Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Правила на форума
#1
По повод пускането тема на английски език, и последвалите забележки в нея както и заключването и от екипа, ще изразя надолу мнението си:
Изключително съм изненадан, как е възможно да се правят забележки относно използвания език на списване във форума , при положение че това никъде не е упоменато в правилата.
Уважаеми администратори, когато имате някакви изисквания е редно да ги опишете в правилата на форума, а не да правите остроумни забележки, и то към малкото полезни участници тук!
По странното е че когато аз лично имах проблем бях препратен в официален форум, който също е на английски език. Никой не ме попита разбирам ли английски или не....
Относно поста на anotherboy
„Никой не е длъжен да говори Английски, Френски, Немски и т.н. Бариерата не се създава от хората които не говорят тези езици, а от хората които правят тези езици като основни само и само да е в тяхна полза.
В този ред на мисли, нищо че България е около 7 милиона защо българския да не е международен език и хората да го говорят по цял свят?! Българският език е достатъчно стар и с много повече история за разлика от Английския!
Нека да не се правим на велики само и само защото говорим чужд език! Не сме тук да се показваме кой е по-най а да споделяме опит, знания и информация!
Нека автора да покаже повече уважение към останалите потребители (ако има такова)!“

Искам да му кажа на това същество , че първият списвал в двете теми които той самият е отворил за да си решава проблемите , е именно xbmcbg.
В този ред на мисли , забележката към xbmcbg да показвал повече уважение , смятам за доста нагла, безочлива, абе нямам думи да я окачествя!
По повод мислите му, Българския да е международен език, мисля да не коментирам, само ще го акцентирам, за да е ясно какви лунатици има по земята!
С това участието ми в този форум приключи, към част от него отправям пожелание да бъдат здрави, и никога не позволявайте да бъдете вкарани в роля, която не ви е по вкуса! Към останалите, време е да се приземите!
Отговори
#2
И аз излизам от играта, ще се възползвам от езиците които владея и ще си набавям необходимата ми информация от първоизточници и форуми на френски, английски и испански (където няма да ми се налага да нарушавам правилата на фирматата в коята работя за да си инсталирам кирилица на служебият компютър)

Изказвам огромното си уважение и признателност към тримата създатели на български аддони: kodi_dev, Majide и harry_gg

Пожелавам здраве, щастие и успех на всички.
Отговори
#3
Хора, вие явно не осъзнавате, но има адски много хора, които не владеят английски, а и форуми за Коди на английски с лопата да ги ринеш.

Това, по което ние се различаваме от другите е, че само тук може да си пишеш на български и всеки ще те разбере.

Моето мнение е, че в този форум трябва да се пише само и единствено на български. Като компромис, предлагам да се създаде секция за теми и мнения на английски. Ако и това не ви харесва, ваша воля...

А това, че го нямало в правилата на форума - да няма го, но някой да е казал, че не са спазени правилата на форума? Писането на български и кирлица е ГОТИНО и КРАСИВО и използването им не би трябвало въобще да е под върпос.
Отговори
#4
harry_gg, съгласен съм с теб, но тук се получава, че Вие трите пчелички работнички (kodi_dev, Majide и harry_gg) се грижите за един кошер с търтеи. Създавате и поддържате форум и аддони, а те са вечно недоволни. Погледни колко пъти са ви благодарили за положеният безплатен труд, при положение, че вашите аддони имат дестки хиляди ползватели.
Това и повремето за което говори псевдо патриота (който също пише от чужбина) не е било приемливо. Такива паразити с претенции немогат да подсигурят напредък и просперитет в българското коди общество.
Те още не са разбрали, а и нямат желание да разберат, че никой с нищо не им е задължен.
Отговори
#5
Заключването на споменатата тема си позволих да го направя, за да спра, докато не е станало късно, разливът на неуважение, неблагодарност и нетолерантност, които струяха от всяко последвало изказване! Ако бяхте прочели доводите на потребител xbmcbg, нямаше да отприщите този негативизъм, който откривам напоследък навсякъде из българските медии: телевизия, вестници, сайтове, (радиа не слушам)...

А какво да кажем за едни други форуми, където за да можеш да публикуваш мнение, то първо трябва ръчно да бъде одобрено от модератор? Така повече ли ще ви харесва? Да, няма спор, че няма да има поводи за такива разногласия, защото модераторите ще се погрижат. Обаче това е своеобразна "желязна завеса" пред свободата на словото и не би трябвало да ви ограничаваме така.

По въпроса: До момента нямаме правило, че във форума се пише единствено на български език! Следователно нямаме нарушено такова правило. Аз например, през този форум, говорих с испаноговорящ индивид на английски, защото нито той знаеше български, нито пък аз испански! Какво правим в такъв случай, да гоним чужденците навън ли? (сирийци, някой?)

Относно напускането на форума от някои потребители: Тук ние се вслушваме във вашите мнения и желания и ги вземаме предвид, когато са в границите на нормалното и на толерантността. Заедно, можем да променим това, което сега не ви харесва. Ако решите да си тръгнете и просто обърнете гръб, някой ден ще съжалявате за пропуснатия шанс, да участвате в изграждането на българско Kodi community - ето пиша и на английски. Който желае, нека нагруби и мен.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#6
Нямам намерение да се извинявам за това, че съм изказал мнение и до последно смятам, че съм прав.
Ще последвам примера на xbmcbg и аз да напусна форума, нямам намерение да чета злобни коментари от нагли същества със самочувствие до небесата само за това, че знаят няколко езика. Е със здраве да си ги ползвате! Wink
Отговори
#7
Хайде сега ще се обиждаме. Малките деца се обиждат.

Форума се казва Kodibg - че е за българи и на български език се подразбира.

Някой драснал няколко реда на друг език - голяма работа. И да беше голяма работа нормално е да се прощава.

Ако човек си търси да се заяжда все ще намери за какво.

Зрелите хора обмислят постъпките си и би трябвало да са наясно че хора има всякакви. Колкото са хората мненията са поне два пъти повече. Всеки мисли различно и никой не трябва да изисква от другия да е на същото мнение. Всеки да си критикува основателно, но и адресата да си помисли.

И финални думи:
- за напускащите: какво толкова стана? Проблем ли е да публикувате нова тема 8 часа по-късно, от компютър с кирилица? И сега моята критика: много лесно се засягате! Засягате се от незначителни неща. Странно ми е как в България от нищо правят проблем, а са много толерантни към големите зулуми.
- за критиците: доволни ли сте? Тук е момента да кажете ако сте заинтересовани от Kodi и имате желание той да се развива, както и форума на kodibg.
Отговори
#8
Ще кажа само това.... Wink

[Изображение: KODIbg.jpg]
Отговори
#9
Като ви бива толкова в дизайна, защо не довършите работата до край и не направите лого за нашия форум Wink
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#10
(10-03-2016, 18:39)Majide написа: Като ви бива толкова в дизайна, защо не довършите работата до край и не направите лого за нашия форум Wink

Утре ще съм почивка и ще си поиграя с някоя и друга идея! Cool Wink
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблеми след миграцията на форума harry_gg 5 3,921 14-01-2024, 19:40
Последна публикация: mittal
  Проблем с търсачката на форума Topper 0 651 02-03-2023, 16:46
Последна публикация: Topper
  Проблеми с форума harry_gg 0 604 23-02-2023, 11:04
Последна публикация: harry_gg
  Въпроси по регистрацията във форума UnholySaint 0 625 22-02-2023, 17:52
Последна публикация: UnholySaint
  какво беше станало с форума? nikolay 2 2,962 05-10-2020, 01:37
Последна публикация: zdravkos

Отваряне на: