11-08-2024, 21:52
@strilon, Влез в настройките на Коди> Диспечер на файлове>... В левия панел отдолу избери: "Добавяне на източник"> бутон "Прегледай"> Добави място от мрежата... > Директория на уеб сървъра (HTTPS)...
След това попълваш:
Адрес на сървъра: andromeda.eu.org
Отдалечен път: xbmc
Натисни бутон Добре. Това те връща в един списък. В този списък избери новия елемент: https://andromeda.eu.org:443/xbmc и натисни отново бутон Добре. За име на елемента, посочи Majide Addons или нещо друго, което ще те подсеща (това е архива ми с публично разпространяваните ми добавки през годините).
Ако засега следваш стъпките ми, елемента Majide Addons ще се появи в панела на Диспечер на файлове в Коди.
---
Продължаваме с инсталацията на Majide Repository от ZIP файл>
- Отиваме в главното меню на Коди> Добавки> Инсталиране на добавка от ZIP файл> В списъка избираш Majide Addons (или както си го именовал по-рано) и прелистваш някъде отдолу (елементите са по азбучен ред), където търсиш repository.majide- най-голямата последна версия, от наличните. След инсталиране на хранилището, продължаваме нататък...
---
Продължаваме с инсталацията на добавки от Majide Repository>
- Отиваме в главното меню на Коди> Добавки> Инсталиране от хранилище> Majide Add-on Repository> Хранилище на добавки> Majide Add-on Repository и тук се увери, че бутона Обновявай автоматично е на включено положение. Препоръчително е да преинсталираш хранилището през самото него (от бутона Версии и потвърди същото хранилище още веднъж).
- Отиваме в главното меню на Коди> Добавки> Инсталиране от хранилище> Majide Add-on Repository> Хранилище на добавки> Majide Add-on Repository и тук се увери, че бутона Обновявай автоматично е на включено положение. Препоръчително е да преинсталираш хранилището през самото него (от бутона Версии и потвърди същото хранилище още веднъж).
- Връщаме се два пъти назад до разделите на хранилището, където отваряме Клиенти за PVR и там ще видиш добавката за EON (ако си под някакъв тип Линукс). Вече можеш да я инсталираш през онлайн хранилището и ще получаваш автоматични актуализации, когато бъдат публикувани нови версии.
---
Забележка: Само напомням, че по технически причини, Коди не диференцира обикновените Линукс дистрибуции и предлага един и същи билд на бинарните добавки, дори и за грешни архитектури. Няма проблеми под Android и Google TV, а засега единствената версия, която съм оставил за обикновен Линукс е за 32-битова система с ARM arm7a процесор. Компилациите на EON съм добавил към хранилището за Коди 21, понеже това е текущата стабилна версия на медиа центъра. Когато бъдат създадени официални компилации за Коди 22, ще добавя и тях. Колкото до предходната версия (Коди 20), моето хранилище е вече "замразено" за Коди 20 т.е. не се добавят или премахват елементи от него.