Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Източника е твърде бавен - Насичане
#2
(12-03-2021, 21:22)johnbaker написа: ...Има ли как да вдигна някак си повече да буферира филма? Примерно да изчакам 5 минути, за да напредне с буферирането и да зареди повече или няма такъв вариант?
Размера на буфера на видео плейъра в Коди се определя автоматично според битрейта на заредения видео стрийм. Не е добра идея да го задавате ръчно и затова няма да обясня откъде. В тези времена на дистанционна работа от вкъщи, мрежите на всички интернет доставчици са претоварени и т.нар. гарантирани скорости варират нагоре-надолу. Това се отразява на гледането на стриймове с фиксиран висок битрейт. При услуги с адаптивен битрейт (YouTube, Netflix, HBO GO...) битрейта сам се качва или намалява според моментното състояние на интернет връзката ви (тя се замерва/измерва на всяка секунда). В случая с торентите (P2P), проблемът ви се дължи на ниската скорост до пиърите с които сте се свързали. Bittorrent протокола не е създаден да изпраща синхронно/последователно пакети с данни от сийдъра към лийчъра, а асинхронно/непоследователно. За да можете да гледате един филм онлайн, трябва пакетите с данни на които е разбит (битовете информация) да се изпращат последователно от началото на файла към края му. Това при P2P няма как да стане, освен да се използват неофициални модификации на стандарта, които не се поддържат от всички торент клиенти. От друга страна и форматът на файловете трябва да е предназначен за стрийминг. Хедъра на файловете (съдържащ служебна информация, като например дължината на видеото), изкуствено трябва да е преместен предварително в началото на файла, вместо да остане в края му (както обикновено). Ако хедъра е в края на файла, за да можете да гледате въпросното видео онлайн, то трябва предварително да е изтеглено цялото (на 100% буферирано/кеширано или какъвто друг термин предпочитате). Както разбрахте, проблеми има много и не трябва да вините само Коди за вашите неудобства.

Моята препоръка е, изтеглете си филмите през истински торент клиент, както си му е редът и след това си гледайте видеата локално с който плеър ви харесва. Гарантирам, че така няма да имате затруднения с буферирането, освен ако хардуера ви (някой TV Box) не се задъхва от прекалено висок битрейт !? Опитайте също да гледате през P2P по-малки по размер видео файлове и с повече сийдъри, за да се изтеглят много по-бързо и при супер-ниска скорост към сийдърите да не чакате прекалено дълго за буфериране.
[Изображение: notrobosmall.jpg]
Отговори


Съобщения в темата
RE: Източника е твърде бавен - Насичане - от Majide - 13-03-2021, 21:09

Отваряне на: