Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Препълване на вътрешната памет с временни файлове
#1
Lightbulb 
Използвайки Kodi, той постоянно трупа кеширани изображения в профилната директория на потребителя. Колкото повече списъци с видеа, песни и прочие преглеждате, толкова повече миниатюри се съхраняват локално във вътрешната памет на устройството. Повечето по-евтини Android Box-ове разполагат с ограничено количество "дисково" пространство. Една част от хората прибягват до регулярно изтриване на тези файлове, за да олекотят устройството и самия Kodi. За целта използват python script-a texturecache.py, но сега няма да говоря за него. Друга част решават, че устройството се е "наживяло" и вече не работело добре и затова си купуват ново, също по-евтинко и също с малко памет и процеса се повтаря oтново и отново...

Има и трети вариант> Добрият стар план C:

Може да зададете/монтирате външна директория с достатъчно капацитет, конкретно за миниатюрите. Прочетете повече как става това ТУК.

На едно мое устройство съм въвел в advancedsettings.xml следните настройки:
Код:
<advancedsettings>
    <pathsubstitution>
        <substitute>
            <from>special://profile/Thumbnails/</from>
            <to>/var/media/SDCARD/Thumbnails/</to>
        </substitute>
    </pathsubstitution>
</advancedsettings>
и всички изображения се съхраняват на външната памет SDCARD. Препоръчително е да използвате бърза мемори карта или флашка включена през USB3, за да не забавят операциите по четене и запис в паметта и оттам работата на цялото Kodi !

А какъв е план D?:

Инсталирайте операционната система на устройството върху външна памет (не ползвайте вградения Android) и просто работете върху тази бърза външна памет, предварително и внимателно избрана с голям капацитет. Така няма да имате проблеми с изчерпване на свободното пространство.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Отваряне на: