23-04-2017, 15:12
Никой не схвана цялата идея и това което изобщо съм написал нали ? с сапунерка с openwrt Или ddwrt с опция за VPN целия трафик на човека включително и този за ровене в нета гледане на клипчета и всичко останало ще минава през VPN връзката му докато с нещо малко по различно от това като вариант ще може да си маркира трафика и само и единствено мултикаста му или там каквото ще върви за коди-то ще минава през VPN -а а останалата част ще излиза директно през неговия доставчик а дали ще ползва vyos дали ще ползва микротик дали ще ползва cisco дали ще ползва някой китайска сапунерка няма никво значение важното е да може да маркира трафика който ще се ползва ако не иска да бере ядове и да се чуди що нета му не става за нищо така че сам да си преценя кво ще ползва и какво не дадохте много съвети сега му обяснете как и с OpenWRT или DDWRT след като много го препоръчвате как да маркира трафика си за да не излиза всичко през VPN
PPTP и OpenVPN работят на един и същи принцип с една единствена разлика че OpenVPN ползва Encryption Type/Level тоест OpenVPN е PPTP но с криптация която едва ли точно за тази цел му е нужна така че не говорете глупости
Аз давам на колегата тъпо евтино решение което може да бъде настроено от 12 годишно дете, а колкото до колегата с Cisco сертификата можеш да погледнеш и прочетеш малко за нещо което не е динозавър като Brocade и Juniper а не тая отживелица Cisco тези сертификати ги подаряват вече
PPTP и OpenVPN работят на един и същи принцип с една единствена разлика че OpenVPN ползва Encryption Type/Level тоест OpenVPN е PPTP но с криптация която едва ли точно за тази цел му е нужна така че не говорете глупости
Аз давам на колегата тъпо евтино решение което може да бъде настроено от 12 годишно дете, а колкото до колегата с Cisco сертификата можеш да погледнеш и прочетеш малко за нещо което не е динозавър като Brocade и Juniper а не тая отживелица Cisco тези сертификати ги подаряват вече