анулиране на данните ми в епей, пък да видим...

ПП: Стар навик е някоя банка да реши, че им трябва и телефона ти за банкиране или токън у-во, или че няма да предлага е-банкиране, защото някакви "руски хакери са хакнали всички KEП" и те не поемат отговорност за транзакциите и т.н. и т.н. примери.
ПП2.Завиждам на колегата за ранното пенсиониране.... въпреки, че имаме един и същи стаж, по нашите мили закони ще поработя още ~20г :/
Отговори
#24
@TUISTERa
Човече, ти буквално си се оплел като пиле в калчища Smile
Нека първо да уеднаквим понятията :
"VISA" "AMERCAN EXPRESS"" са финансови институции които предлагат свои продукти навсякъде по света.

"VISA" - от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане(Green machine, Interlink or PLUS)  

"AMERICAN EXPRESS" -  от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане (American express)        

"MASTERCARD" от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане(Cirrus, Maestro, Interac)

Най-популярните карти за електронно разплащане които те издават са:
       
"DEBIT CARD" - използва се да обслужва твоите лични потоци които си предоставил на банката за съхранение/управлени, най-използваните форми са "средства за разплащане" и "средства за спестяване - носят ти лихва"

"CREDIT CARD" - средства на банката предоствени ти от нея за използване при определени условия и след като си получил нейното доверие при доказана  благонадежност

"LINE OF CREDIT" сума която ти е отпусната от банката за дълъг период от врме с много малка лихва (при мен 1% повече от основният лихвен процент на банката в годишен план). Лихва дългжиш само за изтеглената сума.

Нормалните банки ти издават и "ЧЕКОВЕ" към всяка една от картите без значение каква е тя в случай, че търговеца не разполага с POS устройство за определената от тях система за разплащане или такова липсва.

Тегленето на "КЕШ" независимо от коя кредитна карта е равно на самоубииство - лихвите са заробващи, започват да се начисляват от момента на транзакцията и се спират при 100% изчистване на всички задължения към картата !!!!

Както се казава на английски:keep reading и когато се подготвиш съм готов да продължим! Не съм убеден че банкова терминология е възможно да се чете с помоща на автоматичен преводач поради своите специфичности.
Нямам финансово образование, това в Америка/Канада се преподава на децата като отделна дисциплина в 7-ми или 8-ми клас.

*** Написаното без изключения важи за Франция, Англия, Канада и Америка тествано лично с минимален период от 3 години.
Отговори
#25
Виж, няма нужда да ми обяснява каквото и да е , обяснавам ти аз какво е в БГ. Имам Американ Експрес, Виза Кредитна, Виза Дебитна, имах Мастър кард, имам и Маестро, имам и Виза Електрон. Знам какво е кредит и дебит, няма нужда да ми обяснаваш каквото и да е, нека приключим спора, понеже ти на мен от няколко поста ми обясняваш колко съм тъп, е не съм чак толкова тъп, разбрах ти намека... Айде със здраве и успешно пенсиониране, явно там където се намираш след 50-тата година не ги смятат за работоспособни и ги пенсионират... Лека и благодаря за обидата...
Отговори
#26
(28-09-2016, 15:28)Topper написа: ОББ (с КЕП), Алианц(с токън), ЦКБ (с КЕП), Уникредит(със сертификат), Райфазен (с КЕП) - няма такса за е-банкиране. Повечето от тях имат и мобилни приложения, та не ти трябват и подписи и сертфикати, най-вече досадното преиздаване и таксите за това ВСЯКА година.
Обаче пък те таксуват за SMS-ите като стой та гледай, по едно време бях забелязал, че стигнах до 20-25лв за SMS-и на месец и предприех злобно закриване на сметки, рязане на кредитни карти и от където мога се откачих. Сега от една банка плащам комунални сметки, от друга пазарувам онлайн (+PayPal) и те това е.
Още днес ПАК ще искам анулиране на данните ми в епей, пък да видим...

ПП: Стар навик е някоя банка да реши, че им трябва и телефона ти за банкиране или токън у-во, или че няма да предлага е-банкиране, защото някакви "руски хакери са хакнали всички KEП" и те не поемат отговорност за транзакциите и т.н. и т.н. примери.
ПП2.Завиждам на колегата за ранното пенсиониране.... въпреки, че имаме един и същи стаж, по нашите мили закони ще поработя още ~20г :/

Наборе, ти всичко детско в мен разби май всиките ми парички ще трябва да си останат там където са и сега, просто трябва дa договоря с банките преференциални условия за банкиране с България.
Какви са тези цени за SMS ? Тук при предплатена SIM карта плащаш и входящите обаждания, но SMS във всиките му вариации вдодящи и изходящи са безплатни  Angry , работят дори и при изчерпан лимит. Явно ще ми излиза по-евтино да плащам на сегашните тарикати допълнителните 20$ за план "Номад" който практически те прави безлимитен навсякъде по света.

Твърдо реших като теб, че не желая да уча нови технологи да правя месечно няколко хиляди километра полети до Токио, Сеул, Делхи ... а да си почистя пушките и такъмите за риба (сезона на сьомгата е в разгара си). BTW и тук пълната пенсия е на 67, но при около 60% данъци е по-добре "малка" пенсия като гръцки пенсионер от времената преди кризата важното е да се получава дълго.

(28-09-2016, 21:13)TUISTERa написа: Виж, няма нужда да ми обяснява каквото и да е , обяснавам ти аз какво е в БГ. Имам Американ Експрес, Виза Кредитна, Виза Дебитна, имах Мастър кард, имам и Маестро, имам и Виза Електрон. Знам какво е кредит и дебит, няма нужда да ми обяснаваш каквото и да е, нека приключим спора, понеже ти на мен от няколко поста ми обясняваш колко съм тъп, е не съм чак толкова тъп, разбрах ти намека... Айде със здраве и успешно пенсиониране, явно там където се намираш след 50-тата година не ги смятат за работоспособни и ги пенсионират... Лека и благодаря за обидата...

Извинявай ако с нещо съм те засегнал или наскърбил !!!!!!
Не съм имал такава цел и невиждам къде и как съм го направил, просто исках да проведем нормален диспут по нормален начин с тази цел пожелах синхронизиране на термините защото имам чувството, че въпреки факта, че пишем на български език говорм за различни неща.

Извинявай отново!!!
Отговори
#27
В момента в който започна да ми казваш , че изпозлвам преводач, разбрах че не четеш какво пиша а търсиш да ми обясниш какво знаеш ти. Айде лека, а на жена ми дебитната карта е виза и не трябва да е такава таксата за теглене от сметката и !!! А ти като не четеш какво ти пишат другите ги обиждаш, просто защото си мислиш, че те не знаят . И ако не можеш да разбереш къде си ме обидил просто продължи нататък, аз така ще направя, пък нека да не знам какво е дебит и какво кредит... И ако искаш ела да ме отплетеш , щом си толкова напред... та ти дори не се опитваш да вникнеш какво пиша, ами бързаш да ми обясняваш как ти знаеш нещо без да имаш подобно образование, а аз горкия нищо не съм разбрал... Харесва ми подобно самоизтъкване, явно е че с тебе на една маса можем да седнем и да изпием две бутилки ракия без да се разберем (аз съм същия спокойно)
Отговори
#28
Smile Green machine, Interlink, PLUS не са системи за междубанкови преводи.
Иначе съм фен на ePay по следните причини които никоя друга финансова институция не ми предлага в комплект
- Разплащателна сметка без такса
- flat rate за междубанкови преводи
- Плащане на сметки безкасово
- Межународни разплащания директно от сметката

п.с. Ако случайно науча комбинацията ти Username Password за paypal и ти имаш регистрирана карта спокойно мога да я източа. Ако аз ти дам моите UP за epay, дори и да успееш да се логнеш вероятноста за което клони услилено към нула, ти просто ще си обзървър на финансовите ми операции

п.п.с. Електронно банкиране от банка - само когато съм сигурен, че банката си е свършила достатъчно добре работата и няма да ми позволи да си пренасям сертификата където си поискам.  Wink
Отговори


Отваряне на: