23-04-2017, 15:37
(23-04-2017, 15:12)SlaSerX написа: Никой не схвана цялата идея и това което изобщо съм написал нали ? с сапунерка с openwrt Или ddwrt с опция за VPN целия трафик на човека включително и този за ровене в нета гледане на клипчета и всичко останало ще минава през VPN връзката му докато с нещо малко по различно от това като вариант ще може да си маркира трафика и само и единствено мултикаста му или там каквото ще върви за коди-то ще минава през VPN -а а останалата част ще излиза директно през неговия доставчик а дали ще ползва vyos дали ще ползва микротик дали ще ползва cisco дали ще ползва някой китайска сапунерка няма никво значение важното е да може да маркира трафика който ще се ползва ако не иска да бере ядове и да се чуди що нета му не става за нищо така че сам да си преценя кво ще ползва и какво не дадохте много съвети сега му обяснете как и с OpenWRT или DDWRT след като много го препоръчвате как да маркира трафика си за да не излиза всичко през VPN
PPTP и OpenVPN работят на един и същи принцип с една единствена разлика че OpenVPN ползва Encryption Type/Level тоест OpenVPN е PPTP но с криптация която едва ли точно за тази цел му е нужна така че не говорете глупости
Аз давам на колегата тъпо евтино решение което може да бъде настроено от 12 годишно дете, а колкото до колегата с Cisco сертификата можеш да погледнеш и прочетеш малко за нещо което не е динозавър като Brocade и Juniper а не тая отживелица Cisco тези сертификати ги подаряват вече
Сега, ще му го обясниш ли на автора всичкото това или ще му кажеш да отиде да си го прочете? Да, разбира се, че с маркиране на трафика ще стане "най-гъзарско", но се предполага, че се търси решение тип "няколко клика". Аз ще изчакам автора да сподели какъв точно рутер има в България, за да се види какво решение може да му се предложи.
Btw, така и не включи в целия си коментар L2TP-то
(23-04-2017, 15:18)xbmcbg написа: Плащате 3$ на месец и си решавате всички проблеми без да носите вода от 10 кладенеца.
Ако правилно се разбира от първия коментар на автора - търси се VPN в BG Peering, а не просто някакъв VPN...Все пак липсващите канали не са заради филтрация от текущия му доставчик...