25-09-2017, 03:44
(Последна редакция: Преди 25-09-2017, 04:37 от Alkatrazbg.)
Какво ще рече,че нямат нищо общо Antergos и Manjaro с Аrch ? И двете дистрибуции са си настроен и готов за ползване Арч според мен. Дали ще инсталираш гол Arch и ще си играеш после 1 седмица да го конфигурираш или ще избереш някое готово дистро базирано на него няма значение. Който иска да му е гадно може да ползва направо конзолата и да си инсталира Арч . За любителите на по-малко гадното пък има пак занимавка със Revenge Installer или Arch Anywhere . За хептен мързеливите са вече цитираните от теб дистрибуции. Имаше една екзотика Apricity OS със GNOME и Cinnamon ама умря тия дни. Манджарото даже лекинко го забавят с новите пакети докато ги провери екипа разработващ дистрибуцията. AUR e се едно си отишъл на Илиенци и гледаш как 2000 търговци продават менте дънки и блузи. Ако пък разчиташ само на пакетната база на Арч си умрял от всякъде щото е много бедна. Аз се пробвах на бая дистрибуции през годините и накрая се кротнах на Дебиан И Минт . Някога седях по 48 часа да ръчкам тук и там ама сега ми се ще да ми е мързеливо и с 2 команди да си инсталирам нещата и да ида да шибна 3 бири с мезе в кварталната бирария И аз като олигарсите минах през Лада,Москвич Ферари,Порше и Ламборгини при линукс дистрибуциите и накрая се кротнах на Debian дето е Ролс-Ройс -а на дистрибуциите Всичките елеци дето сте ги накачулили на разни китайски боксчета са Дебиан базирани. По хостингите се залага на Убунту,Центос и Дебиан. В рутерите , NAS -у-та и конзолите за игри е BSD . Дебиан има сигурно над 1300 базирани на него дистрота докатоо на Арч са базирани не повече от 5 максимум 10. На Генту има цели 2 и на Ред Хат има цели 2 дистрибуции. Аааа забравих Слак да спомена дето е за хептен болни сис. админи И на него са базирани 2-3 читави дистрибуции. За мен това е картинката към края на 2017 година. Може и да не съм прав но това си е моето лично мнение по темата. Поста ми не е баш за тая тема ама исках да опонирам лекинко на SlaSerX и да се аргументирам .