Публикации: 525
Теми: 11
Член от: Nov 2015
14-03-2016, 22:16
(Последна редакция: Преди 14-03-2016, 22:17 от Alkatrazbg.)
Имам желание и аз за едно такова мъниче но преди това искам да знам как върви на линукс минт и какво включва комплекта. Има ли специфични изисквания за мемори картата и дали захранването влиза в цената и тн.Споделете повече инфо за това мъниче.Искам да му кача Коди,Астра,Сталкер,и едно апаче.Ще понесе ли такова натоварване ?
Публикации: 789
Теми: 39
Член от: Oct 2015
Захранването не е включено в цената, по-принцип всичко си се купува отделно. Читаво захранване от минимум 2 Ампера по магазините в София е на цени от 12 до 40 лв. Боклучави има и за по 4 лв.
Raspberry Pi 3 тепърва ще го тествам, но за двойката мога да кажа, че работи перфектно с Убунту и други деривати на Дебиан. Та вероятно и с Линукс Минт няма да има проблем. Под "работи перфектно" нямам предвид заместител на Десктоп компютъра ви. Браузването все още е голяма болка, но за Коди и за домашен уеб сървър върши много добра работа. Самия форум доскоро беше хостнат на Rasberry Pi 2 с nginx i mysql server и си работеше без проблеми.
Публикации: 525
Теми: 11
Идеята ми е ако понесе споменатите от мен неща да му набича едни 900+ тв канала през един Сталкер и 3-4 астрички за семейно ползване.Ако цената с допълните екстри скача на 200+ лева може и да се замисля дали си струва инвестицията и направо да премина към някое Мини ITX.
Публикации: 32
Теми: 0
Член от: Mar 2016
Някой да знае от къде да намеря Raspberry Pi 3 Model B в Пловдив ,спешно за комерт е ясно.
Публикации: 35
Теми: 5
Член от: Apr 2016
Здравейте, вчера ми пристигна Распберито пи3 . Това, което ми направи впечатление е, че процесора е amr v7 с тактова честота 600, на моменти скача на 1200. До колкото разбирам това е процесора на пи2. не е 053 x64bit. с който трябва да е пи3. но пък си имам блуттуд, ви-фи ( неща, които пи2 ги няма ) получава се некакъв преправ явно. Поръчан е от алиекспрес за 40 $. Използвам го с опенелек и немога да кажа че съм очарован как работи. ( до сега ползвах опенелек на лаптоп с 1 рам и x86 процесор и няма лаг в менюто докато гледаш видео) . Някой има ли представа защо пи3 е с процесор на пи2 ?
И другото, което искам да попитам е тъй като го ползвам през HDMI CEC и като дам шът даун през менюто опенелека се изключва как след това да се стартира без да вада и слагам отново зарядното в контакта. Евентуално бутон на два от пиновете ???
Публикации: 35
Теми: 5
Член от: Apr 2016
Срещнах на места подобен на моя проблем (въпрос) и има мнения че софтуера неможел да определи процесора че бил нов и затова го давал като познатич v7. но на мен не ми се вярва. Относно включването - защо да си играя всеки път с адаптера ? До колкото разбрах има два пина (отвора на които се запойват пинчета ) RUN и там се слага бутон ресет.
Публикации: 1,435
Теми: 49
(03-07-2016, 14:31)harry_gg написа: Защо РП3 е с процесор на РП2? Хм, ако наистина е така (това е скандално) най-добре да питаш този от който си го купил.
Tова е нормално, човека е получил това за което е платил
Ако се е нуждаел от истински/оригинален бокс той щеше да го поръча от производителят му или от негов официален представител/дистрибутор.
Не е реално да поръчаш от АлиБаба и да очакваш да получиш качествена стока.