Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Електронно разпащане с epay.bg
#24
@TUISTERa
Човече, ти буквално си се оплел като пиле в калчища Smile
Нека първо да уеднаквим понятията :
"VISA" "AMERCAN EXPRESS"" са финансови институции които предлагат свои продукти навсякъде по света.

"VISA" - от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане(Green machine, Interlink or PLUS)  

"AMERICAN EXPRESS" -  от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане (American express)        

"MASTERCARD" от такава карта можеш да извършиш разплащане ако автомата/банката използват една от следните системи за разплащане(Cirrus, Maestro, Interac)

Най-популярните карти за електронно разплащане които те издават са:
       
"DEBIT CARD" - използва се да обслужва твоите лични потоци които си предоставил на банката за съхранение/управлени, най-използваните форми са "средства за разплащане" и "средства за спестяване - носят ти лихва"

"CREDIT CARD" - средства на банката предоствени ти от нея за използване при определени условия и след като си получил нейното доверие при доказана  благонадежност

"LINE OF CREDIT" сума която ти е отпусната от банката за дълъг период от врме с много малка лихва (при мен 1% повече от основният лихвен процент на банката в годишен план). Лихва дългжиш само за изтеглената сума.

Нормалните банки ти издават и "ЧЕКОВЕ" към всяка една от картите без значение каква е тя в случай, че търговеца не разполага с POS устройство за определената от тях система за разплащане или такова липсва.

Тегленето на "КЕШ" независимо от коя кредитна карта е равно на самоубииство - лихвите са заробващи, започват да се начисляват от момента на транзакцията и се спират при 100% изчистване на всички задължения към картата !!!!

Както се казава на английски:keep reading и когато се подготвиш съм готов да продължим! Не съм убеден че банкова терминология е възможно да се чете с помоща на автоматичен преводач поради своите специфичности.
Нямам финансово образование, това в Америка/Канада се преподава на децата като отделна дисциплина в 7-ми или 8-ми клас.

*** Написаното без изключения важи за Франция, Англия, Канада и Америка тествано лично с минимален период от 3 години.
Отговори


Съобщения в темата
RE: Блаааа - блаааа (офтопици от разделa относно ebay.bg) - от xbmcbg - 28-09-2016, 16:09

Отваряне на: