Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с мрежата за интернет
#1
Здравейте! Имам следния проблем: на таблет и два тв бокса с Андроид съм инсталирал мултимедийния плеър Коди с няколко добавки към него за телевизия и филми. При една обаче от известно време имам проблем с удостоверяването и влизането. Това обаче се случва само при едни мрежи, а при други работи безотказно. По принцип на мобилна мрежа не работи, а на уайфай на едни да, на други не. Не мога да си обясня на какво се дължи това. До преди месец работеше с всички мрежи. Ще бъда благодарен ако някой ми помогне в този казус.Опитвах с различните версии на Коди, но без резултат.
Отговори
#2
Проблемът ви не е в Коди инсталациите, нито в добавката, която "се прави на интересна".

Естество на проблемите:
1. Разходите за стрийминг на VoD и TV доставчиците се поемат от интернет доставчиците, които от своя страна отказват (без компенсация за това) и в крайна сметка блокират достъпа на потребителите до арогантните доставчици на съдържание;
2. Самите VoD и TV доставчици, веднъж засекли интернет мрежата, през която сте се регнали за първи път в тяхната стрийминг услуга, "разпознават" всяко влизане от друга мрежа, като споделен акаунт т.е. опит за пиратстване. Естествено в повечето случаи това "разпознаване" блокира достъпа на напълно легитимните потребители, отишли някъде другаде на екскурзия или дори влизането им през вторият им интернет доставчик (много домакинства вече имат поне по два доставчика, от първата Ковид-карантина насам)...

И в крайна сметка, всички сме наясно с проблема, но няма ние какво да направим, защото VoD и TV стрийминг доставчиците отказват да си плащат на интернет доставчиците нито с пари, нито с технологичен ресурс (монтаж на локален рестриймър примерно, за да бъде трафикът вътрешен, а не външен)  Sad
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#3
Да, но в конкретния случай си мисля, че проблемът не идва от интернет-доставчиците, а от така наречените от вас ВОД и ТВ доставчици и ще се аргументирам затова:
1. Това прекъсване се случи по едно и също време и то не само в България, а в доста други страни което няма как да бъде синхронизирано от интернет -доставчиците.
2. С едно и също устройство с дадена мрежа се влиза безпрепятствено, с друга не.
Според мен без да твърдя, че съм компетентен толкова с мрежите и компонентите им си мисля, че е променено нещо в самия адон за Коди от тези които го разпространяват в Мрежата и една мрежа го възприема без проблеми и дава възможност да се логна към нея, а друга го отхвърля.
Въпросът е би ли могло всеки потребител да внесе корекция в този адон или в мрежата си която не го приема така, че да се получат нещата. Някак си не ми се вижда реално за 1-2 дена толкова интернет-доставчиците от различни страни да се организират и спрат достъпа.
Отговори
#4
По т.1 имате право: прекалено голямо съвпадение е, че да е случайност;
Колкото до т.2., в Коди добавките, ние - програмистите не влагаме елементи за ограничения по Геолокация. Това се прави на ниво сървър в самото API на стрийминг услугите. След като сам потвърждавате, че "с дадена мрежа се влиза безпрепятствено, с друга не" и това в една и съща държава, обяснението е именно това, което ви написах в предишния ми пост, т.1. Представете си тръбопроводите за газ. Същото е с връзките между интернет доставчиците. Ако договорът не е сключен срочно за определено време, той се сключва за определен трафик в определена дестинация. Когато бъде изпълнена заложената квота(количествена или финансова), кранчето се врътва автоматично. Възможно е нещо подобно да се е случило във вашата ситуация, която описвате. А защо не е спряла връзката при всички външни доставчици, а само при някои... Сигурно се питате това. Ами всеки доставчик сам си решава откъде му е най-изгодно да си внася външния трафик, къде да се свърже към точки за обмен на трафик (като BIX.BG - това не е реклама; давам него за пример, не защото е единственият, а защото е най-познат в България). Един местен доставчик може да е свързан към Унгария, друг към Румъния, трети към Гърция и т.н. всеки, където му е най-изгодно и удобно. И в крайна сметка, ако някъде е врътнато кранчето, на всички по-нататък по тази верига им прекъсва само трасето до въпросната услуга/локация, която е превишила квотите. Разбира се има и много по-оптимални маршрути, но те са и по-скъпи и затова биват игнорирани.
Може да погледнете последния ми пост в темата за A1 Explore TV, където се възмущавам, че системата им разпознава устройството ми, все едно, че е в друго домакинство и ми отказва достъп до услугата.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#5
След като не може да се направи нищо по самото приложение, а за смяна на интернет -доставчика още повече защото има срочни договори решението какво може да бъде?
Може би ползване на VPN връзка свободна или платена? За друго не сещам сега.
Отговори
#6
(27-11-2022, 17:08)ROBERT написа: ...решението какво може да бъде?
Може би ползване на VPN връзка свободна или платена? За друго не сещам сега.
 Точно така. VPN връзка (може и безплатна услуга, но от доверена компания) или Proxy Server (задължително ползвайте абонамент към доверена компания, защото всички безплатни ви сканират трафика и крадат засечените ваши акаунти и други лични данни).

Вариант е също, някъде в друго жилище, вила или дори на село "при баба" да си сложите едно Raspberry Pi, да го свържете към интернет (плащате си този абонамент) и на това устройство да си вдигнете ваш собствен VPN server.

П.С: За някои услуги, Proxy няма да свърши работа, защото то тунелира само HTTP/HTTPS протокола през стандартните портове. Ако стрийминг услугата ползва и други портове, заявките към тях ще идват от истинското ви IP и всички усилия за маскировката ще са напразни Dodgy
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#7
Hi Guys

The most common problem with the internet is a slow connection. This can be caused by a variety of factors, including bandwidth limitations, distance from the server, or insufficient hardware. Other common problems include difficulty connecting to certain websites, disrupted service, and security issues..
Отговори
#8
(26-11-2022, 20:03)ROBERT написа: Здравейте! Имам следния проблем: на таблет и два тв бокса с Андроид съм инсталирал мултимедийния плеър Коди с няколко добавки към него за телевизия и филми. При една обаче от известно време имам проблем с удостоверяването и влизането. Това обаче се случва само при едни мрежи, а при други работи безотказно. По принцип на мобилна мрежа не работи, а на уайфай на едни да, на други не. Не мога да си обясня на какво се дължи това. До преди месец работеше с всички мрежи. Ще бъда благодарен ако някой ми помогне в този казус.Опитвах с различните версии на Коди, но без резултат.
Интернет е обширна мрежа от взаимосвързани компютри и устройства, които ни позволяват да комуникираме, да имаме достъп до информация и да изпълняваме различни задачи онлайн. Проблеми с интернет мрежата обаче могат да възникнат поради набор от фактори като лоша връзка, проблеми със сървъра или проблеми с устройството на потребителя.

Когато възникнат проблеми с интернет мрежата, потребителите може да изпитат бавна скорост на връзката, прекъсване на връзката или затруднен достъп до уебсайтове или онлайн услуги. За да разрешат тези проблеми, потребителите могат да опитат стъпки за отстраняване на неизправности, като нулиране на модема или рутера, проверка на мрежовите настройки или свързване с доставчика на интернет услуги за помощ.

Важно е да се отбележи, че проблемите с интернет мрежата могат да бъдат причинени и от заплахи за киберсигурността, като злонамерен софтуер или опити за хакване. Ето защо е изключително важно да имате подходящи мерки за сигурност, за да защитите вашите устройства и данни, когато използвате интернет.
Отговори
#9
(27-02-2023, 14:40)Leenaa написа: Hi Guys
The most common problem with the internet is a slow connection. This can be caused by a variety of factors, including bandwidth limitations, distance from the server, or insufficient hardware. Other common problems include difficulty connecting to certain websites, disrupted service, and security issues. WhatsApp Aero

Бавната скорост на интернет е разочароващ проблем за много интернет потребители, причинен от различни фактори. Наред с това, свързаността, прекъсванията на услугите и опасенията за сигурността също са преобладаващи проблеми, които изискват внимание за безпроблемно онлайн изживяване.
Отговори
#10
Изпитвате проблеми с интернет връзката, може би поради претоварване на мрежата или технически проблеми. Свържете се с доставчика на услуги за помощ. Досадно е да се справяте с прекъсвания и да се надявате, че бързото решение ще върне непрекъснатата интернет връзка.
top follow
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
Wink Проблем с Kodi за AppleTV undeath 4 1,116 29-02-2024, 05:07
Последна публикация: sarika78
  Проблем с субтитри kaneto007 3 342 21-02-2024, 17:21
Последна публикация: martinstz
  Проблем с Коди RAKCHO 11 893 19-02-2024, 21:08
Последна публикация: Majide
  Проблем с Kodi и Zamunda Kose 1 549 19-12-2023, 16:34
Последна публикация: martinstz
  Kodi проблем с торенти FS 4K Max crusheraaa 13 2,580 12-10-2023, 23:50
Последна публикация: martinstz

Отваряне на: