Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
X96 Air
#11
Да това и това е вариант, но сега борбата е със S905X3 бокса ако можем да подкараме като хората.
Отговори
#12
(30-03-2020, 00:30)djzmei написа: Виж тук може би си прав за андроида нещо да не е в ред защото и аз клонях на тази посока.Опитах се да намеря CoreElec за S905X3 но нещо не се псравих просто да тествам.Иначе не ми се иска на този да оставам за постоянно поради ред причини от сорта на програмки за телевизий, а и също една много сериозна причина на стариа бокс със CoreElec не ми вижда виншния хард диск а флашка вижда.

Тествал съм CoreElec /nightly_20200313/ на X96 Air_P3 , работи си чудесно . 
В настройките има опция за звука от 2.0 до 7.1 , но нямам ресивър и не знам дали работи коректно.
След като маунтнеш на SD карта, отваряш папката "device_trees" и според количеството РАМ памет и мрежата ти избираш подходящият dtb файл.
Предполагам знаеш как се процедира нататък, щом си го инсталирал вече на друг бокс.
От тук можеш да си го изтеглиш ЦЪК
Отговори
#13
Миналия бокс го направих картата със Rufus сега нещо с този имидж кадето си показал не се получават нещата.
Отговори
#14
Опитай с програмата за LibreELEC: https://libreelec.tv/downloads_new/
Тя става за всички "Елеци".
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори
#15
(31-03-2020, 13:33)djzmei написа: Миналия бокс го направих картата със Rufus сега нещо с този имидж кадето си показал не се получават нещата.

Точно това е имиджа който маунтнах и аз, с програмата Rufus Smile 
Сложи ли и dtb за твоето устройство от папката "device_trees" ?
За модела с 4GB RAM и 100mb lan , избираш --> sm1_s905x3_4g.dtb .
Копираш го в главната директория на SD картата и го преименуваш на dtb.img !
Слагаш картата в бокса и включваш захранването....това е.
Бутва си само, без натискане на ресет бутони и т.н.


P.S. Ако изпитваш затруднения, пиши ми ще ти помогна
Отговори
#16
Направих всичко което ми казахте и не иска да бутне само.Задържах ресет бутона преди пускането за да бутне от картата и сега се опитва да бутне от нея но не зарежда.Стои си на началния син екран където пише X96 Air и до там.Скъса ми нервите тоя бокс.Ако някой има идея какво друго мога да направя ще се развам да сподели.Да споделя ако е от значение бокса е със 4Г и 64 ром ревизия P3.
Отговори
#17
След доста опита се установи че проблема е във картата памет.Сега всичко е наред и CoreElek тръгна без проблем.Пуска всички формати без проблем и работи супер което ще рече че бокса си е наред а самия имидж на андроида нещо е орязан.Ако някой знае от къде и кой имидж да пробвам нека сподели.
Отговори
#18
Ако си изпълнил правилно указанията на Majide и си избрал правилият за твоят бокс файл няма причина да не стане. Не е необходимо да натискаш никакви бутони. Отиваш в https://play.google.com и от там си сваляш това


  [Изображение: 4T5ZLnP.png]


Кликаш на него и ако твоята SD/USB карта е добре форматирана с подходят имидж бокса ще бутне от нея. Мога да ти кажа как да почнеш всичко от начало, но ако работиш с Линукс. Ако си с Windows се оправяй сам, моята религия не ми позволява да го използвам

ПП Моят пост е отговор на коментар #16. Пост # 17 не съществуваше

Как разбра, че Андроида е прецакан? Ако не знаеш какво правиш не пипай Андроида защото ще си отвориш много проблеми. С тези ментаци никога не можеш да бъдеш сигурен кой файл да му флашнеш.
Отговори
#19
(03-04-2020, 15:06)djzmei написа: След доста опита се установи че проблема е във картата памет.Сега всичко е наред и CoreElek тръгна без проблем.Пуска всички формати без проблем и работи супер което ще рече че бокса си е наред а самия имидж на андроида нещо е орязан.Ако някой знае от къде и кой имидж да пробвам нека сподели.

Тук има достатъчно информация за X96 Air ЦЪК
Стига да ти се чете и да имаш поне малко технически познания и свободно време....  Smile
Има си официалните фърмове за всяка ревизия, както къстъм такива от ATV до портнати билдове от други модели със същият чипсет.
За да можеш да теглиш каквото и да е било, преди това трябва да си направиш регистрация във https://4pda.ru
Успех !
Отговори
#20
Темата там я знам и уж я следя но за P3 така и не пуснаха ром или поне аз не видях.Казват че и за P2 ще стане но не съм тествал но явно ще се наложи.
Отговори


Отваряне на: