Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Настройване на дистанционно за работа с Коди
#1
Information 
Темата покрива специфични настройки на дистанционните управления, за да използвате точно който бутон искате, за това, което сте замислили  Cool  

1. Имате един (или над 1) непотребен бутон на дистанционно ви и искате да му присвоите някаква полезна функция в Коди. Как да стане това най-бързо и лесно?
 - Първо инсталирате addon Keymap Editor от раздел "Добавки тип програми", отворете го, изберете Edit, след това дървовидно изберете желаната функция, изберете я, след това отново Edit и натиснете желания бутон на дистанционното. След това излизате назад > назад и т.н. с бутон Отказ/Cancel докато се върнете в първия прозорец на добавката. За да запазите промяната, най-отдолу има опция Save. Ако объркате нещо е също толкова лесно да се оправи, не се притеснявайте. Пробвайте много пъти, докато ви хареса резултата. Например ако имате browser бутон на дистанционното, за какво ви е, след като в Коди няма вграден internet browser (официално и всички опити за това завършиха трагично)? Можете този неизползван бутон да асоциирате с извикването на информация за текущия маркиран/отворен елемент. Опцията ще намерите в Keymap Editor> Edit> Global> Navigation> Show Info.

2. Използвате Линукс дистрибуция от рода на Ubuntu и на дистанционното ви не работят бутоните Play, Pause и Stop. Как да се оправи това?
- Трябва да "ъндбайднете" (unbind) тези бутони от Ubuntu и ще проработят в Коди, без да правите нищо допълнително. Проблемът е, че Линукса ги прихваща на глобално ниво и те не достигат до Коди... и той съответно не реагира на тях, по тази причина. Ако сте с Gnome или производна на него десктоп среда, потърсете "Клавишни комбинации"/Keyboard и направете промените:
[Изображение: keyboard.jpg]
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Проблеми с дистанционно zaekadj 8 8,701 28-02-2020, 22:42
Последна публикация: Majide

Отваряне на: