22-08-2023, 16:30
(19-08-2023, 18:33)crusheraaa написа: Здравейте,
Използвам Firestick 4K Max с Коди версия 20.1 Nexus, интернет 100 Мбит/с, Телевизор Самсунг TU50" и скромно JBL 5.0. С две думи бюджетно оборудване за скромни кино вечери.
Проблема идва, когато се опитам да заредя по-голям торент ~ 50Gb, в голяма част от случаите стои на 0% магнет линк. Другият ми проблем е с тези които все пак успявам да подкарам (угодия нямам) ? картината или засича жестоко или въобще я няма. Понякога изписва и съобщение от сорта на "Source too slow". Мисля, че стика има достатъчно мощност да не се затрудни с такива торенти (Remux HEVC, Atmos 7.1). Все още съм голям лаик на тема Коди, че и файърсик, така че допускам да съм шляпнал някакви несъвместими настройки ? Ще бъда благодарен да споделите идеи и предложения.
Благодаря за отделеното време!
За да се просвирва един торент нормално, най-важното е да има достатъчно сийдъри, които да споделят това, което гледате, с висока скорост. Чисто математически, за да изгледате филм 50GB за около 2 часа, ще трябва да сваляте с постоянна скорост от около 7.2MB/s, което е около 60Mb/s. Проблемът идва от това, че такава скорост едва ли ще можете да докарате за такива филми/сериали, тъй като при тях обикновено няма достатъчно сийд и трудно се докарват и до 3-4MB/s. То и за тези, които имат достатъчно сийд, пак много рядко съм виждал да минава 5-6MB/s при спийд тест на интернета на у-вото от над 100Mb/s (12.5MB/s).
Та съветът ми е да се насочите към филми, които имат достатъчно сийд и са в рамките най-много на 20-35GB.