02-07-2016, 12:35
Здравейте, вчера ми пристигна Распберито пи3 . Това, което ми направи впечатление е, че процесора е amr v7 с тактова честота 600, на моменти скача на 1200. До колкото разбирам това е процесора на пи2. не е 053 x64bit. с който трябва да е пи3. но пък си имам блуттуд, ви-фи ( неща, които пи2 ги няма ) получава се некакъв преправ явно. Поръчан е от алиекспрес за 40 $. Използвам го с опенелек и немога да кажа че съм очарован как работи. ( до сега ползвах опенелек на лаптоп с 1 рам и x86 процесор и няма лаг в менюто докато гледаш видео) . Някой има ли представа защо пи3 е с процесор на пи2 ?
И другото, което искам да попитам е тъй като го ползвам през HDMI CEC и като дам шът даун през менюто опенелека се изключва как след това да се стартира без да вада и слагам отново зарядното в контакта. Евентуално бутон на два от пиновете ???
И другото, което искам да попитам е тъй като го ползвам през HDMI CEC и като дам шът даун през менюто опенелека се изключва как след това да се стартира без да вада и слагам отново зарядното в контакта. Евентуално бутон на два от пиновете ???